Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jarek, powiem uczciwie że sknociłeś po raz enty..... przestaję obserwować ten temat bo na zdjęciach najlepiej widać.... zlew i kafelki :mad:

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Przykro mi Mariusz że nie mogę zaspokoić Twych pragnień, muszę to jednak jakoś przeżyć,i  nie będę się powtarzał po raz któryś, inni  dają radę, widać nie są tak wymagający foto perfekcji jak Ty.  Mamy jednak na Forum demokrację i każdy ogląda oraz czyta to na co go akurat chętka napadła :D, nie mniej serdecznie Cię pozdrawiam Mariuszu i spokojnej oraz miłej niedzieli życzę :thumbsup: . Ps. Mięsiwka mają się dobrze, a nawet bardzo dobrze, leżakując i "doirzewając" sobie spokojnie w lodówce, uwaga, uwaga, "wiadomość tylko dla śledzących temat" oczywista oczywistość, aby znowu nie było na mnie :D .

Wiesz co jest najgorsze? najgorszy jest fakt że większość zdjęć w innych tematach masz bardzo ostre, a te z tematu o wędlinach  parmeńskich są zawsze nie ostre, lecz tak jak piszesz.... każdy ma możliwość decydowania co ogląda i czyta, także skorzystam z demokracji i nie będę się denerwował oglądając nieostre zdjęcia które zamieszczasz.

Również życzę spokojnej niedzieli :)

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Wiesz co jest najgorsze? najgorszy jest fakt że większość zdjęć w innych tematach masz bardzo ostre, a te z tematu o wędlinach  parmeńskich są zawsze nie ostre, lecz tak jak piszesz.... każdy ma możliwość decydowania co ogląda i czyta, także skorzystam z demokracji i nie będę się denerwował oglądając nieostre zdjęcia które zamieszczasz.

Również życzę spokojnej niedzieli :)

 

Całkowicie, absolutnie i zdecydowanie popieram Twój wybór Mariuszu, demokracja jest najważniejsza, choć nie jest ponoć całkowicie dobrym systemem, ale jak dotąd nikt nie wymyślił lepszego, więc tak trzymać Mariuszu, nie irytować się, usiąść spokojnie w fotelu i .......... nie muszę chyba nic więcej pisać ? bo relax to podstawa :D:thumbsup:.

Edytowane przez sverige2

 

 

bo relax to podstawa
:thumbsup:  :clap: A i te wędliny robimy dla relaxu i hobby  :clap:  :thumbsup: A zdjęciami sie nie przejmujmy , jak nie będzie też się nic nie stanie  :D  

Muskie - to ryba 🙃

Najgorzej że właśnie przez takie sytuacje jest tych fotek niestety coraz mniej.

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

 

bo relax to podstawa

 

:thumbsup:  :clap:A i te wędliny robimy dla relaxu i hobby  :clap:  :thumbsup: A zdjęciami sie nie przejmujmy , jak nie będzie też się nic nie stanie  :D  

 

 

 

Właśnie taką przyjąłem zasadę, malkontenctwo to nie mój styl, żyjemy tylko raz, więc cieszmy się tym czym można i co nas cieszy, bo szkoda życia na pierdoły :D:thumbsup::clap: !!!

 

 

Właśnie taką przyjąłem zasadę, malkontenctwo to nie mój styl,

.

Tak trzymaj :thumbsup:

 

 

A zdjęciami sie nie przejmujmy , jak nie będzie też się nic nie stanie :D

 

:thumbsup:

 

Najgorzej że właśnie przez takie sytuacje jest tych fotek niestety coraz mniej.

 

Wróbelku masz rację :thumbsup: ,jak czytasz takie teksty, to następnym razem sam się alienujesz :facepalm:, przez to tracą zainteresowane osoby danym tematem. 

Proponuję poinstruować naszego Jarka-Szweda na co wrócić uwagę przy kadrowniu obrazu  :)

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Proponuję poinstruować naszego Jarka-Szweda na co wrócić uwagę przy kadrowaniu obrazu  :)

 EAnno droga nasza, zwróciłem się do Cię dni temu kilka, z drobnym pytankiem na PW, czy może to być aby umknęło to Twej uwadze, zależy mi na Twej opinii co sądzisz o pomyśle :hmm: ?  Odnośnie "kadrowania" też chętnie skorzystam z porady, bo "fotoreporter" ze mnie jak widać, ale chciałbym równocześnie nadmienić, że ten mój aparat nie posiada ręcznej możliwości sterowania ostrością, chyba że znowu jestem hmm ........ :facepalm: ?

