Radek. Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 25 Listopada 2010 Hahaha. Zbójaszku , handlować to może nie , ale nie ma lepszej zachęty dla dzieciaków , żeby odwiedzały "ojców" :wink: . Wędzonki robiłem na raty. Wczoraj wędziłem , a dzisiaj parzyłem. Jak się woda gotowała to jeszcze godzinkę wędziłem samym dymem. Wyszły :thumbsup: . Już można jeść :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-133670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 25 Listopada 2010 Już można jeść :grin:No to Radziu smacznego :thumbsup: Wędlinki wygląd mają bardzo smaczniasty Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-133685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 25 Listopada 2010 Radek.Pierwsza klasa co i Zbój przyznał a on się zna na "klasach". :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-133687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 25 Listopada 2010 Radek.Pierwsza klasa co i Zbój przyznał a on się zna na "klasach". :grin: :grin: :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-133689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 25 Listopada 2010 Radek, moje gratulacje, również spróbuje zrobić boczek prasowany, świetny patent, możesz wklejać większe fotki? Gdzie kupujesz takie fajne deski z jednego kawałka? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-133704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 25 Listopada 2010 Wydaje mi się , że to jest sklejka Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-133712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 25 Listopada 2010 Radek, moje gratulacje, również spróbuje zrobić boczek prasowany, świetny patent, możesz wklejać większe fotki? Gdzie kupujesz takie fajne deski z jednego kawałka? Dzięki. Kliknij na fotkę , pod spodem masz " rozmiar oryginalny " - będzie duża :wink: . Boggi ma rację. To jest sklejka. Ale dziurkę zrobiłem sam :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-133716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 25 Listopada 2010 o tym wiem, ale po co klikać, kiedy możesz klejać większe (ja tak robię), zresztą Fotosik się zawsze o to pyta. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-133719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Za dwa tygodnie przylatują moje " sikorki " :grin: . Słonina zasolona 2 tygodnie . Wędzona razem z oscypkami , a potem jeszcze dwa dni. Już można jeść :wink: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-135319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Za dwa tygodnie przylatują moje " sikorki " :grin: . Radku czy każda jedna'' sikorka'' mile widziana??? Ja w zasadzie nie jadam tłustego ale tu była bym gotowa się skusić :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-135333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Radku czy każda jedna'' sikorka'' mile widziana??? Każda :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-135343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Radek.Ja mam wysoki cholesterol a Ty tu z taką piękną słoniną. :thumbsup: :clap: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-135347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Dzisiaj zrobiłem :grin: . Jeszcze nie można jeść . Dopiero , aż ja powiem :grin: A z ostatnio robionej Krakowskiej , tyle zostało co na fotce :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-136088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Krakowska po pierwszym wędzeniu , już się parzy . I tak wstaję o 5 to jeszcze mięso przygotuję do peklowania. Będą dwie szynki prasowane , szynka + golonka zmielone i prasowane , no i na deser " Nasza" kiełbasa . Arkadiuszowa i trochę moja :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-136129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Dzisiaj zrobiłem :grin: . Jeszcze nie można jeść . Dopiero , aż ja powiem :grin: A mieliśmy robić razem :grin: Radku a ta krakowska którą już kazałeś jeść wygląda rewelacyjnie :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-136150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 8 Grudnia 2010 A mieliśmy robić razem :grin: Haluśka , no ja czekałem :grin: . Chwyciłem za korbę i już :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-136151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Dzisiaj zrobiłem :grin:Radziu, jak zwykle "pjerwowo sorta" cóż więcej mogę napisać :thumbsup: :thumbsup: KrakowskaI tak wstaję o 5 to jeszcze mięso przygotuję do peklowania.Już kiedyś chyba pisałem, że jeszcze trochę i zaczniesz handlować wyrobami, takie ilości i tak często robisz :grin: Haluśce też nie wiele brakuje coby sprzedawać zaczęła :grin: A mieliśmy robić razem :grin:A jak jeszcze spółkę zawiążecie to ho ho ho :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-136164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Już kiedyś chyba pisałem, że jeszcze trochę i zaczniesz handlować wyrobami, takie ilości i tak często robisz :grin: Zbójaszku :grin: . Moje Sikorki będą za 12 dni. Nie mogę się doczekać . Baaardzo się interesują co tam tato szykuje na ich przyjazd :grin: . Przeprowadziłem " anonimową " ankietę , co by najbardziej dzieciaki chciały zjeść .. Padło na Krakowską , szynkę prasowaną i kabanosy. Białą zrobimy razem :grin: . Przy okazji dowiedziałem się , co to jest jajecznica studencka :grin: :grin: :grin: Student otwiera lodówkę i drapie się po ja...ch :grin: . Tato do tego nie dopuści :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-136168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Dzisiaj między odśnieżaniem , a składem budowlanym , wpadałem do kuchni :wink: . Kiełbasa zaraz idzie do wędzarni , a niespodziewane serki do oscypiorki. Jeszcze nie można jeść :wink: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-136643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Kiełbasa zaraz idzie do wędzarni Oj przypadkiem czy to nie "moja" :blush: przepraszam Nasza :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-136647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Oj przypadkiem czy to nie "moja" :blush: przepraszam Nasza :grin: Przed wprawnym okiem , nic się nie ukryje :grin: . Oczywiście że Nasza. :wink: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-136656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Jak nasza to i moja . Zapakuj pętko szczelnie i do potoku , będę na nią czekał :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-136657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Jak nasza to i moja . Zapakuj pętko szczelnie i do potoku , będę na nią czekał :thumbsup: Heniu :grin: Nie ma problemu . Ale w Wyszogrodzie zator :rolleyes: Na wiosnę byś się doczekał :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-136658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Wczoraj zrobiłem. Niestety z braku czasu , nie przyłożyłem się zbytnio :rolleyes: . Temperatura w wędzarni skoczyła nieco. Na godzinkę musiałem pojechać ...A że kiełbasa tłusta , to troszkę tłuszcz zjechał. Oscypki też mogłyby być równe na wielkość :blush: . Już wiem , że kiełbasa w smaku :thumbsup: . Ale nauczka , że jednak trzeba robić na spokojnie :wink: . Już można jeść ( kiełbasę ) :wink: :grin: Oscypki jutro Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-136894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Ale nauczka , że jednak trzeba robić na spokojnie A mówiłem ,że w dolnej granicy temp. wędzenia i parzenia :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/6/#findComment-136903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.