wawaldek11 Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1326 Opublikowano 12 godzin temu Ganc89 - co się rozpuści, to się rozpuści, a reszta nierozpuszczona wlana.do mięsa po wymieszaniu się rozpuści. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/54/#findComment-1030381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1327 Opublikowano 12 godzin temu 4 godziny temu, ganc89 napisał(a): Hej, to moje pierwsze podejście do produkcji kiełbasy, więc pytam jako laik A ciężko było ruszyć tyłek i przyjść do mnie? 50 metrów to nóżki nie rozbolą. 😀 Zadzwoń po pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/54/#findComment-1030384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1328 Opublikowano 5 godzin temu 9 godzin temu, arkadiusz napisał(a): Autor opisał i widać jaki jest efekt.Jak widać trudno jest rozpuścić 18 dkg peklosoli w 0,5 l wody. Auto nic nie pisał o rozpuszczaniu, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/54/#findComment-1030429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1329 Opublikowano 3 godziny temu 13 godzin temu, ganc89 napisał(a): Bieżemy pół litra wody do której wyciskamy czosnek, dodajemy cukier,sól i po dokładnym wymieszaniu wlewamy do zmielonego mięsa. Przemek @ganc89 umie czytać. Ten przepis rekomendowany dla początkujących powinien być zmodyfikowany. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/54/#findComment-1030455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1330 Opublikowano 3 godziny temu Dzielenie włosa na czworo. Wymieszać sól/peklosól. Skoro to się nie rozpuści, to po co taki przepis. Chyba, że @SZCZEPAN umie.🤣 Tak to jest z szybkimi przepisami. Miało być dobrze i łatwo, a wyszło jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/page/54/#findComment-1030456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.