Todek Opublikowano 27 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Października 2024 Salceson biały i czarny. Skład: głowizna i serca dzika i jelenia. 3 http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Października 2024 5 minut temu, Todek napisał(a): serca dzika i jelenia Jak je obrabiasz ? Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-963615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 27 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Października 2024 Teraz, Muski napisał(a): Jak je obrabiasz ? No tak jak wieprzowe. Moczę kilka godz. w zimnej wodzie i gotuję do miękkości. Następnie odcinam koronkę która mielę na oczku 4.5 mm, a resztę serca kroję w kostkę, paski, różnej wielkości. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-963616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Października 2024 Bardzo ładne wyroby.🙂 Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-963735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Października 2024 W dniu 27.10.2024 o 13:48, Todek napisał(a): Skład: głowizna i serca dzika i jelenia. Świetny surowiec, ładne, apetyczne wykonanie Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-963829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Października 2024 Nic dodać, nic ująć..... piękne 👌👍 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-963849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 14 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Listopada 2024 Salceson wiejski, a;la włoski, konserwowy. Z dodatkiem octu. 1 http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Listopada 2024 4 minuty temu, Todek napisał(a): Z dodatkiem octu ????? Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Listopada 2024 Dodałeś ocet do puszek? Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 14 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 14 Listopada 2024 24 minuty temu, arkadiusz napisał(a): ????? Ale, że co, że ocet? Czy, że salceson w puszce? http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 14 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 14 Listopada 2024 21 minut temu, MariuszB napisał(a): Dodałeś ocet do puszek? Tak. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 14 Listopada 2024 22 minuty temu, Todek napisał(a): Tak. Krótko... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 14 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 14 Listopada 2024 50 minut temu, szrekPL napisał(a): Krótko... To jest cała historia. Salceson w puszkach robiłem dla mojego sąsiada na wyjazd do Niemiec. A ocet wziął się stąd, że On jak pracował w Niemczech u gospodarza, to ten Niemiec robił swoje konserwy i dodawał do nich ocet. Sąsiad przywiózł kiedyś takie puszki od Niemca. Ja je nazywałem "misz-masz", bo w puszce był boczek, i karkówka, i ozór (chyba wp}, i jakieś jeszcze mięso, chyba łopatka, a na wierzchu duży gruby, 5 mm, plaster cebuli. I do tej konserwy był jeszcze dodawany marynowany zielony pieprz i ocet, albo zalewa z tego pieprzu. Nie powiem, że było to złe, bo było dobre. No a sąsiadowi tak posmakowało, że teraz jak robimy konserwy dla Niego na wyjazd to do niektórych dodajemy ocet. A tak na marginesie, to kiedyś sam zrobiłem taki "misz-masz" z dodatkiem octu, i kilka puszek z dodatkiem zielonego pieprzu i zalewy, i powiem tak, było to nawet smaczne. 2 http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Listopada 2024 Pasteryzacje robisz w autoklawie czy w szybkowarze ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 15 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 15 Listopada 2024 57 minut temu, cezar napisał(a): Pasteryzacje robisz w autoklawie czy w szybkowarze ? Robię w szybkowarze. Ale te akurat będą poddane trzykrotnej pasteryzacji (tyndalizacji), http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 15 Listopada 2024 28 minut temu, Todek napisał(a): Robię w szybkowarze. Ale te akurat będą poddane trzykrotnej pasteryzacji (tyndalizacji), Ooo to bardzo dobrze się składa bo jestem na etapie oglądania szybkowarów właśnie pod tym kątem, oczywiście mam pytanie: Ilu litrowy i czy jest jakiś konkretny model, ewentualnie na co zwracać uwagę przy wyborze albo inaczej, gdybyś teraz miał kupować mając swoje doświadczenie to czego byś szukał? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 15 Listopada 2024 (edytowane) Godzinę temu, szrekPL napisał(a): to czego byś szukał? Autoklawu. Edytowane 15 Listopada 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 15 Listopada 2024 2 minuty temu, Grzewlod napisał(a): Autoklawu nic nie zastąpi. Masz na zbyciu jakiś w dobrej cenie? 😉😁 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 15 Listopada 2024 14 minut temu, szrekPL napisał(a): Masz na zbyciu jakiś w dobrej cenie? 😉😁 Pukaj do Marka z Bielska. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 15 Listopada 2024 Dzięki za namiary, póki co temat dość odległy jeszcze... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 15 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 15 Listopada 2024 1 godzinę temu, szrekPL napisał(a): Ilu litrowy i czy jest jakiś konkretny model, Ja używam szybkowaru m-ki Gerlach o poj. 6 l. Jest dobry, ale trochę za mały. Wchodzi do niego 6 puszek 300 ml lub 4 puszki 425 ml. Ja robię krótkie serie produktu po kilka puszek, to mi wystarczy. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 15 Listopada 2024 No właśnie i ja także będę się skłaniał ku krótkim seriom dlatego bardziej niż autoklaw interesuje mnie szybkowar chociaż czytam oglądam i ,,autoklaw to jest to", ostatnio patrzę na jakieś tureckie szybkowary o dość dużych pojemnościach 11L, 17L oczywiście robocze są zdecydowanie mniejsze, ceny tych urządzeń są zachęcające. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 15 Listopada 2024 Piotrze, gdybyś był bliżej to bym Ci swój autoklaw pożyczyła. 😚 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 15 Listopada 2024 Dziękuję, bardzo to miłe z Twojej strony.☺️ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 15 Listopada 2024 3 godziny temu, szrekPL napisał(a): jakieś tureckie szybkowary W Turku po testach max 108C 🙉. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/#findComment-968466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi