madlinka Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 15 Października 2010 Zbóju te Twoje wędzonki to są tak doskonałe, że mam ochotę zjeść monitor. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-128048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 15 Października 2010 :clap: :clap: :clap: Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-128051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 15 Października 2010 Zbóju te Twoje wędzonki to są tak doskonałe, że mam ochotę zjeść monitor.Futruj !!! a co tam. Daj znać czy smakował :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-128113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 23 Października 2010 Pierwszy poważny rozbiór półtuszy Mam nadzieję, że filmowe rozbiory wykonywane przez Bagno i Marka z Bielska okażą się pomocne :smile: "Wilk do mięsa" mój "rodzynek" w zestawie narzędzi do rozbioru, przedwojenny Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 23 Października 2010 "Wilk do mięsa" mój "rodzynek" :clap: Zbóju życzę powodzenia z półtuszką :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 23 Października 2010 Pierwszy poważny rozbiór półtuszy Do dzieła :grin: . Praktyka rzecz bezcenna :wink: . To jeszcze przede mną :wink: "Wilk do mięsa" mój "rodzynek" w zestawie narzędzi do rozbioru, przedwojenny Piękna kolekcjonerska rzecz :clap:. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 23 Października 2010 Tak ten "wilk" też mi się podoba :smile: A do rozbioru półtuszy jednej czy dwóch wystarczy dobry ostry nóż :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 23 Października 2010 Łatwiej gołębia wydoić niż za pierwszym razem dobrze przeprowadzić rozbiór półtuszy :lol: :lol: Jestem zadowolony w 75% z wykonanej roboty. Nogi, golonki, głowa, trybowanie i podział na mięśnie szynki i łopatki, oddzielenie żeberek od boczku-jestem zadowolony Gorzej poszło ze schabem i karczkiem. Jeden "kotlet" z karczku został przy schabie i schabu na dwa kotlety zostało przy biodrówce, reszta oki Z łopatki ile mogłem tyle zrobiłem "jedynki", szynki, boczki, golonki, podgardle, karczek do wędzenia, schab na kotlety, reszta do przetopienia, coś tam na galaretę, różniaste okrawki na jakieś mielone do obiadu Zachęcam do zakupu i rozbioru półtuszy tych, którzy jeszcze nie próbowali rozbierać świntucha Kilka fotek. http://images41.fotosik.pl/352/dc399345296b640cm.jpg http://images37.fotosik.pl/333/e95fc431a0460987m.jpg http://images41.fotosik.pl/352/7f02ebded9b2e75am.jpg http://images35.fotosik.pl/192/adcd35822d1b02c4m.jpg To jeszcze przede mną :wink:Radzio, nie ma na co czekać, raz że praktyka, a dwa że taniej wychodzi :grin: Piękna kolekcjonerska rzecz :clap: .Tak ten "wilk" też mi się podoba :smile:Mam jeszcze stalkę w tym samym wieku :smile: A do rozbioru półtuszy jednej czy dwóch wystarczy dobry ostry nóż :lol:Polecam Fibrox nr 3 od miro Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 23 Października 2010 Zbóju :clap: :clap: :clap: . Tu u nas nie bardzo jest gdzie kupić świnkę... Muszę się jeszcze rozpytać :rolleyes: Jeszcze raz gratuluję :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 23 Października 2010 Ładnie to poopisuj (tylko nie na zdjęciach) i podsyłaj na moja pocztę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 23 Października 2010 Na dziś mam dość, brak jeszcze wprawy :grin: Jaszcze parę fotek. To są pomoce użyte dziś przy rozbiorze Fotka stalki przedwojennej, "na chodzie" do dziś, noże po niej śmigają aż miło :lol: Na trzecim zdjęciu oddzielałem żeberka od kręgosłupa sposobem jak Bagno na filmie ze Zlotu nr III pokazywał, nawet dobrze poszło. Na czwartym zdjęciu żeberka rozrąbane "wilkiem" :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 23 Października 2010 Łatwiej gołębia wydoić niż za pierwszym razem dobrze przeprowadzić rozbiór półtuszy :lol: :lol: I udało się :grin: , :clap: Zbóju Jak pięknie posortowałeś, oj rzeczywiście miałeś pracowity dzień. