Azizi Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2226 Opublikowano 20 Października 2022 Jak tam eksperyment? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-792799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2227 Opublikowano 20 Października 2022 Jak tam eksperyment? Jutro mija 14-dniowy termin suszenia, mięsiwko zostanie wyjęte z folii i siatek, zważone, i sztuki powędrują do woreczków próżniowych aby kolejne 14 dni spędzić w lodówce, celem dalszego dojrzewania i wyrównania smaków, wszystko zgodnie ze sztuką i zaleceniami "Mistrza Grzegorza" . Tak więc bez obaw Azizi, "dalszy ciąg nastąpi" . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-792810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2228 Opublikowano 20 Października 2022 lecz co się stało z ostrością zdjęć? Jarek po prostu nie założył okularów. Zapomniał. Proste. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-792857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 21 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2229 Opublikowano 21 Października 2022 (edytowane) Nooo i "Nadejszła wiekopomna chwila" . Mięsiwka zostały wyjęte z siatek i folii, wykonane fotki, zważone i zapakowane próżniowo każdy kawałek w osobnym woreczku, i już leżakują sobie spokojnie w lodówce, gdzie spędzą kolejne 14, tym razem chłodnych dni, tj do soboty dnia 5 listopada . Następnie nastąpi komisyjna degustacja mięsiwka pokrojonego na cieniusieńkie plasterki, z pomocą nowej krajalnicy GRAEF, oczywista oczywistość . Po zakończeniu etapu nr 2. ubytki oraz waga kawałków były następujące : 1. Karkówka, waga początkowa 1135g - 820g waga aktualna, ubytek 315g2. Polędwica, waga początkowa 1305g -1035g waga aktualna, ubytek 270g (kazus EAnny) 3. Boczek, waga początkowa 1020g - 700g waga aktualna, ubytek 320g Na fotkach mięsiwko po zdjęciu opakowania foliowego, przed zapakowaniem do próżni, kolejność jak powyżej : Edytowane 21 Października 2022 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 21 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2230 Opublikowano 21 Października 2022 No to czekamy 2 tygodnie na przekrój Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2231 Opublikowano 22 Października 2022 sverige2, nałóż na nos okulary jak fotki robisz. Kolejny raz kompletnie bez ostrości.A może ja powinienem założyć jak oglądam?Pozdrawiam Kolegę. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2232 Opublikowano 22 Października 2022 Ojj Dyziu Cieciu Drogi, przecież obiektyw przetarłem, a on nadal robi jak chce, nie mam możliwości ręcznej regulacji, pisałem już o tym, jednak kto chce ten dojrzy to co go interesuje, to przecież Forum wędliniarskie a nie konkurs foto, i ważne, a wręcz ważniejsze chyba są pozostałe aspekty, ale .................. .Również serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 22 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2233 Opublikowano 22 Października 2022 Jarek, powiem uczciwie że sknociłeś po raz enty..... przestaję obserwować ten temat bo na zdjęciach najlepiej widać.... zlew i kafelki Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2234 Opublikowano 23 Października 2022 Przykro mi Mariusz że nie mogę zaspokoić Twych pragnień, muszę to jednak jakoś przeżyć,i nie będę się powtarzał po raz któryś, inni dają radę, widać nie są tak wymagający foto perfekcji jak Ty. Mamy jednak na Forum demokrację i każdy ogląda oraz czyta to na co go akurat chętka napadła , nie mniej serdecznie Cię pozdrawiam Mariuszu i spokojnej oraz miłej niedzieli życzę . Ps. Mięsiwka mają się dobrze, a nawet bardzo dobrze, leżakując i "doirzewając" sobie spokojnie w lodówce, uwaga, uwaga, "wiadomość tylko dla śledzących temat" oczywista oczywistość, aby znowu nie było na mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2235 Opublikowano 23 Października 2022 Wiesz co jest najgorsze? najgorszy jest fakt że większość zdjęć w innych tematach masz bardzo ostre, a te z tematu o wędlinach parmeńskich są zawsze nie ostre, lecz tak jak piszesz.... każdy ma możliwość decydowania co ogląda i czyta, także skorzystam z demokracji i nie będę się denerwował oglądając nieostre zdjęcia które zamieszczasz.Również życzę spokojnej niedzieli Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2236 Opublikowano 23 Października 2022 (edytowane) Wiesz co jest najgorsze? najgorszy jest fakt że większość zdjęć w innych tematach masz bardzo ostre, a te z tematu o wędlinach parmeńskich są zawsze nie ostre, lecz tak jak piszesz.... każdy ma możliwość decydowania co ogląda i