Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W ten sposób przygotowany boczek jest wyśmienity.

Mimo że nie przepadam za tłustym, uwielbiam.

Radziu , najlepszy na ciepło  :)  :tongue:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-774507
Udostępnij na innych stronach

Halinko i Panowie, dziękuję w imieniu Hani  :)  Boczek … Tyle fajnych rzeczy można z niego zrobić  :thumbsup:  Na ciepło i na zimno. Zawsze smakuje  :tongue:  Dzisiaj przyjeżdża „młodzież” na degustację. Ta starsza i najmłodsza. Najmłodsza część ekipy, chyba bardziej od boczku, będzie zainteresowana żeby dziadkom truskawki wymłócić :laugh: 

 

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-774570
Udostępnij na innych stronach

 

 

no i napisz jak smakował :D

No więc tak... Kawałek miał być zamrożony. Ale gdzie tam :laugh: :laugh: :laugh:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-774894
Udostępnij na innych stronach

Polędwica dojrzewająca, robiona pod koniec zeszłego roku. Peklowana z plastrami pomarańczy, koprem włoskim i świeżym czosnkiem. Celowo przetrzymana w dojrzewalni do stosunkowo dużej utraty wagi - w granicach 45 %. Potem pół roku w vacum. Polędwica robiona nie pierwszy raz, ale po raz pierwszy, do takiej utraty wagi. Już można jeść, a w smaku … :tongue::thumbsup:

 

 

post-42246-0-41780300-1656484253_thumb.jpg

post-42246-0-87723700-1656484274_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-775158
Udostępnij na innych stronach

Chipsy poledwicowe przy tak dużej utracie wagi wyglądają rewelacyjnie.

Wyobrażam sobie ten smak.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-775245
Udostępnij na innych stronach

Chipsy poledwicowe przy tak dużej utracie wagi wyglądają rewelacyjnie.

 

Halinko dziękuję. Z chipsami polędwicowymi trafiłaś w punkt  :thumbsup:  Rozeszły się i zniknęły jak chipsy. Nie wiadomo jak i kiedy :D

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-775377
Udostępnij na innych stronach

Z tego co pamiętam, to chyba jedyna konserwa i w ogóle jakikolwiek wyrób, gdzie dodałem gotowego aromatu. Nie byłem w stanie odtworzyć smaku i zapachu jaki zapamiętałem. Teraz jest prawie ok :)

 

 

 

post-42246-0-78308300-1656661259_thumb.jpg

post-42246-0-22064700-1656661282_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-775502
Udostępnij na innych stronach

Wprawdzie latem prawie w ogóle wyrobów nie robię, ale przy okazji remanentów i okresowego przeglądu, mam co nieco do pokazania :)

Ligawa wołowa (Bresaola) dojrzewająca i prasowana, robiona przeszło rok temu i karczek wieprzowy (Coppa), robiony w 2020 r. Już można jeść :thumbsup::tongue:

 

 

post-42246-0-07366100-1656747507_thumb.jpg

post-42246-0-64477300-1656747532_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-775610
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ligawa wołowa (Bresaola) dojrzewająca i prasowana, robiona przeszło rok temu i karczek wieprzowy (Coppa), robiony w 2020 r.

To jest to co smakosze lubię najbardziej :thumbsup:, narobiłeś smaku :tongue: idę grzebnąć w swoim skarbczyku może u mnie też coś się znajdzie :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-775655
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Pasztety przy okazji obróbki mięsa :)

 

 

post-42246-0-76566400-1657866543_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-777870
Udostępnij na innych stronach

Radku jak oglądam Twoje wpisy to stół zaśliniony brawo

 

Dzięki Wosiu  :D

Pozdrowienia  ;)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-778126
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Blisko dwuletni karczek (Coppa). Już można jeść :)

 

 

post-42246-0-96902300-1659081824_thumb.jpg

post-42246-0-79826400-1659081867_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-779823
Udostępnij na innych stronach

Ale Ty masz silną wolną wolę :clap:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-779824
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Wróbelek, Grzewlod :D;)

 

30 litrów mleka z porannego udoju, Serki już w solance :)

 

 

post-42246-0-91025500-1661593721_thumb.jpg

post-42246-0-83407300-1661593743_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-784381
Udostępnij na innych stronach

Serki są uwędzone, ale jemy jutro, bo muszą przez noc odpocząć w lodówce  :). Ricottę już można i ja to zrobiłem  :yes:

Turbacz sprzed chwili. Powietrze już nie takie przeźroczyste, jak latem o świcie  :)

 

Pozdrawiam wszystkich zaglądających do mnie  :thumbsup:

 

 

post-42246-0-26281500-1661788044_thumb.jpg

post-42246-0-10729100-1661788069_thumb.jpg

post-42246-0-59296500-1661788099_thumb.jpg

post-42246-0-76981700-1661788124_thumb.jpg

post-42246-0-24863400-1661788151_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-784691
Udostępnij na innych stronach

Serki są uwędzone, . Ricottę już można i ja to zrobiłem  

Turbacz sprzed chwili. Powietrze już nie takie przeźroczyste, jak latem o świcie  

 

Pozdrawiam wszystkich zaglądających do mnie  

 

:thumbsup:

Radku, zawsze z przyjemnością  :D

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-784723
Udostępnij na innych stronach

Renia, Mirek – zawsze mile widziani  :D  :D

No to jemy  ;)

 

 

post-42246-0-30449700-1661841190_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-784758
Udostępnij na innych stronach

 

 

No to jemy 

Serki mają letni, atrakcyjny przekrój.

Zazdoszczę tego świetnego mleka z górskich łąk.

Pozdrawiam Radka i Hanię. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-784759
Udostępnij na innych stronach

 

 

azdoszczę tego świetnego mleka z górskich łąk.
Ja rowniez ...pamietam do dzis jak jakies 35 lat temu jadlam bundz zakupiony w Bieszczadach ...oscypki z Pienin ..teraz zadowalam sie moimi  :)  

Radku Twoje przepieknej urody  :)

A jak o oscypkach mowa to zawsze przypomina mi sie SP Andrzej K...ktory wiele mi pomogl w ich robieniu ,

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/120/#findComment-784814
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.