EAnna Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #976 Opublikowano 21 Maja 2012 gnieźnieńska po modyfikacji,Przekrój pierwsza klasa Piotrze :clap: :thumbsup: Przy takim luksusowym wsadzie uzyskałeś ekskluzywną kiełbasę. Małe pytanko: czy gorczycę zaparzałeś przed dodaniem, czy też na sucho jest dodana? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-218869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #977 Opublikowano 21 Maja 2012 czy też na sucho jest dodana? Gorczyca na sucho grubo mielona, degustacja w Gąsiorowie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-218893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #978 Opublikowano 21 Maja 2012 Kiełbasa gnieźnieńska - po modyfikacji, jak zrobiłem. Foty na poprzedniej stronie. -cielęcina - 3,5kg-wp.IIkl. - 6kg-wp.IIIkl. -0,5kg mięso zapeklowane peklosolą 18g/kg 24 godziny. Mielenie: wp.kl.III+1kg cielęciny 3x sitko 4mmwp.kl.II sitko 8mm Pozostała cielęcina -sitko 8mm. Mieszanie mieszarką cielęcina + wp.kl.III-10 min + lodowata woda 0,5l.Następnie dodana wp.kl.II i przyprawy w ilości: -pieprz 20g-gorczyca grubo mielona 40g-czosnek 20g-pieprz ziołowy 15g-gałka 3g-sól 10gi mieszanie przez następne 15 minutNapełnienie maszynką osłonki śr.50mm, osadzanie 10godz w lodówce. Wędzenie 4godz. w temp. 50-55 stopni, pieczenie 50 min. w temp. 80-85stopni Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-219037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #979 Opublikowano 21 Maja 2012 Bardzo apetycznie wyglądają kiełbaski :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-219040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #980 Opublikowano 24 Maja 2012 Z cyklu - przed weekendowe zadymianie: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-219430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #981 Opublikowano 24 Maja 2012 Nie bądź taki i podziel się z bliźnim :grin: bo kiełbaski pierwyj sort :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-219446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #982 Opublikowano 24 Maja 2012 Nie bądź taki i podziel się z bliźnim Oj, podzieli się podzieli Mariuszu i to z wieloma. Już jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-219449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #983 Opublikowano 24 Maja 2012 Kiełbasa grillowa zlotowa po sparzeniu... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-219471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #984 Opublikowano 24 Maja 2012 Kiełbasa grillowa zlotowa po sparzeniu... pisusu, z której receptury korzystałeś , chodzi mi oczywiście o Twoje sprawdzone receptury Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-219479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #985 Opublikowano 28 Maja 2012 pisusu, "pisusu" - nazwa zastrzeżona - tylko dla Biotituta. z której receptury korzystałeś Z nowej, nie ma jej na razie na forum. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #986 Opublikowano 28 Maja 2012 Z nowej, nie ma jej na razie na forum. To zapodaj, proszę :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #987 Opublikowano 28 Maja 2012 "pisusu" - nazwa zastrzeżona - tylko dla Biotituta. Jeśli tak , to przepraszam Cię . Nie wiedziałem . To zapodaj, proszę :grin: No i ja też proszę Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #988 Opublikowano 28 Maja 2012 A i ja bym chętnie poznał tą recepturę Panie Pis67 ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki110 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #989 Opublikowano 28 Maja 2012 No nie daj się tyle prosić. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #990 Opublikowano 29 Maja 2012 Kiełbaska grillowa zlotowo-gąsiorowska jak zrobiłem - za chuda.Mięska zapeklowane mieszanką sól 60% peklosól 40% przez 24 godz. w ilości 18g na kg mięsa.wp.kl. IIA - 5kg - sitko 8mmwp.kl. IIB - 3kg - sitko 6mmwp.kl. III - 1kg - 3 x sitko 4mmPodgardle -1kg sitko 4mmMięska klas II i III uzyskane z karkówki, łopatki i szynki. Mieszanie - mieszarka - kl.III i IIA - 10min, następnie dodana kl.IIB i pół litra zimnej wody oraz przyprawy:pieprz 20g, czosnek 10g, gałka 3g, cukier 10g, pieprz ziołowy 5g, majeranek 20g. Mieszanie 5 min i dodanie podgardla na 5 minut. Nadziewanie w jelita cienkie. Osadzanie 10 godz w lodówce, połowa sparzona na biało 25min, temp 72stopnie , reszta podwędzona przez 1,5godz 55 stopni i sparzona 20 min w 72 stopniach. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #991 Opublikowano 29 Maja 2012 Kiełbaska grillowaoj Pisu, Ty heretyku :lol: - na grilla z peklosolą :tongue: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #992 Opublikowano 30 Maja 2012 na grilla z peklosolą Cały naród zajada się tym, i ja dodaje trochę, i nie zmienię tego na razie, bo po co mam słuchać, że kiełbaska marna, szara, a je się głównie wzrokiem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #993 Opublikowano 30 Maja 2012 1. dla koloru 30-50mg/kgKolega Pis zastosował dawkę azotynu niższą 3 razy jaką stosuje przemysł. Moje próby wykazały że mieszanka soli 80% i 20 % peklosoli zapewniła odpowiedni kolor kiełbaskom grilowym , gdzieś na forum są zdjęcia. https://wedlinydomowe.pl/forum/search.php?search_id=933508438&sid=df3b0f95a308ef86ed1ce92d6531e037&start=3360 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #994 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Dziś na tapecie parówki lub parówkowa z cielęciny zadniej i podgardla(plan 6,5kg) , kiełbasa krakowska(10kg) i pasztet(plan 5kg). Myślałem co by też piwko uwarzyć, ale chyba nie ogarnę dziś tego. A w poniedziałek półtusza przyjedzie, będzie metka, podwawelska i coś jeszcze wymyślę, Euro coraz bliżej, muszę się dobrze przygotować. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #995 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Euro coraz bliżej, muszę się dobrze przygotować. Nie zapomnij się pożegnać z żoną Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #996 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Dziś na tapecie parówki lub parówkowa z cielęciny zadniej i podgardla(plan 6,5kg) , kiełbasa krakowska(10kg) i pasztet(plan 5kg). Myślałem co by też piwko uwarzyć, ale chyba nie ogarnę dziś tego. A w poniedziałek półtusza przyjedzie, będzie metka, podwawelska i coś jeszcze wymyślę, Euro coraz bliżej, muszę się dobrze przygotować. Pisie to ilości jak na wyprawę wiedeńską a nie na Euro :grin: Pozdro Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #997 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Wczorajsza parówkowa i pasztet wieprzowy z wątrobą z MBO. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-221121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #998 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Parówki niestety podciek tłuszczu, nie wiem czy to ze względu na słabsze wiązanie cielęciny. Krakowska w wędzarni dochodzi... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-221287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #999 Opublikowano 4 Czerwca 2012 pis67, :thumbsup: :clap: smakowitości... szczególnie ten pasztecik wygląda mi znajomo... mógłbyś przybliżyć recepturę :grin: i wybacz laikowi pytanie co to jest MBO Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-221288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1000 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Parówki niestety podciek tłuszczu, nie wiem czy to ze względu na słabsze wiązanie cielęciny A w jakiej temp. parzyłeś te parówki Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-221313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.