jac007 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3501 Opublikowano 6 Marca 2016 A na jutro przygotowałem słody na piwko marcowe.. Czym mielisz słody. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-482437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3502 Opublikowano 6 Marca 2016 Czym mielisz słody. Takim rozdrabniaczem do ziarna.... Dziś koźlak poszedł do szkła Związałem też szynkę - ładnych kilka kilogramów.... N i trzy kije na jutrzejsze wędzenie i oscypki też.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-482737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3503 Opublikowano 6 Marca 2016 Piotr, a może eksternem przejdę program zlotu? Z wyjazdem do ciebie do domu... Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-482753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3504 Opublikowano 7 Marca 2016 Takim rozdrabniaczem do ziarna.. A możesz się pochwalić jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-482812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3505 Opublikowano 7 Marca 2016 Piotr, a może eksternem przejdę program zlotu? Z wyjazdem do ciebie do domu... Nie widzę przeciw wskazań.. A możesz się pochwalić jak wygląda. Normalnie, nie mam foty zrobię... Jeszcze w wędzarni.... W oczekiwaniu na kąpiel... Oscypki - 29l mleka - 3,6kg No i zapakowałem polędwicę i dwie karkówki do powszechnie nazywanym dojrzewania, po mojemu do podsuszania.... Różne przyprawy , tylko peklosoli 26g na kg - wartość stała Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-483020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3506 Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) To na Zakopane ? Piotr ,o której startujecie ? Edytowane 8 Marca 2016 przez Wujaszek Tom Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-483133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3507 Opublikowano 8 Marca 2016 Piotr ,o której startujecie ? O ósmej - raptem 650 kilosów - przed szesnastą na miejscu... Zaraz foty zadam...Została mi jedna szynka, niecałe 3kg... wisi na powietrzu.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-483293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3508 Opublikowano 9 Marca 2016 Została mi jedna szynka, niecałe 3kg... wisi na powietrzu... A'la wczesny Zbój Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-483323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3509 Opublikowano 9 Marca 2016 A'la wczesny Zbój Bo o ciemku fota była robiona . :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-483324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3510 Opublikowano 9 Marca 2016 Dokładnie Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-483326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3511 Opublikowano 9 Marca 2016 Daleko mu do Zbója!!! Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-483343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3512 Opublikowano 9 Marca 2016 Daleko mu do Zbója!!! Dlatego napisałem a'la, a jak ktoś pochwali się ciemniejszą wędzonką niż Zbója to powinien jakąś nagrode dostac Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-483391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3513 Opublikowano 9 Marca 2016 Ale wędzonka Zbója był okopcana, a ta jest mocno super uwędzona - tych wędzonek nie powinno się w ogóle porównywać! Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-483394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3514 Opublikowano 9 Marca 2016 Dźwigać nie lubię, na zlot zabieram tylko wyroby ze zredukowaną ilością wody. Czytałem, że ma być sporo frykasów - wspaniałe, wyśmienite, petardy i temu podobne. Ja zabiorę takie zwyczajne wyroby do piwka, rzekłbym trochę leciwe... Dodam, ze były robione z dobrego mięska z dawką peklosoli nie przekraczającej 25g na kilogram....czyli połowa tego co stosuje "miszczu", no i nigdy nie widziały zamrażarki - wiadomość dla strachliwych.... Pierwsza fota - rzut ogólny: Niżej karkówka lekko przyprawiona - październik 2015 - młoda.... Niżej łopatka wieprzowa - bez przypraw, bez żadnej obróbki - podsuszana tylko - produkcja - 3 luty 2016 Polędwiczka wieprzowa w siołach - podsuszana - z lutego 2015 Szynka z jelenia z chilli - podsuszana z lutego 2015 I staroć - karkówka z początku stycznia 2015 - zapeklowałem w nowy rok - tradycja.... A tu widok przekroju Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-483526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3515 Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Dodam, ze były robione z dobrego mięska z dawką peklosoli nie przekraczającej 25g na kilogram....czyli połowa tego co stosuje "miszczu", no i nigdy nie widziały zamrażarki - wiadomość dla strachliwych.... No i tak powinno być... Ja tam wolę właśnie takie "zwyczajne" wyroby ze zmniejszoną ilością wody.... do piwka i nalewki lub czegoś "mocniejszego".. wręcz idealne Ale na zlocie będzie wyżerka... Edytowane 10 Marca 2016 przez ArkoGdynia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-483604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3516 Opublikowano 10 Marca 2016 Piotr szkoda ze na sniedanko nie zdazysz z tymi smakolykami Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-483605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3517 Opublikowano 15 Marca 2016 Zadymka dziś była... Małe boczki po parzeniu... Szynka i coś - kto zgadnie co wyrzeźbiłem, jutro przekrój.... bo ciepłe jeszcze... ? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-484988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3518 Opublikowano 15 Marca 2016 boczek rolowany w przyprawach? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-484990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3519 Opublikowano 15 Marca 2016 boczek rolowany w przyprawach? Chyba to nie jest boczek.Za bardzo siatka się wpiła Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-484999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3520 Opublikowano 15 Marca 2016 co wyrzeźbiłem, Jakieś dwa, złożone "combry". Może półgęski lub "półkaczki Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-485012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3521 Opublikowano 16 Marca 2016 Wczorajsza polędwica z boczkiem w siatce. Boczek od strony brzusznej posiekałem nożem, trochę żelatyny i czosnku, z wierzchu przyprawy i w siatkę, wędzony i parzony. Wyszedł składak, który się trzyma kupy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-485124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #3522 Opublikowano 16 Marca 2016 Ciekawe, czy dobry? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-485125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3523 Opublikowano 18 Marca 2016 Z wczoraj - pierwsze dwie foty - materiał na oscypki, ricotta zebrana na gorąco, dodałem sól suszoną bazylię z pomidorami, sól ulotniła się podczas ociekania. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-485568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3524 Opublikowano 19 Marca 2016 Oscypki w zadymie... od rana.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-485740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3525 Opublikowano 19 Marca 2016 Oscypki gotowe, zrobiłem tak jak kobitka w Zakopanem szkoliła, wydajność lepsza - niecałe 30l mleka - 4,25kg oscypków , 1,35kg ricotty.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/141/#findComment-485774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.