MariuszB Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #4051 Opublikowano 26 Marca 2019 (edytowane) Czy trzeba coś dodawać do tematu po obejrzeniu tego filmu? Edytowane 26 Marca 2019 przez MariuszB Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-627482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #4052 Opublikowano 26 Marca 2019 Dzisiaj już nie ma czegoś takiego jak zwykła, ludzka przyzwoitość. Wokoło liczy się tylko mamona.Ale jedno trzeba im przyznać - w niejednym markecie trzeba szukać pracownika ze świecą, a tu 4 kobiety pilnują "regionalnego interesu" Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-627484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #4053 Opublikowano 26 Marca 2019 Swoją drogą to nie ma tylu owiec w całej Europie żeby zgodnie z tą normą zrobić taką ilość "oscypków" co się w samym Zakopanym jako "prawdziwe" łoscypki sprzedaje... to takie cudowne rozmnożenie Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-627485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4054 Opublikowano 26 Marca 2019 Dziś serków z mleka krowiego rasy nie czerwonej nie robiłem... w sobotę... A dziś parówki... Jałowcowa i Lisiecka ... i odrobina metki Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-627503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4055 Opublikowano 31 Marca 2019 Wczoraj zrobiłem krOscypki, czyli gołki lub inaczej ser podpuszczkowy z mleka krowiego podwędzany. Tym razem eksperyment - z mleka schłodzonego. Zaopatrzywszy się w wężykściągnąłem sobie z pojemnika 30 litrów zimnego mleka. Dalej wszystko jak przy gołkach się potoczyło... Wydajność końcowa - 40 gram ricotty więcej, 20 gram oscypka mniej niż przyrobieniu z mleka ciepłego bezpośrednio po udoju. Wniosek - na wydajność nie ma wpływu czy mleko ciepłe czy wychłodzone. Foty zrobione, ale po kabelek nie chce mi się iść, może i lepiej, nie będę drażnić fotami oscypkowych ortodoksów. I co najważniejsze zacząłem znów bawić się w grę - serki. Trzeba będzie wkrótce przejść na wyższy level, może korbacze, koryciński i goudę zrobić. Potem kolejne wyzwania, w moimdomowym piwnicznym atelier, jest coraz cieplej, warunki do serów coraz lepsze. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-627978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4056 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Wczoraj wróciłem ze szpitala, czwarta operacja usunięcia kamienia odlewowego z nerki i jeszcze kawałek zostało, ale i tak o 17-tejpojechałem po cieplutkie mleko. No i kroscypki już w solance, jak zwykle 30 litrów mleka poszło na produkcję, ricotta też dynda w chuście na świeżym powietrzu, rześka noc będzie. Nie muszę dodać, że w czasie tworzenia skrzepu, godzinka snu zaliczona, bomlichy jakoś tym razem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-628439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4057 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 pis zaczynam się martwić Ciebie - może trochę sfolguj ( choć wiem ,że to nie tak łatwo ) Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-628446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4058 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 lichy jakoś tym razem. Piotrze - każda operacja to nie żarty - i żadne dźwiganie .ZDROWIA Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-628453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4059 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Wczoraj wróciłem ze szpitala, czwarta operacja usunięcia kamienia odlewowego z nerki i jeszcze kawałek zostało..............godzinka snu zaliczona, bomlichy jakoś tym razem. No chłopie , zdrowia i mocy ... też wiem coś o tym i nie przeginaj z robotą . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-628456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4060 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Operacje to nie żarty, najgorzej było pierwszy raz, 5 godzin przytomniałem, walczyli laserem z dwie godziny, następne to już spoko, teraz też, ale po operacji jak zwykle założyli mi cewnik wewnętrzny JJ, który tym razem był za długi, zapętlił się w pęcherzu, przykleił do ścianki pęcherza, ból taki w piątek rano, że ostatnio taki miałem, jak oczy za kawalera jeszcze spawarką naświetliłem. Na szczęście ordynator wziął mnie na fotelik, kamerka do pęcherza i wszystko było jasne, cewnik usunięty i po czterech godzinach wróciłem do żywych, wsiadłem za kierownicę i wróciłem do domu. Odnośnie kroscypków , tym razem wydajność większa, 30litrów mleka - 4,14kg ser, 1440g ricotta. Jutro od rana kiełbaski i wędzonki, wieprzowiny nie ma na rynku, ceny mięsa oszalały, podwyżki elementów od 60 do 100%.Doktory nie kazały leżeć, jak najwięcej chodzić, to będę chodził, ale nie pracował. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-628515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4061 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Wyroby trzeba robić, a wieprzowina w cenie jakiej nie pamiętam.... Skup trzody- cena rzywca dwa tygodnie temu - 3,50-3,70 zł za kilogram, dziś 6,80 - 7,50 netto. Cena półtuszy jeszcze w marcu -6-6,50 zł - dziś 9,80 . Elementy i inne kawałki przykładowo dwa-trzy tygodnie temu i dziś: szynka 4D - 9,20 - 16,00złłopatka 4d - 8,00- 14,50złkarkówka 13,00- 16,50złsłonina 3,00 - 6,00złII tłusta 50/50-5,00- 8,50złIII z golonek 9,00- 14,50szynka kulka 12,50-16,50 Ceny netto. Nie będzie tanio na Święta. Nie ma świnek w Europie... wszystko na wschód gna... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-628729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4062 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 a wieprzowina w cenie jakiej nie pamiętam. Przed Świętami zawsze było drożej ale 10 zł za półtuszę to faktycznie nie pamiętam . wszystko na wschód gna... Piotrek ... to znaczy od Nas do Ciebie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-628734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4063 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 wieprzowina w cenie jakiej nie pamiętam 10 zł za półtuszę to faktycznie nie pamiętam Ja pamiętam, jak zaczynałem swoją karierę zadymiacza i w domu półtusze rozbierałem.Rok 2011 może 2012, ubojnia Siedlęcin koło Jeleniej Góry 10 PLN Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-628754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4064 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Takie drozsze lepiej smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-628757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4065 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Sezon grillowy rozpoczęty - w tym tygodniu robiłem na grilla kiełbaski : grillową, biesiadną, grillową mazurską, białą grillową, kaszankę wyborową, od jutra mięska marynowane: karkówka, żeberka, filet i skrzydełka z kurczaka. Bratwurst biała i paprykowa - robię tylko na zamówienie. To tyle - może macie jakieś pomysły na inne wyroby mięsne na grilla? Miniony tydzień średnio 14 godzin w pracy... i w sobotę nawet do 17-tej.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-630195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4066 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) inneBoczek w plastrach nie grubszych jak 0,5 cm pikantny, podudzia albo udziki kurczaków b/k ze skórą . Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-630222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4067 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 udziki kurczaków A to co? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-630225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4068 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 udziki kurczaków A to co? Jak to "co"?Małe udka - pieszczotliwie, waldkowo Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-630238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4069 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) nie tylko swinka i drob a gdzie baranina wolowina...mniam NIe wiem jak w Polsce ale u nas taka szynka Freda https://www.svensktkott.se/recept/grillad-flintastek/ Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-630242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4070 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Boczek, boczuś i boczunio Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-630243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4071 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 A to co? Małe udka - pieszczotliwie, waldkowo Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-630245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4072 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 nie tylko swinka i drob a gdzie baranina wolowina...mniam Drogo będzie Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-630253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4073 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 To zamiast kg karkowki zjesc, mozna 250 g baraniny ..czasem mozna zjesc cos dla smaku a nie zeby sie najesc Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-630256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4074 Opublikowano 3 Maja 2019 (edytowane) mozna 250 g baraniny . Niestety na baranki nie mam pozwolenia i nie będzie... Udka z kurczaka bez kości będą w przyszłym tygodniu, z wołowiną może być różnie... brak surowca... Boczek - raczej nie.... Dziś korzystając z uroków zimna zabutelkowałem pilsa - warkę 81. To już ostatni lager... teraz piwka ale będą... Przed wieczorkiem wyskoczyłem na wieś, 30 litrów ciepłego mleka złapałem i kroscypki już w solance, ricottana chłodzie ocieka. Edytowane 3 Maja 2019 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-630542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #4075 Opublikowano 4 Maja 2019 @pis67, czyli jak np bym chciala kupic baranine u znajomego pana co sprzedaje mieso na bazarku( sprawdzona) to jak on nie ma pozwolenina to tam nie kupie? ..myslalam o zamowieniu na wiekszego gryla jak bedziemy w Pl ..ale jesli sie nie da to trzeba bedzie szukac dobrych innych zrodel. ..karkowki mam juz powiem szczerze dosc kurczaka nie lubimy. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/163/#findComment-630555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.