pis67 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3201 Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) a jest jakieś gotowe piwko z dodatkiem głogu? Koncerny to aromatu dołożą i będzie.... smak. Zresztą oprócz głogu dodałem garść dzikiej róży.... W sezonie zimowym poeksperymentuję z piwkiem..... Edytowane 10 Grudnia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-461862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3202 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Fotki wyrobów - Kiełbaski z jelenia - lewa góra - chorizo, lewy dół -polska, prawa strona myśliwska - zrobiłem na początku listopada... Szyneczka z tłuszczykiem z końca sierpnia i włoska szynka - ponad rok... No i plasterki na jutro..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-462297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3203 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Po trochu do złocistego trunku bym przyjął.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-462302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybiarzbobromir Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3204 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Pisu, wtajemniczyłbyś którym przepisem się wzorowałeś że szyneczka tak jednorodnie obeschła, bez widoczniej przeschniętego obrzeża ? No i jak peklowałeś oczywiście przed suszeniem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-462328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3205 Opublikowano 12 Grudnia 2015 wtajemniczyłbyś którym przepisem się wzorowałeś że szyneczka tak jednorodnie obeschła, bez widoczniej przeschniętego obrzeża ? No i jak peklowałeś oczywiście przed suszeniemNie bardzo się na przepisach wzoruję, raczej na rozsądku i praktyce - w skrócie - peklowanie na sucho kilka dni w lodówce - 25g peklosól - w lodówce, potem - ta po lewej osuszona i zimny dymek - kilka godzin. Potem lodówka 10 stopni przez jakiś czas, aż podeschnie - po czym zapakowana próżniowo, lodówka i leżakowanie do czasu, aż wpadnie mi w ręce..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-462331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3206 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Szyneczka z tłuszczykiem To z mięśnia dwugłowego? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-462500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybiarzbobromir Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3207 Opublikowano 13 Grudnia 2015 A uskuteczniasz może praktykę, że obsypujesz tymi 25g mięsko, odlewasz to co się zebrało wody w pojemniczku? Czy tak pekluje się "w sosie włąsnym"? "Potem lodówka 10 stopni przez jakiś czas, aż podeschnie"Jakiś czas- 7-8 dni w lodówce no-frost się sprawdzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-462508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo8014 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3208 Opublikowano 13 Grudnia 2015 pis67Witam chciałbym zapytać o szynki z jelenia czy robiłeś je jak zwykłe szynki czyli marynata wędzenie i parzenie?czy jakoś inaczej? Pozdrawiam wszystkie wyroby przepiękne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-462515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3209 Opublikowano 13 Grudnia 2015 To z mięśnia dwugłowego? Nie wiem, nie pamiętam.... ta po lewej - ogonówka.. A uskuteczniasz może praktykę, że obsypujesz tymi 25g mięsko, odlewasz to co się zebrało wody w pojemniczku? Czy tak pekluje się "w sosie włąsnym"? Nacieram peklosolą, owijam szczelnie folią spożywczą i leży, nie tykam... Jakiś czas- 7-8 dni w lodówce no-frost się sprawdzi ? Każda lodówka działa inaczej - nawet i dwa tygodnie schnie.... Witam chciałbym zapytać o szynki z jelenia czy robiłeś je jak zwykłe szynki czyli marynata wędzenie i parzenie? Jak zwykłe - bez żadnych marynat.... ścięgniste parzone, eleganckie- zimno wędzone.... Niektóre też peklowane na sucho z ziołami, zimno wędzone i trochę podsuszane - te najlepsze... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-462560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo8014 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3210 Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) eleganckie- zimno wędzone.... Niektóre też peklowane na sucho z ziołami, zimno wędzone i trochę podsuszane - te najlepsze... Jeszcze jak mogę dopytać ile dni i po ile godzin jaka temperaturaDziękuje jak masz jakąś fotkę to bym bardzo Cię prosił bo bardzo mnie zainspirowałeś Edytowane 14 Grudnia 2015 przez pablo8014 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-462782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3211 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Nie wiem czy ta szynka "włoska", ale naprawdę ładnie wygląda. Tylko jak była w opakowaniu próżniowym, skąd ta pleśń? