L.Przemek Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 17 Października 2021 nie jestem upoważniony To po co wstawiać zdjęcie wyrobu jeżeli nie ma przepisu? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-727206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 17 Października 2021 Robiłeś z surowej ryby czy z parzonej.? Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-727212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 17 Października 2021 (edytowane) To po co wstawiać zdjęcie wyrobu jeżeli nie ma przepisu? Zastanawiam się jakie Kolega ma intencję zadając to nieprecyzyjne pytanie z podtekstami. Chcesz wywołać burzę w szklance wody.Po pierwsze to mój kącik kuchenny i ja decyduję co zamieszczę a czego nie zamieszczę, a nie Kolega. Nad wszystkim nadzór ma administracja i zawsze może zablokować, zbanować itp. jeżeli nie będę stosował się do regulaminem (proponuję się z nim zapoznać),jak na razie to nie ma tam paragrafu mówiącego o tym, że coś źle czynię. Po drugie to jakby Kolega zapoznał się z moim kącikiem to wiedziałby, że nigdy nie robię i nie robiłem problemów z moimi przepisami. Skoro napisałem, że przepis jest autorski i nie jestem upoważniony do jego publikacji to proszę mnie nie namawiać w podtekstach do łamania przepisów bo tego nie zrobię. Proponuję zapoznać się z wieloma wpisami na forum gdzie użytkownik forum pyta o przepis a autor odpowiada, że wysłał na PW nie chcąc go udostępnić innym. Myślę, że na tym zakończmy te bicie niepotrzebnej piany. Robiłeś z surowej ryby czy z parzonej.? Surowej nie parzonej 2x mielonej sitko 4 mm celem osiągnięcia lepszej smarowności ponieważ wcześniejszy który zrobiłem był za mało smarowny. Edytowane 17 Października 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-727213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 17 Października 2021 Ciemny bananowiec banan.jpgCiasto Agi jest pyszne jak na razie najlepsze smakowo jakie miałem okazje spróbować z bananów „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-727225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 17 Października 2021 To po co wstawiać zdjęcie wyrobu jeżeli nie ma przepisu? Przepisów na paprykarz jest na forum bez liku. Są to dobre sprawdzone wielokrotnie przepisy. By nie naciskać Grzegorza - jest to mój przepis własny i prosiłem go by nie upubliczniał. Ryba Arku oczywiście surowa Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-727241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 17 Października 2021 Więc na tym temat paprykarza według przepisu Kol. Muskiego można uznać za zakończony.... Odnośnie mojego pytania to pytałem z ciekawości ponieważ ja również kiedyś zamieściłem przepis na paprykarz Szczeciński ponoć według oryginalnej receptury i chciałem zrobić porównanie. Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-727250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 17 Października 2021 Mały zapasik paprykarzu paprykarz1.jpgpaprykarz3.jpgpaprykarz4.jpgA czego użyłeś jako spoiwa? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-727277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 17 Października 2021 (edytowane) Jacek kolagen rybi w zupełności wystarczy, poza nim są również tłuszcze które gęstnieją i ryż, ostatnim razem jak robiłem paprykarz to masę zrobiłem gęstszą od tej co teraz dlatego był mniej smarowny tym razem masę zrobiłem żadszą bo zależy mi na większej smarowności. Jaka będzie konsystencja okaże się za dwa dni po tyndalizacji jak masa wystygnie. Edytowane 17 Października 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-727286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 17 Października 2021 ryżDzięki za info.na fotce go nie widać,dlatego pytałem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-727289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 22 Października 2021 (edytowane) Zioła i Miłorząb po ususzeniu trafiły do słoików. Edytowane 22 Października 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-728030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 22 Października 2021 Kapucha zakiszona Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-728089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 22 Października 2021 Taka ubijaczka? A wystarczy nogi umyć. ???? