Zbój Madej Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Na jedną skapnęłoRadziu, w Borniakach to się zdarza, ja kominek owijam szmatą na około, tak, że szmata jest poniżej wihajstra od szybra i na razie mam spokój z tym kapaniem jeszcze myśliwskiej nie robiłemPolecam polecam Moim zdaniem będzie czuć jałowiec ,ale bardzo delikatnie.Po wędzeniach smak jest delikatny, ale po podsuszeniu już jest smaku jałowca dużo więcej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-190481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Wędzarnia już dymi :grin: . Z tyłu na kiju wisi sobie Myśliwska :wink: . Tylko ten jałowiec mnie męczy. No ale za parę dni się okaże . Jeszcze zrobię golonkę prasowaną i szynkę mieloną . Potem czekam na Święta :grin: :grin: :grin: [ Dodano: Czw 15 Gru, 2011 11:53 ]Dziabnąłem sobie fest kawałek Myśliwskiej i już ten jałowiec mnie nie gryzie :grin: . Jest idealnie :grin: :grin: :grin: . Może dlatego , że jałowiec nie z torebki , a samodzielnie rozcierany w moździerzu ? Nic nie zmieniam , a kiełbaska na stałe wchodzi do moich wyrobów :thumbsup: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-190812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Radziu, TY nadal rośniesz w moich oczach Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-190818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 15 Grudnia 2011 i już ten jałowiec mnie nie gryzie Ile dajesz jałowca na kilogram mięska? A takie ładne cienkie kiełbaski na razie poza moim zasięgiem.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-190822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Radziu, TY nadal rośniesz w moich oczachMirek :grin: :grin: Cały pokraśniałem :wink: Już za 3 miechy Bukowina :lol: :lol: :lol: Ile dajesz jałowca na kilogram mięska? 1 g. na kilogram. A tu wczorajsze kabanosy :grin: . Już można jeść :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-190964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Radku - piękne te kiełbaski - do myśliwskiej mięsko kl I kroiłeś czy mieliłeś??? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-190966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Radziu, myśliwska pierwyj sort, jak będziesz podsuszał to w takim miejscu coby za mocna na kiełbaskę nie wiało :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-190969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 16 Grudnia 2011 A tu wczorajsze kabanosy :grin: . Już można jeść :wink: Radku , nic dodać nic ująć . Szkoda że te kabanosy nie są długie aż do Mieszka I :grin: Śniadanie miał bym gotowe . O myśliwskiej nie wspomnę :thumbsup: :clap: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-190970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Na jedną skapnęło , w drugiej powietrza nie wykłułem , a trzecia dotykała do "sasiadki" . Nie szkodzi . Sam je zjem To resztę podeślij wiesz gdzie. :grin: :clap: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-190972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 16 Grudnia 2011 do myśliwskiej mięsko kl I kroiłeś czy mieliłeś??? I na siatce 14 mm . Teraz na bazie Myśliwskiej chcę zrobić paprykową. Muszę tylko poszperać ile dać tej papryki , coby wyrobu nie zepsuć :wink: jak będziesz podsuszał to w takim miejscu coby za mocna na kiełbaskę nie wiało :grin: :grin: Zdaje się , że i bez tego szybko ją wywieje :wink: Szkoda że te kabanosy nie są długie aż do Mieszka I :grin: Postaram się zrobić w odpowiednim czasie. Żebyśmy mieli na śniadanko :wink: :tongue: [ Dodano: Pią 16 Gru, 2011 09:22 ]To resztę podeślij wiesz gdzie. :grin: :clap: :grin: :grin: Arek wiesz , że nie ma problemu :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-190973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zrobiłem mortadelę :grin: . Przepis ze strony głównej. Nie miałem podgardla i zastąpiłem go dość tłustym boczkiem. Trochę obaw miałem , bo przepis dość oszczędnie gospodaruje przyprawami :rolleyes: . Ale okazało się , że jest super :grin: . Wypróbowałem prezent Gwiazdkowy , czyli blender. Rzeczywiście dość średnio to idzie , co widać... Ale wdzięczni odbiorcy nie muszą wiedzieć , że mięsko powinno być kutrowane lepiej :wink: . Ogólnie polecam wyrób . Jest naprawdę smaczny :grin: . Już można jeść :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-193182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zrobiłem mortadelę :grin: Bardzo ładnie wygląda ta mortadela Radku... jakaś taka bogata . Na sklepową nawet nie spojrzę ale ta to jest to.. :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-193183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zrobiłem mortadelę :grin:jak to jest mortadela to ja jestem Jan Heweliusz :lol: toż to za ładne jak na mortadelę :tongue: żart oczywiście ale tu akurat w gę wchodzi sposób rozdrobnienia masy :mellow: - bez kutra ani rusz Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-193191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Nic nie pisałem bo Radek :grin: bardzo się cieszył z tego prezentu,ale do takich wyrobów to tylko kuter.Blender w ostateczności do pasztetowej, i to też zajechałem już jednego firmowego. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-193201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 31 Grudnia 2011 A tam :grin: . Pogódźmy się :grin: . Zrobiłem COŚ :grin: . Arek teraz już wiem :wink: Ale jak się sam nie przekonam... A blender to do drinków z parasolką :grin: Na bank się przyda :grin: . Może nawet dzisiaj :lol: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-193202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 28 Marca 2012 Witam po przerwie " technicznej " , spowodowanej tym , że czasem jestem łamaga :grin: . Wczorajsze kabanosy :grin: Już można jeść :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-209917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 28 Marca 2012 Piękne kabanosy Radku, :clap: ...wzorcowe wręcz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-209919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 28 Marca 2012 Dzisiaj zrobiłem "Naszą" :grin: . Arek to się na bank dopatrzy że... Ale tylko ciut ciut :grin: . Już można jeść :grin: :wink: ( ale lepsza będzie jutro :wink: ) Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-209945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 28 Marca 2012 :lol: Radku to musimy zlocik powtórzyć :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-209947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 28 Marca 2012 Nic nie widzę :grin: .Ciemność widzę :grin: .Usprawiedliwiony bo kontuzjowany, ale na drugi raz nie daruję tych podcieków w ósmym batonie od lewej :thumbsup: :thumbsup:. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-209949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 28 Marca 2012 Halusia :grin: , oj brakowało :wink: . Karol :grin: , zlocik bezproblemowo :grin: :grin: . A choćby i jutro :grin: .Arek :grin: . Wiedziałem :grin: . Ale batony miałem długie, bo chciałem żeby na raz weszło. No i... :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-209950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 28 Marca 2012 Ale batony miałem długie Poznać Pana po kiełbasie :grin: .Tak trzymać :clap: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-209951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki110 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 28 Marca 2012 Radku kiełbaska pierwsza klasa :clap: i smakuje pychotka :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-209960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 28 Marca 2012 Majki110, próbowałeś?? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-209961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 29 Marca 2012 Wczorajsze kabanosy :grin: Radku , nic dodać nic ująć :clap: Jeden podciek to nie pięć . :grin: :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/13/#findComment-210085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.