Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

-kompas - przyprawy takie jak w przepisie na lisiecką regionalną tz. biały pieprz i czosnek,peklosoli dałem 14g/kg.
Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/354-kie%C5%82basa-lisiecka/page/3/#findComment-167121
Udostępnij na innych stronach

Pepe na przyszłość jeśli będziesz potrzebował jelita wołowe wiankowe wal do mnie .. jak to mówią jak w dym. :wink:

A lisiecka wyszła Ci 1-klasa.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/354-kie%C5%82basa-lisiecka/page/3/#findComment-167131
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...
Mam pytanie dot Lisoeckie Czy oddzielanie sie IIwp od I to znak zlego wyrobienia farszu? Kielbaska wyszla mi super rodzina siedzi przy lodowce hahaha Ale niestety widze wade gdyz mieso nie jest dobrze polaczone Wedzilem ja 3 godz 40-50 st i pieklem 40 min 80-90st Zrobilem ja ze schabu i golonki golonka mielona na sitku 2mm dwukrotnie schab krojony

http://xt24.eu/sklep/volvoforum/

www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/354-kie%C5%82basa-lisiecka/page/3/#findComment-203088
Udostępnij na innych stronach

No tak , jest mały problem. Gdzie na schabie a raczej polędwicy masz wp. II ? Golonka natomiast raczej wp. III

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/354-kie%C5%82basa-lisiecka/page/3/#findComment-203094
Udostępnij na innych stronach

Boggi - na polędwicy II nie ma raczej I i III (mizdra), a na schabie a i owszem - warkocz z tłuszczykiem. :wink:
Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/354-kie%C5%82basa-lisiecka/page/3/#findComment-203098
Udostępnij na innych stronach

Zgadza sie pomylilem pojecia golonka to III Ale pytanie jest czy za slabo to wyrobilem czy golonka nie nadaje sie do zwiazania calosci

http://xt24.eu/sklep/volvoforum/

www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/354-kie%C5%82basa-lisiecka/page/3/#findComment-203099
Udostępnij na innych stronach

Golonka jest bardzo dobra jako masa wiążąca, myślę że za słabo masowałeś KL I, a potem całość.

Najlepszym sprawdzianem jest - nabranie garści farszu i odwrócenie dłoni z wyprostowanymi palcami, i farsz ma być przyklejony do dłoni i nie spadać.

 

[ Dodano: Sob 18 Lut, 2012 15:08 ]

Oczywiście nie cała golonka, tylko mięso bez tłuszczu i skóry. :grin:

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/354-kie%C5%82basa-lisiecka/page/3/#findComment-203101
Udostępnij na innych stronach

  • 12 lat później...
6 minut temu, krzychybu napisał(a):

Czy krótszy lub dłuższy czas peklowania ma znaczenie?

Odgrzebujesz tematy z 2012 roku i zadajesz pytania nie wiadomo do czego się odnoszące.

Proszę nie zaśmiecać forum bo i tak takie posty zostaną usuniete.

Przy uporczywym wklejaniu usunięty może zostać również autor.

 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/354-kie%C5%82basa-lisiecka/page/3/#findComment-976024
Udostępnij na innych stronach

Może czas podnieść poprzeczkę do np. 60?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/354-kie%C5%82basa-lisiecka/page/3/#findComment-976042
Udostępnij na innych stronach

7 minut temu, Maxell napisał(a):

Może czas podnieść poprzeczkę do np. 60?

To nic nie da. Klikać i wpisywać nic nie wnoszące treści można i sto razy. 

Proponuję 35 kliknięć w reklamy. Jeden ogień dwie pieczenie. Win-win.😁

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/354-kie%C5%82basa-lisiecka/page/3/#findComment-976045
Udostępnij na innych stronach

Tak chyba będzie trzeba zrobić. Musze pomówić z informatykiem. Tylko jet to również ryzykowna sprawa, gdyż delikwent może złośliwie pozbawić nas całodziennego dorobku.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/354-kie%C5%82basa-lisiecka/page/3/#findComment-976046
Udostępnij na innych stronach

Jednak, najważniejszą sprawą dotyczącą reklam jest to, że zgodnie z umową, nie wolno nam nikogo namawiać do poklepywania PanaS. Chętni powinni robić to wyłącznie z własnej inicjatywy. Szkoda, że większość tego nie rozumie. Nie widzi także ogromnych korzyści, jakie mogłoby przynieść zwielokrotnienie liczby członków KPPS.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/354-kie%C5%82basa-lisiecka/page/3/#findComment-976049
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.