arkadiusz Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam.Poproszę o podpowiedź co można /najlepiej jakąś wędlinę/ zrobić z mięsa z obranych i ewentualnie ugotowanych kości a także z dużej ilości skór wieprzowych.Pozdrawiam. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Czerwca 2009 W tej chwili przyszedł mi na myśl- salceson podrobowy http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=69Przepis ten spełnia twoje oczekiwania, gdyż dużo skórek i mięso z gotowanych kości.Oczywiście należy uzupełnić brakujące składniki. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/#findComment-70221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Dzięki za podpowiedź ,ale lepiej żeby moja lepsza połowa nie wiedziała co się tam znajduje.Mam nadzieję ,że jak pominę flaki, krezki,żołądki ,śledzionę ,wargi i żyły a dam w zamian łeb wieprzowy to się nic nie stanie.Może pominę również krew i zrobię biały. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/#findComment-70225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Dzięki za podpowiedź ,ale lepiej żeby moja lepsza połowa nie wiedziała co się tam znajduje.Mam nadzieję ,że jak pominę flaki, krezki,żołądki ,śledzionę ,wargi i żyły a dam w zamian łeb wieprzowy to się nic nie stanie.Może pominę również krew i zrobię biały. Dodaj jeszcze ozorków, a i goloneczka nie zaszkodzi, wtedy żona będzie prosić żebyś zrobił następny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/#findComment-70226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Dodaj jeszcze ozorków, a i goloneczka nie zaszkodzi Wyjść Ci może coś takiego: To właśnie salceson z ozorkami i golonką. Wprawdzie po nim pozostało tylko wspomnienie i miał pewną wadę, która widoczna jest na zdjęciu, ale sam widok stymuluje wytwarzanie soków żołądkowych; był przepyszny :!: :!: :!: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/#findComment-70234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Witam Arkadiusz, proponuję salceson z przepisu Buni: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1326 Robiłem kilak razy i nikt nie narzeka. Twoja lepsza połowa też nie będzie. Z głowizną to bym nie przesadzał. Ja zużywam ryjek i trochę skór. Jak za dużo dasz będzie tłusty. A tu jest mój: http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3386 Pozdrawiam i smacznego Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/#findComment-70250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam.Jutro będę robił kiszkę pasztetową wg. przepisu Maxella i mięso z kości dodam do tej pasztetowej.Jak sądzicie czy to dobry pomysł?.Pozdrawiam Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/#findComment-70423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Muszę sam sobie odpowiedzieć bo nikt mi nie pomógł przy ostatnim moim pytaniu.Szkoda :sad: .Pasztetowa wykonana ,jutro degustacja.Pozdrawiam Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/#findComment-70521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Na pewno będzie super.Smacznego. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/#findComment-70522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Czerwca 2009 arkadiusz, żyjesz po degustacji :wink: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/#findComment-70654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Witam Muszę sam sobie odpowiedzieć bo nikt mi nie pomógł przy ostatnim moim pytaniu.Szkoda :sad: Jakoś przeoczyłem ten post z Twoim zapytaniem , ja też dodaję czasami mięso z obgotowanych kości wieprzowych do mojej wątrobianki i zawsze jest bardzo smaczna . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/#findComment-70660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 8 Czerwca 2009 arkadiusz, żyjesz po degustacji :wink: :lol: Witam.Nie pisałem bo mam mały remont podwórka i brak czasu ,ale żyję .Pasztetowa niezła ,ale jak na mój gust za mało wątróbki.Mięso z kości można dodawać -nawet ma lepszy smak.Znowu mam kłopot z osłonkami.Mimo moczenia przez 24h jednak trochę je czuć.Jak będę miał chwilę czasu to zamieszczę przepis na pasztetową ,którą robiłem dotychczas.Moja lepsza połowa twierdzi ,że lepszej nie jadła.Pozdrawiam Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/#findComment-70736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 9 Czerwca 2009 arkadiusz, zmieniałeś wodę ? jelita cienkie ? najważniejsze, że żonie smakowała :lol: czemu nie ma Cię na liście zlotowiczów :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/#findComment-70775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Witam.Już odpowiadam:1.woda zmieniana kilkakrotnie/w nocy spałem to nie zmieniałem :grin: /2.Co do zlotu to jeszcze nie teraz/za dużo pracy przy domu no i rodzinka się powiększyła to i czasu mniej/, ale się postaram.Pozdawiam. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/#findComment-70876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Co do zlotu to ... się postaramstaraj się sąsiedzie, staraj - bo najazd zrobię i siup do bagażnika :grin: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2635-mi%C4%99so-obrane-z-ko%C5%9Bci/#findComment-70884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.