Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

a któż za Tobą nadąży :grin:

Halinko rozkręcam się :grin: . W tym tygodniu jeszcze kabanosy i wędzonki :grin: . Na weekend przyjeżdża " delegacja " wdzięcznych odbiorców :wink: .

Ach te dzieciaki :grin: . Mają spust :grin: . A ja się cieszę :grin: :grin: :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-185008
Udostępnij na innych stronach

ta krakowska tak ładnie wygląda :thumbsup: po co ją jeszcze wędzić :sad:

Hmm... No tak stoi w wędzarniczej biblii , czyli "16" :rolleyes: . Wiem ,że na bank jest już dobra , ale spróbowałem kiedyś bez tego trzeciego wędzenia. Jest różnica ( zauważalna tylko dla nas :wink: ). Tego się trzymam :tongue:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-185018
Udostępnij na innych stronach

A to dzisiejsze ślimaczki :wink:

 

Radku Zima Tobie już nie straszna . Krakowska przepiękna :thumbsup: :clap:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-185020
Udostępnij na innych stronach

Na weekend przyjeżdża " delegacja " wdzięcznych odbiorców .

Ach te dzieciaki . Mają spust . A ja się cieszę

I to jest to. Nie wiem, czy robiłabym to wszystko nieprzerwanie gdyby nie One właśnie.Radku :clap: :clap: :clap: Wszystko wygląda apetycznie.Pozdrawiamy.
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-185043
Udostępnij na innych stronach

Ech, kiedy ja będę tak robił dla dzieci... wnuków... :wink: Radek jak ja bym chciał cię z tobą spotkac... :) Brawo, wyroby smaczniaste !!!

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-185066
Udostępnij na innych stronach

 

Dzisiaj też popracowałem trochę :grin:

 

Już można jeść boczek i prasowaną :grin:

Wędzona kończy się parzyć :wink:

 

P.S.

 

Pokemonku :grin: . Do marca niedaleko :grin: :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186167
Udostępnij na innych stronach

uż można jeść boczek i prasowaną :grin:

Radku jestem pod wielkim wrażeniem ...ta szynka prasowana :thumbsup: :thumbsup: i pozostałe wyroby również :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186172
Udostępnij na innych stronach

Już można jeść boczek i prasowaną :grin:

 

Ta prasowana szyneczka jest śliczna czy może ona jest z przepisu Dziadka czy innego ,sama bym chętnie taką zrobiła :tongue: Barzo proszę o podanie przepisu...

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186174
Udostępnij na innych stronach

Dwie kulki peklowane 5 dni na mokro wg. tabeli Dziadka. Ja musiałem skrócić peklowanie o jeden dzień , bo jutro szyneczki jadą w podróż :wink: Wyjęte , opłukane i na noc do lodówki ociekanie na kratce. Potem do tej prostokątnej praski wyłożonej folią. Temp. parzenia około 80*C . W środku do 69*C , wyjmuję i luzuję jeden ząbek. Jak ostygnie , to do lodówki na parę godzin. Do solanki nie daję żadnych przypraw. Taka jest ( jak dla mnie ) najsmaczniejsza.

 

Pozdrawiam. Radek.

 

Smacznego :grin:

 

[ Dodano: Nie 20 Lis, 2011 17:47 ]

 

I po robocie :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186177
Udostępnij na innych stronach

Już można jeść boczek i prasowaną :grin:

 

Radku co tu dużo mówić , chylę czoło przed mistrzem . :clap: :clap: :clap:

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186198
Udostępnij na innych stronach

jutro szyneczki jadą w podróż

Znaczy tato się napracował, dzieci będą spożywać :grin: :grin:

A boczki cóż, jem oczami :thumbsup: :thumbsup:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186203
Udostępnij na innych stronach

Dwie kulki peklowane 5 dni na mokro wg. tabeli Dziadka. Ja musiałem skrócić peklowanie o jeden dzień , bo jutro szyneczki jadą w podróż :wink: Wyjęte , opłukane i na noc do lodówki ociekanie na kratce. Potem do tej prostokątnej praski wyłożonej folią. Temp. parzenia około 80*C . W środku do 69*C , wyjmuję i luzuję jeden ząbek. Jak ostygnie , to do lodówki na parę godzin. Do solanki nie daję żadnych przypraw. Taka jest ( jak dla mnie ) najsmaczniejsza.

 

 

Nie bardzo jestem jeszcze oblatana w tych wszystkich tematach :wink: ale te dwie kulki to jakiej mniejwięcej wagi ,wielkości mają być i czy po tym 5-ciodniowym peklowaniu kroimy te kulki na kawałki czy może traktujemy tłuczkiem czy w całości w praskę.

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186207
Udostępnij na innych stronach

Radku, super wyroby :clap: :clap: a szynki w ten sposób prasowanej jeszcze nie robiłam. Mam nadzieję, że mi się także taka uda. W przyszłym tygodniu będzie świnka, spróbuję.

 

Świadziu Radek podał przepis kilka postów wyżej.

Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-186225
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj zrobiłem trochę kabanosów :grin:

 

 

Jutro dokończę :grin:

 

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-187636
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj zrobiłem trochę kabanosów

Radek... całkiem takie jak moje ostatnim razom :) Nie byłes przypadkiem w południowo-zachodniej Polsce ??? :) Pozdrawiam. Wyglądaja super!!!

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-187646
Udostępnij na innych stronach

Radek., te boczki wyrzuciły mnie z butów.... :)

Pięknie :thumbsup: :clap:

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-187647
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj dokończyłem kabanosy :grin: .

 

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-187703
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

 

Myśliwska ( przepis z "16 " ) , po pierwszym wędzeniu :grin:

Na jedną skapnęło , w drugiej powietrza nie wykłułem , a trzecia dotykała do "sasiadki" . Nie szkodzi . Sam je zjem :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-190449
Udostępnij na innych stronach

Sam je zjem :wink:

 

:clap: Radku , jeszcze myśliwskiej nie robiłem , jakoś mnie nie kręciła . Jeżeli zrobię to będzie Twoja zasługa . :grin:

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-190460
Udostępnij na innych stronach

jeszcze myśliwskiej nie robiłem

Andrzejku , to jest moja pierwsza myśliwska :D. Sporo z tym mitręgi ( trzy wędzenia ) , ale chyba warto. Ten zapach :tongue:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-190467
Udostępnij na innych stronach

Rozumiem ,że jeszcze nie próbowałeś.Ładnie wygląda.Jak spróbujesz daj znać.Moim zdaniem będzie czuć jałowiec ,ale bardzo delikatnie.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-190469
Udostępnij na innych stronach

Arek , rano czytałem na SB uwagi co do jałowca i trochę zmarkotniałem. Ale wychodzę z założenia , że najpierw orginalna receptura , a potem modyfikacje. Jałowiec ucierałem w moździerzu i zapach całkiem intensywny. Ale zobaczymy. Powiem prawdę :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/12/#findComment-190471
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.