pis67 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #976 Opublikowano 21 Maja 2012 czy też na sucho jest dodana? Gorczyca na sucho grubo mielona, degustacja w Gąsiorowie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-218893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #977 Opublikowano 21 Maja 2012 Kiełbasa gnieźnieńska - po modyfikacji, jak zrobiłem. Foty na poprzedniej stronie. -cielęcina - 3,5kg-wp.IIkl. - 6kg-wp.IIIkl. -0,5kg mięso zapeklowane peklosolą 18g/kg 24 godziny. Mielenie: wp.kl.III+1kg cielęciny 3x sitko 4mmwp.kl.II sitko 8mm Pozostała cielęcina -sitko 8mm. Mieszanie mieszarką cielęcina + wp.kl.III-10 min + lodowata woda 0,5l.Następnie dodana wp.kl.II i przyprawy w ilości: -pieprz 20g-gorczyca grubo mielona 40g-czosnek 20g-pieprz ziołowy 15g-gałka 3g-sól 10gi mieszanie przez następne 15 minutNapełnienie maszynką osłonki śr.50mm, osadzanie 10godz w lodówce. Wędzenie 4godz. w temp. 50-55 stopni, pieczenie 50 min. w temp. 80-85stopni Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-219037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #978 Opublikowano 21 Maja 2012 Bardzo apetycznie wyglądają kiełbaski :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-219040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #979 Opublikowano 24 Maja 2012 Z cyklu - przed weekendowe zadymianie: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-219430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #980 Opublikowano 24 Maja 2012 Nie bądź taki i podziel się z bliźnim :grin: bo kiełbaski pierwyj sort :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-219446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #981 Opublikowano 24 Maja 2012 Nie bądź taki i podziel się z bliźnim Oj, podzieli się podzieli Mariuszu i to z wieloma. Już jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-219449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #982 Opublikowano 24 Maja 2012 Kiełbasa grillowa zlotowa po sparzeniu... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-219471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #983 Opublikowano 24 Maja 2012 Kiełbasa grillowa zlotowa po sparzeniu... pisusu, z której receptury korzystałeś , chodzi mi oczywiście o Twoje sprawdzone receptury Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-219479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #984 Opublikowano 28 Maja 2012 pisusu, "pisusu" - nazwa zastrzeżona - tylko dla Biotituta. z której receptury korzystałeś Z nowej, nie ma jej na razie na forum. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #985 Opublikowano 28 Maja 2012 Z nowej, nie ma jej na razie na forum. To zapodaj, proszę :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #986 Opublikowano 28 Maja 2012 "pisusu" - nazwa zastrzeżona - tylko dla Biotituta. Jeśli tak , to przepraszam Cię . Nie wiedziałem . To zapodaj, proszę :grin: No i ja też proszę Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #987 Opublikowano 28 Maja 2012 A i ja bym chętnie poznał tą recepturę Panie Pis67 ... Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki110 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #988 Opublikowano 28 Maja 2012 No nie daj się tyle prosić. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #989 Opublikowano 29 Maja 2012 Kiełbaska grillowa zlotowo-gąsiorowska jak zrobiłem - za chuda.Mięska zapeklowane mieszanką sól 60% peklosól 40% przez 24 godz. w ilości 18g na kg mięsa.wp.kl. IIA - 5kg - sitko 8mmwp.kl. IIB - 3kg - sitko 6mmwp.kl. III - 1kg - 3 x sitko 4mmPodgardle -1kg sitko 4mmMięska klas II i III uzyskane z karkówki, łopatki i szynki. Mieszanie - mieszarka - kl.III i IIA - 10min, następnie dodana kl.IIB i pół litra zimnej wody oraz przyprawy:pieprz 20g, czosnek 10g, gałka 3g, cukier 10g, pieprz ziołowy 5g, majeranek 20g. Mieszanie 5 min i dodanie podgardla na 5 minut. Nadziewanie w jelita cienkie. Osadzanie 10 godz w lodówce, połowa sparzona na biało 25min, temp 72stopnie , reszta podwędzona przez 1,5godz 55 stopni i sparzona 20 min w 72 stopniach. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #990 Opublikowano 29 Maja 2012 Kiełbaska grillowaoj Pisu, Ty heretyku :lol: - na grilla z peklosolą :tongue: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #991 Opublikowano 30 Maja 2012 na grilla z peklosolą Cały naród zajada się tym, i ja dodaje trochę, i nie zmienię tego na razie, bo po co mam słuchać, że kiełbaska marna, szara, a je się głównie wzrokiem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #992 Opublikowano 30 Maja 2012 1. dla koloru 30-50mg/kgKolega Pis zastosował dawkę azotynu niższą 3 razy jaką stosuje przemysł. Moje próby wykazały że mieszanka soli 80% i 20 % peklosoli zapewniła odpowiedni kolor kiełbaskom grilowym , gdzieś na forum są zdjęcia. https://wedlinydomowe.pl/forum/search.php?search_id=933508438&sid=df3b0f95a308ef86ed1ce92d6531e037&start=3360 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #993 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Dziś na tapecie parówki lub parówkowa z cielęciny zadniej i podgardla(plan 6,5kg) , kiełbasa krakowska(10kg) i pasztet(plan 5kg). Myślałem co by też piwko uwarzyć, ale chyba nie ogarnę dziś tego. A w poniedziałek półtusza przyjedzie, będzie metka, podwawelska i coś jeszcze wymyślę, Euro coraz bliżej, muszę się dobrze przygotować. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #994 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Euro coraz bliżej, muszę się dobrze przygotować. Nie zapomnij się pożegnać z żoną Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #995 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Dziś na tapecie parówki lub parówkowa z cielęciny zadniej i podgardla(plan 6,5kg) , kiełbasa krakowska(10kg) i pasztet(plan 5kg). Myślałem co by też piwko uwarzyć, ale chyba nie ogarnę dziś tego. A w poniedziałek półtusza przyjedzie, będzie metka, podwawelska i coś jeszcze wymyślę, Euro coraz bliżej, muszę się dobrze przygotować. Pisie to ilości jak na wyprawę wiedeńską a nie na Euro :grin: Pozdro Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-220972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #996 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Wczorajsza parówkowa i pasztet wieprzowy z wątrobą z MBO. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-221121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #997 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Parówki niestety podciek tłuszczu, nie wiem czy to ze względu na słabsze wiązanie cielęciny. Krakowska w wędzarni dochodzi... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-221287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #998 Opublikowano 4 Czerwca 2012 pis67, :thumbsup: :clap: smakowitości... szczególnie ten pasztecik wygląda mi znajomo... mógłbyś przybliżyć recepturę :grin: i wybacz laikowi pytanie co to jest MBO Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-221288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #999 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Parówki niestety podciek tłuszczu, nie wiem czy to ze względu na słabsze wiązanie cielęciny A w jakiej temp. parzyłeś te parówki Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-221313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1000 Opublikowano 4 Czerwca 2012 A w jakiej temp. parzyłeś te parówki 71-72 stopnie 15do 20 min w zależności od grubości. A to krakowska już sparzona w wodzie, teraz prosto do wędzarni powędrowała, by trwałości i zapachu jej nadać. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/40/#findComment-221316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.