pis67 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #926 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Krakowska po lekkim wystudzeniu... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-211826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #927 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Trochę białej dziś zrobiłem, dla wiary z pracy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-211910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #928 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 To jest "trochę"??? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-211912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #929 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 ...Trochę białej dziś zrobiłem, dla wiary z pracy...Pis, powinni Ciebie za to KOCHAĆ jeszcze BARDZIEJ!!! :clap: Nie dosyć, że mają takie błogosławieństwo jak PRACA, to jeszcze KIEŁBASA! :tongue: :grin: BTW Ciekawe jak faktycznie to ocenią? :wink: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-211913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #930 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Trochę białej dziś zrobiłem, dla wiary z pracy. Obrazek Pisusu, Trochę się nakręciłeś, ja te robiłem , poszła w ... w Świat. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-211925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #931 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Szyneczki na święta jeszcze przed kąpielą, krakowska teraz tydzień będzie podsuszana. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-212090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #932 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Pierwsze wyroby po świętach, wieczorem pasztet zrobię jeszcze. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-213809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #933 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Pasztet - mięsko tłuste, wątroba wołowa. Fota 1 przedstawia mięsko po ugotowaniu: Fota 2 przedstawia zmielone mięsko z cebulą na 4mm, warstwa druga wątroba 2x4mm, następna chlebek zalany rosołkiem, mielony 2x4mm i jajeczka wiejskie. Fota 3 z napełnionymi formami aluminiowymi w ilości 4 sztuk i wadze 4,5kg. Fota 4 i upieczony pasztet przez 1,5 godziny w temp.180stopni. fota 5 i gotowy wyrób lekko smarowny, z zestawem przypraw wypracowanym w wyniku wielu praktycznych prób zestawów przyprawowych. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #934 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 następna chlebek zalany rosołkiem Ja nie używam chleba do pasztetu tylko bułkę.Obawiam się ,że pasztet będzie kisł po dodaniu chleba. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #935 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ja nie używam chleba do pasztetu tylko bułkę.Obawiam się ,że pasztet będzie kisł po dodaniu chleba. To się mylisz. Mój zakwas od Andrzejak z Warmii, świetnie sprawdza się się w produkcji chlebka. Robiąc pasztety dodaję suchy chlebek pszenny, pasztet jest pycha.Unikam bułek wątpliwej produkcji. Tutaj Andrzeju, jeszcze raz dziękuję za zakwas, poszedł do Ludzi, którzy tez są happy, podstawa to dobra mąka. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #936 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 To się mylisz. Piotruś nic się nie mylę.Mam na mysli chleb kupny a nie własnej produkcji bo nie każdy robi własny chleb.Z dwojga złego wolę kupną bułkę do pasztetu. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #937 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 To się naucz robić chleb na zakwasie prawdziwej mąki, a nie od Karaluchów, wówczas pogadamy Poza tym pasztet Pisusa, jeśli chodzi o skład, to taki sobie, prawdziwy pasztet jest z mięs różnych gatunków. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #938 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Nie ma oczym gadać.Przejrzałem 6 przepisów na pasztet z książki Kuchnia polska wydanie z 1958.W żadnym nie znalazłem jako dodatku chleba.We wszystkich jest natomiast bułka.Polecam do lektury to taki sobie, prawdziwy pasztet jest z mięs różnych gatunków Tu się z Tobą całkowicie zgadzam. :wink: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #939 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Pasztet dobrze przechowuje się w stanie zamrożonym /jeśli zrobimy ciut więcej niż zamierzaliśmy/ to tak przy okazji foty nr 3 :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #940 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Przejrzałem wszystkie przepisy na peklowanie i nigdzie nie znalazłem zastępowania peklosoli solą 50:50. Ot taki żarcik na wieczór. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #941 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 miro jedyna książka, która nie będzie miała dalszego ciągu to chyba tylko Biblia wszystkie inne pozycje drukowane prędzej czy później stają się nieaktualne Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #942 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 ,że pasztet będzie kisł po dodaniu chleba. Mój pasztet nie skiśnie z dwóch powodów 1. Znika w ciągu tygodnia 2. Czyste rączki i ogólna higiena przy wyrobie w 99% zabezpieczą go, by nie skisł, dlatego nie wiem o czym piszesz, bo mi nie kiśnie? jeśli chodzi o skład, to taki sobie, prawdziwy pasztet jest z mięs różnych gatunków Biotitu, ja nie robię prawdziwych rzeczy z książek wszelakich , tylko wyroby wyimaginowane, podstawa wszystkiego co robię. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #943 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 pis67, obiecałem sobie nie zaglądać.. dieta dieta ^^ ale przesmacznie wygląda ten pasztecik :thumbsup: :clap: ..i znowu mnie ssie :lol: Biotitu, ja nie robię prawdziwych rzeczy z książek wszelakich , tylko wyroby wyimaginowane, podstawa wszystkiego co robię. :clap: ja też tak robie jak już złapie ogólne pojęcie w temacie.. to najlepsza droga do samodoskonalenia przepisów z glowy.. no i za czas jakiś sam napiszesz książke, ze swoimi zarąbistymi przepisami Pozdrawiam :grin: Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #944 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 :grin: Piotr :grin: ostatnie zdanie :grin: :clap: :clap: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #945 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Fota krakowskiej po ponad dwóch tygodniach podsuszania... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #946 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Nie powiem ładnie się prezentuje. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #947 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Pis67 piękna ta Krakowska i na dodatek 2 tygodnie ją suszyłeś i się nie zepsuła. Ja w piątek kupiłem w regionalnym sklepie regionalną wędlinę, a właściwie to 3 i wszystkie nie wytrwały do poniedziałku. Na czym ci ludzie chcą zarabiać i jak sie utrzymać na rynku. Ech.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #948 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 ja nie robię prawdziwych rzeczy z książek wszelakich , tylko wyroby wyimaginowane, podstawa wszystkiego co robię. _________________ Ja też tak robię lub "małpuję" od innych! To jest najlepszy sposób na dobre jedzenie.Ono się nie psuje. Trzeba zjadać świeże. A krakowsaka musi być pyszna. :clap: :clap: :clap: :clap: Dobre wędliny się nie psują i schną powoli lub nie wytrzymają, gdy trzeba zjadać!! :lol: :lol: :lol: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #949 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 To Ci Pisu wcale nie podeschła albo takie zdjęcie Spadek wagi z 1,1kg do 0,96kg, czyli w normie. Cała sztuka podsuszania polega na nie wysuszeniu wyrobu pod osłonką, kiedy się tworzy wokół suchy pierścień słabo przepuszczający wodę, ale na równomiernym oddawaniu wody z całego przekroju, co już mam w miarę opanowane. Najważniejsze parametry mające wpływ na jakość i wygląd produktu finalnego w tym procesie to wilgotność, temperatura i ruch powietrza. Ale ile można pisać, staram się podsuszać, gro pozostałych wytwórców forumowych suszy wyroby.Czy Gonzo czaisz różnicę? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #950 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Najważniejsze parametry mające wpływ na jakość i wygląd produktu finalnego w tym procesie to wilgotność, temperatura i ruch powietrza.Możesz nam zdradzić te parametry? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/38/#findComment-214999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.