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 23 Października 2010 oj rzeczywiście miałeś pracowity dzień.Trochę się nadreptałem z nożem przy stole Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 23 Października 2010 Na dziś mam dość, brak jeszcze wprawy :grin: Trochę się nadreptałem z nożem przy stole Gratuluję :clap: . Foto relacja też trochę czasu zabrała . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 23 Października 2010 Po dniu pracy zasłużona skromna kolacja :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duduś Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 23 Października 2010 Zbój Madej, gratuluję. Mój tata ma hodowlę świń, ostatnio z miotu wybrałam sobie jedną sztukę która po utuczeniu ma być przerobiona na jedzonko niestety nie wiem czy ja podołam rozebrać ją na części. Podziwiam Twoją dzisiejszą pracę tym bardziej, że Twoje poczynania obserwuję od początku. Na szczęście dla mnie mój brat jest rzeźnikiem z zawodu i z zamiłowania więc mogę liczyć na jego wsparcie. Pozdrawiam i jeszcze raz Ci gratuluję Cytuj duduś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 23 Października 2010 Po dniu pracy zasłużona skromna kolacja :lol: No nieeee... nie wierzę że tylko to, przyznaj się ile już zjadłeś z tego talerza :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 23 Października 2010 niestety nie wiem czy ja podołam rozebrać ją na części.Dała byś radę,nie jest to zbyt trudne, ale pracochłonne dla niewprawionego, chwilami trzeba troszkę siły włożyć :smile: No nieeee... nie wierzę że tylko to, przyznaj się ile już zjadłeś z tego talerza :grin: :grin: :grin: no coooo, ja dziś cały dzień na smażonym i pieczonym, jadłem na stojąco bo nie było czasu usiąść. Na obiad kurczaczek pieczony w całości, na podwieczorek skwarki z jakiegoś mrożonego mięsa, a na kolację to co na fotce "popchnięte" dwoma kielonkami "Truskawki Extra" [ Dodano: Sob 23 Paź, 2010 20:04 ] Dobrze że nie zapomniałeś popić , bo inaczej świnka by pomyślała że ją pies zjadł. :wink: :grin: :grin: :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 24 Października 2010 Arkadiuszu te kurczaki rewelacja. :clap: Może i ja się kiedyś odważę uwędzić ptaka :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 24 Października 2010 Może i ja się kiedyś odważę uwędzić ptaka :grin:Nie ma z czym zwlekać :lol: Ten smak :thumbsup: zniewoli Cię :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 24 Października 2010 Tak tak Abratek ma rację powygaszajcie bo Zbój się zdenerwuje i będzie miał rację. :grin:Na Was?? :rolleyes: raczej nieeeee :lol: Się pekluje, 15.41 kg, Czwartek lub Piątek wędzenie :smile: Nóżki, głowa, kości mięsne oprócz żeberek i skórki, będzie jakaś galareta do słoików Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 24 Października 2010 Się pekluje, 15.41 kg, Czwartek lub Piątek wędzenieDo Twojej wędzarni wchodzi tyle na jeden raz ? Ja musiałbym to podzielić na dwa razy. Trochę upierdliwe :mellow: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 24 Października 2010 Do Twojej wędzarni wchodzi tyle na jeden raz ? Ja musiałbym to podzielić na dwa razy. Trochę upierdliwe :mellow: .Ja też na dwa razy wkładam, na raz może by i weszło, ale bardziej by się ugotowało niż uwędziło, albo bym wędził jeden wsad cały dzień :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 24 Października 2010 Ja też na dwa razy wkładam, na raz może by i weszło, ale bardziej by się ugotowało niż uwędziło, albo bym wędził jeden wsad cały dzień :grin: U mnie na razie i tak musi być tak jak jest. Ale apetyt rośnie w miarę jedzenia :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 24 Października 2010 Nóżki, głowa, kości mięsne oprócz żeberek i skórki, będzie jakaś galareta do słoików A wędliny podrobowe Zbóju to co , nie smakują :grin: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/8/#findComment-129210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.