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-462808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3212 Opublikowano 14 Grudnia 2015 eszcze jak mogę dopytać ile dni i po ile godzin jaka temperatura Dziękuje jak masz jakąś fotkę to bym bardzo Cię prosił bo bardzo mnie zainspirowałeś Coś tam wisi na strychu - sprawdzę w zapiskach - temperatura niska - brak much i gryzoni o kotach nie wspomnę - to podstawa. Nie wiem czy ta szynka "włoska", ale naprawdę ładnie wygląda. Ja wiem... Tylko jak była w opakowaniu próżniowym, skąd ta pleśń? Była zawinięta w taki jakby bandaż.... - jutro napiszę więcej.... zajrzę do piwnicy - tam wszystko... zapisane... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-462988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3213 Opublikowano 15 Grudnia 2015 ta szynka "włoska", Link do wyrobu - nie miała roku, rok inna, nie było na focie, a ta z lipca 2015 http://www.pubblicitaitalia.com/premiatasalumeriaitaliana/2008/2/8069.html A dziś rybki ... były inne - a fota tych co lubię... Z naszych jezior.... co by kto nie wypatrzył skośnych oczu.... I na strych zajrzałem - pończochy wiszą - jutro zaingeruję.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-463244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3214 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Dziś łeb rybki - 1kg, obok Fiskars - zajefajny sprzęcik do rybek.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-463482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucho Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3215 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Ciekawi mnie co mozna zrobic z glowa ryby oprocz zupy? Cytuj pozdr. maya Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-463496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3216 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Oj Piotrze zdolny chłopak jesteś, oj zdolny. Ta Twoja żoneczka ma dobrze z Tobą . Żeby nie było ja na mojego męża też nie narzekam Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-463502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3217 Opublikowano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Ciekawi mnie co mozna zrobic z glowa ryby oprocz zupy? No z głowy oprócz zupy robię zupę - rybną..... Dziś słonina i trochę boczku w dymie... No i rozpakowałem wędliny - 7.11 poszły w pończochy i wisiały, za suche - w próżni dojdą do siebie - polędwice i kawałki szynek z jelenia... Edytowane 18 Grudnia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-463802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3218 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Wczoraj u kolegi łowiliśmy siecią.... Były tylko tołpygi - pewnie z 40kg, dwa karpie, japonki i małe liny, brak amurów i szczupaków.... Ale kamień był... A to polska w dymku... Rybki duże i małe do solanki poszły , większe nastrzyknąłem solanką... wędzenie w środę... Potem przyszłe wędzonki na jutro .... przygotowywałem na kije... I czas na boczek rolowany... Jutro dym... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-464456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3219 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Jakie to jest piękne.. jakie to wszystko jest piękne... Panie, Pan dobrze wiesz, że sztuka, przez duże ySZ Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-464457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3220 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Piotr, doskonała praca. Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-464480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3221 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Jakaś kiełbaska w wędzarni - polska chyba, poranna fota... Boczki - upieczone.... Kolejny wsad .... Trochę mięsek prawie surowych... Po parzeniu - jutro zdejmę ubranka... I rybka którą lubimy już jest.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-464600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3222 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Super wędzonki A co to za rybka fajna jest ?? Cytuj Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-464603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3223 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Piotrze , co tu dużo mowić - MISTRZ Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-464606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3224 Opublikowano 22 Grudnia 2015 A co to za rybka fajna jest ?? Morska i nie z promocji.. w sosie keczupowym z cebulą ogórkami, zajefajny smak..... Ale to nie ja... tylko jem..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-464608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibass Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3225 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Morska i nie z promocji. to podstawa w sosie keczupowym z cebulą ogórkami, zajefajny smak Wygląda mi to podobnie jak ryba po japońsku Cytuj Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/129/#findComment-464610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.