 

 

umknęło

Nie umknęło, tylko przegrało z brakiem czasu  :facepalm:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Dzięki wielkie EAnno, u mnie na szczęście z tym akurat nie ma problemu, "permanentny brak czasu" jest na szczęście tylko koszmarnym wspomnieniem. Na dziś pędzę błogi żywot emeryta, nareszcie mogącego bawić się tylko we własne zabawki, i baaarrrdzo mi to odpowiada :D:thumbsup:.

Nooo, i doczekać się nie mogąc, wyjąłem z lodówki tą 5 tygodniową polędwicę ze słoniną, celem przetestowania i degustacji :D. Mięsiwko wg. mnie wygląda absolutnie zadowalająco, pachnie pięknie, jest miękkie i smakuje bardzo dobrze, choć może jak dla mnie, mogło by być nieco bardziej pikantne, ale nie ma co narzekać, toć przecież to polędwica :thumbsup:. Krajalnica również kroi bez zarzutu, proszę popatrzeć że przez plasterki widać zupełnie dobrze wzorki na talerzyku :D. Grubość krojenia nastawiona była na 0,5 mm. Plasterki są mięciutkie i nie sprawiają żadnych trudności podczas gryzienia i konsumpcji. Tak więc teraz już zupełnie zdecydowanie mogę powiedzieć że eksperyment z folią spożywczą powiódł się nadspodziewanie dobrze, i powrót do skarpet, pończoch, czy rajstop jako osłonki na miesiwko, jest już tylko bezpowrotnym wspomnieniem  :cool:.

post-49725-0-15021500-1667040232_thumb.jpg

post-49725-0-29336100-1667040248_thumb.jpg

post-49725-0-42229500-1667040286_thumb.jpg

post-49725-0-21373500-1667040319_thumb.jpg

Wyrób prezentuje się przezacnie Może tylko podwiązki nie popadną w niełaskę

 

Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka

Wyrób prezentuje się przezacnie  emoji106.png. Może tylko podwiązki nie popadną w niełaskę emoji6.png.

 

 

Dzięki bardzo Bossky, mięsiwko jest naprawdę bardzo smaczne, tyle że chyba jednak bez słoninki smakuje może nieco bardziej szlachetnie ? pomimo że słoninka jest również bardzo miękka i smaczna, jednak w takiej "tłuszczowej" wersji to raczej będę osamotnionym "smakoszem", ale cóż, każdy ma swoje smaki i preferencje, ja kocham słoninkę w każdej postaci, więc hmm, ..... :D.

Z tą słoninką mam podobnie. Młodzież juz dorosła chowana na płatkach z mlekiem. Lp wiadomo...to kobieta. Męskiego jadła nie ruszają. Dlatego chude panuje wśród wyrobów

 

Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka

Wzorując się na poczynaniach kolegi sverige2 również, tak jak wcześniej napomknąłem, postanowiłem wykonać takie mięsiwko. Zapakowałem na tydzień w worki próżniowe schab, karkówkę i boczek. Teraz od dnia dzisiejszego w ubranku z folii i siatki wisi w garażu. Na tydzień.

wszystkiego smacznego

Teraz od dnia dzisiejszego w ubranku z folii i siatki wisi w garażu. Na tydzień.

 

Czekamy więc niecierpliwie na Twoje sukcesy, jednak raczej na pewno powinno obyć się bez niespodzianek, u mnie folia doskonale się sprawdziła. Przy samym odwijaniu było może nieco pracy, ponieważ  nieomal "przyrosła" do mięsiwka, niczym skórka do kiełbasy, no i zrobiła się dosyć krucha, jednak poszło bez kłopotu, a teraz kolej na sprawdzian karkówki. Powinno być coś a,la włoska "Coppa", czy "Capocollo" jak kto woli, zobaczymy :D ?

Edytowane przez sverige2

Według zaleceń Grzegorza powinienem jeszcze tydzień poczekać, ale tak mnie to kręci że chyba nie dam rady Waldku, i "sprawdzian" odbędzie się wcześniej :D

i "sprawdzian" odbędzie się wcześniej

 

To dawaj foty :), zawsze możesz po degustacji pozostałość zapakować do woreczka jaszcze raz.

Edytowane przez Azizi

Gwoli ścisłości zamieszczam fotki zaczętego procesu wytwarzania mięsiwka

post-58196-0-84501000-1667068200_thumb.jpeg

post-58196-0-53063400-1667068210_thumb.jpeg

post-58196-0-19736300-1667068220_thumb.jpeg

post-58196-0-15291300-1667068231_thumb.jpeg

wszystkiego smacznego

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.