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-728090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 22 Października 2021 (edytowane) A wystarczy nogi umyć. ???? Tak kiedyś było pamiętam jak córka kiedyś deptała ale wtedy kisiło się dużo..... dużo... więcej kapusty . Edytowane 22 Października 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-728091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 22 Października 2021 Kapusta świetna - drobno krojona , super świeża - Dostałem swoje 15 kg - też zrobione wg Muskiego (carska) Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-728093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 22 Października 2021 (edytowane) Kapusta świetna - drobno krojona , super świeża - Dostałem swoje 15 kg - też zrobione wg Muskiego (carska)Od wielu lat zawsze biorę od tego samego rolnika, kapusta zawsze była świetna bardzo soczysta do tej pory mam jeszcze trochę kiszonej w zeszłym roku. Dostałem swoje 15 kg - też zrobione wg Muskiego (carska)Znam wiele zadowolonych osób którzy korzystają z Twojego Rodowego przepisu, który jest dopracowany w każdym calu , ja swoją robię od zawsze pod mój smak który nam odpowiada. Jak kiedyś zechcę zmienić smak to znając Ciebie nie odmówisz mi paru dekagramów swojej kapuchy i vice versa. Edytowane 23 Października 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-728096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 22 Października 2021 Grzesiu ja co roku kiszę kapustę z przepisu Muskiego smakuje zawsze wyśmienicie i nie tylko mi przepis dopracowany w dechę Co do twojej kapusty też ją próbowałem pamiętasz jest inna łagodniejsza i też fajnie smakuje z dodatkiem koperku „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-728115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 23 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 23 Października 2021 (edytowane) jest inna łagodniejsza i też fajnie smakuje Masz rację kapusta ta sama ale zupełnie dwa inne smaki Dziś zakisiłem liście tym samym zakończyłem robienie kiszonek w tym roku. Edytowane 23 Października 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-728198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 27 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 27 Października 2021 Sok z buraczków wg sverige2Przepis : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page-37Buraczki pocięte w słupki do dalszego wykorzystania. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-728937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 28 Października 2021 No fajnie to wygląda, jednak nie wiem czy dobrze widzę, ale te słupki chyba zbyt grube, ponieważ buraki powinny być posiekane jak najcieniej i jak najdrobniej, aby oddać w pełni całą swą zawartość, wtedy "kwas" jest znacznie bardziej esencjonalny, nawet krojąc w cienkie talarki nie są tak efektywne jak po utarciu ich na grubej tarce jarzynowej. (sprawdzone wielokrotnie), tak czy inaczej !!!Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-728987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 28 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 28 Października 2021 (edytowane) te słupki chyba zbyt grube,Tak specjalnie są pocięte nie mogłem zbyt drobno ponieważ pójdą do dalszego wykorzystania , następnym razem się poprawię wtedy "kwas" jest znacznie bardziej esencjonalny,Nie wątpię Pozdrawiam serdecznie Dziękuję wzajemnie. Edytowane 28 Października 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-729002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 28 Października 2021 Najważniejszy jest sok,ja tak ogólnie tnę na 4 lub 5 części. Robię tak jak to przedstawił kiedyś śp. Adolf Kudliński, jest pyszny. Przynajmniej dla mnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-729051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 28 Października 2021 Można oczywiście różnie, najczęściej jednak używam te dwa sposoby, albo na grubej tarce jarzynowej, lub kroję buraki na ćwiartki i dalej tnę NINJĄ na nożu do szatkowania kapusty na takie mniej więcej plasterki : Uważam jednak po wielu można powiedzieć testach, że najbardziej esencjonalny i smakowity jest ten "Kwas" przygotowany na tarczy do tarcia jarzyn . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-729055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 28 Października 2021 Ja kroję na tzw drobne frytki na maszynie i jest OK Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-729056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 28 Października 2021 (edytowane) Całkowicie się z tobą Maski zgadzam, bo głownie chodzi przecież o to aby wydobyć maksymalnie dużo soku zawartego w samym buraku. Kiedy jednak jest on "podziabany" zbyt grubo, to już efekt nie jest taki sam. Przynajmniej mnie tak wychodziło, a próbowałem różnie . Każdy musi jednak sam dopasować sposób do własnych preferencji smakowych. Tak czy inaczej jak dla mnie to taki słodko kwaśny "sok z buraka" jest "bomba" . Tak mi najbardziej odpowiada, kwas jest wtedy bardzo esencjonalny i nieomal "gęsty" . Edytowane 28 Października 2021 przez sverige2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-729060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 28 Października 2021 to taki słodko kwaśny No cukru nie żałujesz , u mnie bez tego dodatku i też jest ok, kwestia smaku Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/11/#findComment-729064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi