andrzej k Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Niestety z braku czasu , nie przyłożyłem się zbytnio :rolleyes: . Radku , czasami trochę samokrytyki jest wskazane , jednak w tej sytuacji nie przesadzaj . To są domowe wyroby :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-136904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Oscypki też mogłyby być równe na wielkośćTo nie jest produkt fabryczny tylko wyrób domowy nie musi być jak z szablonu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-136909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 12 Grudnia 2010 A mówiłem ,że w dolnej granicy temp. wędzenia i parzenia :grin:Mówiłeś :wink: Radku , czasami trochę samokrytyki jest wskazaneJest wskazane . Nauczka była :wink: To nie jest produkt fabryczny tylko wyrób domowy nie musi być jak z szablonu.Ale mogło być ładniej Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-136917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Wczoraj zrobiłem. Niestety z braku czasu , nie przyłożyłem się zbytnio :rolleyes: . Temperatura w wędzarni skoczyła nieco. Na godzinkę musiałem pojechać ...A że kiełbasa tłusta , to troszkę tłuszcz zjechał.A ja tam problemu nie widzę, a do tego co tłustsze to dwa plastry cebuli i kromka chleba :thumbsup: , spróbuj i daj znać czy taki "zestaw" jest jadalny dla Ciebie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-136986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Wczoraj zrobiłem. Niestety z braku czasu , nie przyłożyłem się zbytnio :rolleyes: . Oj Radku wszystko mieści się w normie. :grin: Nasz wyrób najgorszy jest najlepszy od sklepowego... tak że nie przejmuj się. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-136999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Moja sucha Krakowska po tygodniu. A w tle dzisiejsze szynki prasowane , oscypki wczoraj uwędzone ( jeden mnie denerwował , to go zjadłem :grin: ) , ricotta.. A nowe serki już w solance :wink: Na fotce pokrojony skrzep. Wypróbowałem dzisiaj nowy nabytek . Miałem 1 kg szynki ( nie weszła do prasy ). Włożyłem do woreczka , a potem do puszki. Zjadliwa to była , ale już nie będzie robiona w puszce :grin: . Już nie ma po niej śladu . Chłopy pożarły :grin: A jeżeli chodzi o oscypki to teraz krótka przerwa . Bo albo krówka padnie , albo ja :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam , czuć klimat Podhala , a nawet zapach...a Krakowska to jakbym w Harnasiu był i widział na własne oczy... pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Radziu, wyroby ekstra, a krakowska fju fju :thumbsup: :thumbsup: oscypki wczoraj uwędzone ( jeden mnie denerwował , to go zjadłem :grin: )A jeżeli chodzi o oscypki to teraz krótka przerwa . Bo albo krówka padnie , albo ja :wink: :grin: :grin: :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 14 Grudnia 2010 A nowe serki już w solance Moje ociekają jutro wędzenie , a śniegu jak na Podhalu :smile: Co do serków to jeszcze w sobotę z 20l mleka przerobię i pewnie na ten rok dosyć :smile: Wyroby :thumbsup: :clap: Pozdrawiam Andrzejku to może podam Tobie adres do wysyłki :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Moja sucha Krakowska po tygodniu Po tygodniu i tak wyschła? Gdzie i jak dosychała? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Po tygodniu i tak wyschła? Gdzie i jak dosychała? Tak wygląda ... No u mnie dosychała :wink: . Wisiała spokojnie na kiju w temp. 18*C :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Krakowska wczoraj wędziła się trzy godziny razem z serkami. I to już chyba wszystko na te Święta. Może jeszcze jakąś kiełbasę zrobię po niedzieli :wink: . Już można jeść :wink: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Obrazek Krakowska wczoraj wędziła się trzy godziny razem z serkami. I to już chyba wszystko na te Święta. Może jeszcze jakąś kiełbasę zrobię po niedzieli :wink: . Już można jeść :wink: :grin: Radek , z jakiej ilości serwatki powstała ta ricotta ? Bo to chyba ricotta jest w głębi planu ? pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 17 Grudnia 2010 z jakiej ilości serwatki powstała ta ricotta ? Przepraszam że wychodzę przed szereg , z serwatki z 20 litrów mleka wychodzi średnio 1,2-1,4 kg ricotty . Zależy w którym momencie ważysz . Mam na myśli ocieknięcie sera Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Radek , z jakiej ilości serwatki powstała ta ricotta ? Bo to chyba ricotta jest w głębi planu ? Jest tak jak napisał Andrzej. W tym wypadku miałem około 18 l mleka i wyszło dosyć sporo , bo około 1,4 kg po odcieknięciu. Ale jeszcze tyle nie miałem. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 17 Grudnia 2010 z jakiej ilości serwatki powstała ta ricotta ? Przepraszam że wychodzę przed szereg , z serwatki z 20 litrów mleka wychodzi średnio 1,2-1,4 kg ricotty . Zależy w którym momencie ważysz . Mam na myśli ocieknięcie sera Pozdrawiam No to z 10l. mleka zbytnio nie poszaleję... pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 17 Grudnia 2010 No to z 10l. mleka zbytnio nie poszaleję... Może i nie poszalejesz , jednak na pewno posmakujesz :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-137823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Dzisiaj Biała :grin: . Miało być robione 6 kg Białej i 6 kg Myśliwskiej. Po krótkim głosowaniu padło jednak , że sama Biała :wink: . Pierwsza porcja już się parzy :grin: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Po krótkim głosowaniu padło jednak , że sama Biała To szkoda bo myśliwska jest :thumbsup: ,ale i biała niezgorsza :clap: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 7 Stycznia 2011 To szkoda bo myśliwska jest :thumbsup: Chyba w przyszłym tygodniu zrobię . Nie wiem tylko , czy nie będzie profanacji , jak nie będę jej odkręcał i dzielił na parki , tylko zrobię tak jak " Naszą " :rolleyes: . Wędzareczka nieduża :sad: . Dłuższe batony to i 6 kg wejdzie. Ale za to zakończę je stylowo flokami :wink: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Dzisiaj Biała :grin: Wygląda rewelacyjnie i na pewno tak smakuje :thumbsup: Widzę Radku że znowu zaczynasz się rozkręcać. Moje zapasy też się kończą i będę musiała zacząć działać :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Już można jeść :grin: :wink: . Ja właśnie to robię :thumbsup: . [ Dodano: Pią 07 Sty, 2011 19:24 ] Widzę Radku że znowu zaczynasz się rozkręcać.Oj tak :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Krakowska wczoraj wędziła się trzy godziny razem z serkami. Też chodzi za mną, żeby spróbować teraz zrobić coś takiego :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Krakowska wczoraj wędziła się trzy godziny razem z serkami. Też chodzi za mną, żeby spróbować teraz zrobić coś takiego :clap: Warto , bo oszczędza się sporo czasu :grin: . Jak się tak patrzę na Twój rozmach , to myślę że jeszcze nie raz nas zaskoczysz :wink: :clap: :clap: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witaj Radku widzę że sparzyłeś większą ilość białej, pewnie będziesz miał imprezę dzisiaj :tongue: Ja parzę białą przed wydaniem na stół. Czeka na mnie 12 kg mięsa z przeznaczeniem na białą, po nadzianiu sparzę kilka kiełbasek i zjem , a resztę poporcjuję w woreczki i zamrożę. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/7/#findComment-140659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.