Radek. Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 14 Listopada 2011 a któż za Tobą nadąży :grin: Halinko rozkręcam się :grin: . W tym tygodniu jeszcze kabanosy i wędzonki :grin: . Na weekend przyjeżdża " delegacja " wdzięcznych odbiorców :wink: . Ach te dzieciaki :grin: . Mają spust :grin: . A ja się cieszę :grin: :grin: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-185008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 14 Listopada 2011 :grin: ta krakowska tak ładnie wygląda :thumbsup: po co ją jeszcze wędzić :sad: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-185010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 14 Listopada 2011 ta krakowska tak ładnie wygląda :thumbsup: po co ją jeszcze wędzić :sad: Hmm... No tak stoi w wędzarniczej biblii , czyli "16" :rolleyes: . Wiem ,że na bank jest już dobra , ale spróbowałem kiedyś bez tego trzeciego wędzenia. Jest różnica ( zauważalna tylko dla nas :wink: ). Tego się trzymam :tongue: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-185018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 14 Listopada 2011 A to dzisiejsze ślimaczki :wink: Radku Zima Tobie już nie straszna . Krakowska przepiękna :thumbsup: :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-185020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 14 Listopada 2011 Na weekend przyjeżdża " delegacja " wdzięcznych odbiorców . Ach te dzieciaki . Mają spust . A ja się cieszęI to jest to. Nie wiem, czy robiłabym to wszystko nieprzerwanie gdyby nie One właśnie.Radku :clap: :clap: :clap: Wszystko wygląda apetycznie.Pozdrawiamy. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-185043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 14 Listopada 2011 Ech, kiedy ja będę tak robił dla dzieci... wnuków... :wink: Radek jak ja bym chciał cię z tobą spotkac... Brawo, wyroby smaczniaste !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-185066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 20 Listopada 2011 Dzisiaj też popracowałem trochę :grin: Już można jeść boczek i prasowaną :grin: Wędzona kończy się parzyć :wink: P.S. Pokemonku :grin: . Do marca niedaleko :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 20 Listopada 2011 uż można jeść boczek i prasowaną :grin: Radku jestem pod wielkim wrażeniem ...ta szynka prasowana :thumbsup: :thumbsup: i pozostałe wyroby również :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 20 Listopada 2011 Już można jeść boczek i prasowaną :grin: Ta prasowana szyneczka jest śliczna czy może ona jest z przepisu Dziadka czy innego ,sama bym chętnie taką zrobiła :tongue: Barzo proszę o podanie przepisu... Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 20 Listopada 2011 Dwie kulki peklowane 5 dni na mokro wg. tabeli Dziadka. Ja musiałem skrócić peklowanie o jeden dzień , bo jutro szyneczki jadą w podróż :wink: Wyjęte , opłukane i na noc do lodówki ociekanie na kratce. Potem do tej prostokątnej praski wyłożonej folią. Temp. parzenia około 80*C . W środku do 69*C , wyjmuję i luzuję jeden ząbek. Jak ostygnie , to do lodówki na parę godzin. Do solanki nie daję żadnych przypraw. Taka jest ( jak dla mnie ) najsmaczniejsza. Pozdrawiam. Radek. Smacznego :grin: [ Dodano: Nie 20 Lis, 2011 17:47 ] I po robocie :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 20 Listopada 2011 Już można jeść boczek i prasowaną :grin: Radku co tu dużo mówić , chylę czoło przed mistrzem . :clap: :clap: :clap: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 20 Listopada 2011 jutro szyneczki jadą w podróżZnaczy tato się napracował, dzieci będą spożywać :grin: :grin: A boczki cóż, jem oczami :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 20 Listopada 2011 Dwie kulki peklowane 5 dni na mokro wg. tabeli Dziadka. Ja musiałem skrócić peklowanie o jeden dzień , bo jutro szyneczki jadą w podróż :wink: Wyjęte , opłukane i na noc do lodówki ociekanie na kratce. Potem do tej prostokątnej praski wyłożonej folią. Temp. parzenia około 80*C . W środku do 69*C , wyjmuję i luzuję jeden ząbek. Jak ostygnie , to do lodówki na parę godzin. Do solanki nie daję żadnych przypraw. Taka jest ( jak dla mnie ) najsmaczniejsza. Nie bardzo jestem jeszcze oblatana w tych wszystkich tematach :wink: ale te dwie kulki to jakiej mniejwięcej wagi ,wielkości mają być i czy po tym 5-ciodniowym peklowaniu kroimy te kulki na kawałki czy może traktujemy tłuczkiem czy w całości w praskę. Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 20 Listopada 2011 Dzisiaj też popracowałem trochę :grin:śliczne boczunie aż się śmieją do mnie ,Tygryski mówią mniam mniam :thumbsup: piękna wiśnia :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 20 Listopada 2011 Radek, jeśli możesz to podaj przepis na tą szyneczkę prasowaną. Z góry wielkie dzięki Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 20 Listopada 2011 Radku, super wyroby :clap: :clap: a szynki w ten sposób prasowanej jeszcze nie robiłam. Mam nadzieję, że mi się także taka uda. W przyszłym tygodniu będzie świnka, spróbuję. Świadziu Radek podał przepis kilka postów wyżej. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 27 Listopada 2011 Dzisiaj zrobiłem trochę kabanosów :grin: Jutro dokończę :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-187636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 27 Listopada 2011 Dzisiaj zrobiłem trochę kabanosówRadek... całkiem takie jak moje ostatnim razom Nie byłes przypadkiem w południowo-zachodniej Polsce ??? Pozdrawiam. Wyglądaja super!!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-187646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 27 Listopada 2011 Radek., te boczki wyrzuciły mnie z butów.... Pięknie :thumbsup: :clap: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-187647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 28 Listopada 2011 Dzisiaj dokończyłem kabanosy :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-187703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Myśliwska ( przepis z "16 " ) , po pierwszym wędzeniu :grin: Na jedną skapnęło , w drugiej powietrza nie wykłułem , a trzecia dotykała do "sasiadki" . Nie szkodzi . Sam je zjem :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-190449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Sam je zjem :wink: :clap: Radku , jeszcze myśliwskiej nie robiłem , jakoś mnie nie kręciła . Jeżeli zrobię to będzie Twoja zasługa . :grin: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-190460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 13 Grudnia 2011 jeszcze myśliwskiej nie robiłem Andrzejku , to jest moja pierwsza myśliwska . Sporo z tym mitręgi ( trzy wędzenia ) , ale chyba warto. Ten zapach :tongue: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-190467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Rozumiem ,że jeszcze nie próbowałeś.Ładnie wygląda.Jak spróbujesz daj znać.Moim zdaniem będzie czuć jałowiec ,ale bardzo delikatnie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-190469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Arek , rano czytałem na SB uwagi co do jałowca i trochę zmarkotniałem. Ale wychodzę z założenia , że najpierw orginalna receptura , a potem modyfikacje. Jałowiec ucierałem w moździerzu i zapach całkiem intensywny. Ale zobaczymy. Powiem prawdę :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-190471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.