Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety z braku czasu , nie przyłożyłem się zbytnio :rolleyes: .

 

Radku , czasami trochę samokrytyki jest wskazane , jednak w tej sytuacji nie przesadzaj . To są domowe wyroby :clap:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-136904
Udostępnij na innych stronach

A mówiłem ,że w dolnej granicy temp. wędzenia i parzenia :grin:

Mówiłeś :wink:

 

Radku , czasami trochę samokrytyki jest wskazane

Jest wskazane . Nauczka była :wink:

 

To nie jest produkt fabryczny tylko wyrób domowy nie musi być jak z szablonu.

Ale mogło być ładniej :cool:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-136917
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zrobiłem. Niestety z braku czasu , nie przyłożyłem się zbytnio :rolleyes: .

Temperatura w wędzarni skoczyła nieco. Na godzinkę musiałem pojechać ...A że kiełbasa tłusta , to troszkę tłuszcz zjechał.

A ja tam problemu nie widzę, a do tego co tłustsze to dwa plastry cebuli i kromka chleba :thumbsup: , spróbuj i daj znać czy taki "zestaw" jest jadalny dla Ciebie :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-136986
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zrobiłem. Niestety z braku czasu , nie przyłożyłem się zbytnio :rolleyes: .

Oj Radku wszystko mieści się w normie. :grin:

Nasz wyrób najgorszy jest najlepszy od sklepowego... tak że nie przejmuj się. :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-136999
Udostępnij na innych stronach

 

Moja sucha Krakowska po tygodniu. A w tle dzisiejsze szynki prasowane , oscypki wczoraj uwędzone ( jeden mnie denerwował , to go zjadłem :grin: ) , ricotta.. A nowe serki już w solance :wink: Na fotce pokrojony skrzep.

Wypróbowałem dzisiaj nowy nabytek . Miałem 1 kg szynki ( nie weszła do prasy ). Włożyłem do woreczka , a potem do puszki. Zjadliwa to była , ale już nie będzie robiona w puszce :grin: . Już nie ma po niej śladu . Chłopy pożarły :grin:

A jeżeli chodzi o oscypki to teraz krótka przerwa . Bo albo krówka padnie , albo ja :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137299
Udostępnij na innych stronach

Radziu, wyroby ekstra, a krakowska fju fju :thumbsup: :thumbsup:

oscypki wczoraj uwędzone ( jeden mnie denerwował , to go zjadłem :grin: )

A jeżeli chodzi o oscypki to teraz krótka przerwa . Bo albo krówka padnie , albo ja :wink:

:grin: :grin: :grin: :grin:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137302
Udostępnij na innych stronach

A nowe serki już w solance

 

Moje ociekają jutro wędzenie , a śniegu jak na Podhalu :smile: Co do serków to jeszcze w sobotę z 20l mleka przerobię i pewnie na ten rok dosyć :smile: Wyroby :thumbsup: :clap:

 

 

Pozdrawiam

Andrzejku to może podam Tobie adres do wysyłki :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137370
Udostępnij na innych stronach

Po tygodniu i tak wyschła? Gdzie i jak dosychała? :cool:

Tak wygląda ... No u mnie dosychała :wink: . Wisiała spokojnie na kiju w temp. 18*C :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137434
Udostępnij na innych stronach

 

Krakowska wczoraj wędziła się trzy godziny razem z serkami. I to już chyba wszystko na te Święta. Może jeszcze jakąś kiełbasę zrobię po niedzieli :wink: .

 

Już można jeść :wink: :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137774
Udostępnij na innych stronach

Obrazek

 

Krakowska wczoraj wędziła się trzy godziny razem z serkami. I to już chyba wszystko na te Święta. Może jeszcze jakąś kiełbasę zrobię po niedzieli :wink: .

 

Już można jeść :wink: :grin:

Radek ,

z jakiej ilości serwatki powstała ta ricotta ?

Bo to chyba ricotta jest w głębi planu ?

 

pozdrawiam

Źle czyni , Kto nic nie czyni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137777
Udostępnij na innych stronach

z jakiej ilości serwatki powstała ta ricotta ?

 

Przepraszam że wychodzę przed szereg , z serwatki z 20 litrów mleka wychodzi średnio 1,2-1,4 kg ricotty . Zależy w którym momencie ważysz . Mam na myśli ocieknięcie sera

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137779
Udostępnij na innych stronach

Radek ,

z jakiej ilości serwatki powstała ta ricotta ?

Bo to chyba ricotta jest w głębi planu ?

Jest tak jak napisał Andrzej. W tym wypadku miałem około 18 l mleka i wyszło dosyć sporo , bo około 1,4 kg po odcieknięciu. Ale jeszcze tyle nie miałem.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137797
Udostępnij na innych stronach

z jakiej ilości serwatki powstała ta ricotta ?

 

Przepraszam że wychodzę przed szereg , z serwatki z 20 litrów mleka wychodzi średnio 1,2-1,4 kg ricotty . Zależy w którym momencie ważysz . Mam na myśli ocieknięcie sera

 

 

Pozdrawiam

 

No to z 10l. mleka zbytnio nie poszaleję... :cry:

 

pozdrawiam

Źle czyni , Kto nic nie czyni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137816
Udostępnij na innych stronach

No to z 10l. mleka zbytnio nie poszaleję... :cry:

 

Może i nie poszalejesz , jednak na pewno posmakujesz :smile:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137823
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

 

Dzisiaj Biała :grin: . Miało być robione 6 kg Białej i 6 kg Myśliwskiej. Po krótkim głosowaniu padło jednak , że sama Biała :wink: . Pierwsza porcja już się parzy :grin: .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140633
Udostępnij na innych stronach

Po krótkim głosowaniu padło jednak , że sama Biała

To szkoda bo myśliwska jest :thumbsup: ,ale i biała niezgorsza :clap:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140635
Udostępnij na innych stronach

To szkoda bo myśliwska jest :thumbsup:

Chyba w przyszłym tygodniu zrobię . Nie wiem tylko , czy nie będzie profanacji , jak nie będę jej odkręcał i dzielił na parki , tylko zrobię tak jak " Naszą " :rolleyes: . Wędzareczka nieduża :sad: . Dłuższe batony to i 6 kg wejdzie. Ale za to zakończę je stylowo flokami :wink: .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140636
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj Biała :grin:

Wygląda rewelacyjnie i na pewno tak smakuje :thumbsup:

Widzę Radku że znowu zaczynasz się rozkręcać.

Moje zapasy też się kończą i będę musiała zacząć działać :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140651
Udostępnij na innych stronach

 

Już można jeść :grin: :wink: . Ja właśnie to robię :thumbsup: .

 

[ Dodano: Pią 07 Sty, 2011 19:24 ]

Widzę Radku że znowu zaczynasz się rozkręcać.

Oj tak :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140653
Udostępnij na innych stronach

Krakowska wczoraj wędziła się trzy godziny razem z serkami.

Też chodzi za mną, żeby spróbować teraz zrobić coś takiego :clap:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140655
Udostępnij na innych stronach

Krakowska wczoraj wędziła się trzy godziny razem z serkami.

Też chodzi za mną, żeby spróbować teraz zrobić coś takiego :clap:

Warto , bo oszczędza się sporo czasu :grin: .

Jak się tak patrzę na Twój rozmach , to myślę że jeszcze nie raz nas zaskoczysz :wink: :clap: :clap:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140657
Udostępnij na innych stronach

Witaj Radku widzę że sparzyłeś większą ilość białej, pewnie będziesz miał imprezę dzisiaj :tongue:

Ja parzę białą przed wydaniem na stół. Czeka na mnie 12 kg mięsa z przeznaczeniem na białą, po nadzianiu sparzę kilka kiełbasek i zjem , a resztę poporcjuję w woreczki i zamrożę.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140659
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.