Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, ganc89 napisał(a):

Hej,

to moje pierwsze podejście do produkcji kiełbasy, więc pytam jako laik

A ciężko było ruszyć tyłek i przyjść do mnie? 50 metrów to nóżki nie rozbolą. 😀

Zadzwoń po pracy.

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/54/#findComment-1030384
Udostępnij na innych stronach

9 godzin temu, arkadiusz napisał(a):

Autor opisał i widać jaki jest efekt.Jak widać trudno jest rozpuścić 18 dkg peklosoli w 0,5 l wody.

Auto nic nie pisał o rozpuszczaniu,

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/54/#findComment-1030429
Udostępnij na innych stronach

13 godzin temu, ganc89 napisał(a):

Bieżemy pół litra wody do której wyciskamy czosnek, dodajemy cukier,sól i po dokładnym wymieszaniu wlewamy do zmielonego mięsa.

Przemek @ganc89 umie czytać.

Ten przepis rekomendowany dla początkujących powinien być zmodyfikowany. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/54/#findComment-1030455
Udostępnij na innych stronach

Dzielenie włosa na czworo. 

Wymieszać sól/peklosól. 

Skoro to się nie rozpuści, to po co taki przepis. Chyba, że @SZCZEPAN umie.🤣

Tak to jest z szybkimi przepisami. Miało być dobrze i łatwo, a wyszło jak wyszło. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/54/#findComment-1030456
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.