czyta, także skorzystam z demokracji i nie będę się denerwował oglądając nieostre zdjęcia które zamieszczasz.Również życzę spokojnej niedzieli Całkowicie, absolutnie i zdecydowanie popieram Twój wybór Mariuszu, demokracja jest najważniejsza, choć nie jest ponoć całkowicie dobrym systemem, ale jak dotąd nikt nie wymyślił lepszego, więc tak trzymać Mariuszu, nie irytować się, usiąść spokojnie w fotelu i .......... nie muszę chyba nic więcej pisać ? bo relax to podstawa . Edytowane 23 Października 2022 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2237 Opublikowano 23 Października 2022 bo relax to podstawa A i te wędliny robimy dla relaxu i hobby A zdjęciami sie nie przejmujmy , jak nie będzie też się nic nie stanie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2238 Opublikowano 23 Października 2022 Najgorzej że właśnie przez takie sytuacje jest tych fotek niestety coraz mniej. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2239 Opublikowano 23 Października 2022 Wróbelku ale na FB wiecej Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2240 Opublikowano 23 Października 2022 bo relax to podstawa A i te wędliny robimy dla relaxu i hobby A zdjęciami sie nie przejmujmy , jak nie będzie też się nic nie stanie Właśnie taką przyjąłem zasadę, malkontenctwo to nie mój styl, żyjemy tylko raz, więc cieszmy się tym czym można i co nas cieszy, bo szkoda życia na pierdoły !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2241 Opublikowano 23 Października 2022 Właśnie taką przyjąłem zasadę, malkontenctwo to nie mój styl,.Tak trzymaj A zdjęciami sie nie przejmujmy , jak nie będzie też się nic nie stanie Najgorzej że właśnie przez takie sytuacje jest tych fotek niestety coraz mniej. Wróbelku masz rację ,jak czytasz takie teksty, to następnym razem sam się alienujesz , przez to tracą zainteresowane osoby danym tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2242 Opublikowano 24 Października 2022 Proponuję poinstruować naszego Jarka-Szweda na co wrócić uwagę przy kadrowniu obrazu Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2243 Opublikowano 24 Października 2022 Proponuję poinstruować naszego Jarka-Szweda na co wrócić uwagę przy kadrowaniu obrazu EAnno droga nasza, zwróciłem się do Cię dni temu kilka, z drobnym pytankiem na PW, czy może to być aby umknęło to Twej uwadze, zależy mi na Twej opinii co sądzisz o pomyśle ? Odnośnie "kadrowania" też chętnie skorzystam z porady, bo "fotoreporter" ze mnie jak widać, ale chciałbym równocześnie nadmienić, że ten mój aparat nie posiada ręcznej możliwości sterowania ostrością, chyba że znowu jestem hmm ........ ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2244 Opublikowano 24 Października 2022 umknęło Nie umknęło, tylko przegrało z brakiem czasu Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2245 Opublikowano 24 Października 2022 Dzięki wielkie EAnno, u mnie na szczęście z tym akurat nie ma problemu, "permanentny brak czasu" jest na szczęście tylko koszmarnym wspomnieniem. Na dziś pędzę błogi żywot emeryta, nareszcie mogącego bawić się tylko we własne zabawki, i baaarrrdzo mi to odpowiada . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-793580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2246 Opublikowano 29 Października 2022 Nooo, i doczekać się nie mogąc, wyjąłem z lodówki tą 5 tygodniową polędwicę ze słoniną, celem przetestowania i degustacji . Mięsiwko wg. mnie wygląda absolutnie zadowalająco, pachnie pięknie, jest miękkie i smakuje bardzo dobrze, choć może jak dla mnie, mogło by być nieco bardziej pikantne, ale nie ma co narzekać, toć przecież to polędwica . Krajalnica również kroi bez zarzutu, proszę popatrzeć że przez plasterki widać zupełnie dobrze wzorki na talerzyku . Grubość krojenia nastawiona była na 0,5 mm. Plasterki są mięciutkie i nie sprawiają żadnych trudności podczas gryzienia i konsumpcji. Tak więc teraz już zupełnie zdecydowanie mogę powiedzieć że eksperyment z folią spożywczą powiódł się nadspodziewanie dobrze, i powrót do skarpet, pończoch, czy rajstop jako osłonki na miesiwko, jest już tylko bezpowrotnym wspomnieniem . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-794360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2247 Opublikowano 29 Października 2022 Wyrób prezentuje się przezacnie Może tylko podwiązki nie popadną w niełaskę Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-794365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2248 Opublikowano 29 Października 2022 Wyrób prezentuje się przezacnie . Może tylko podwiązki nie popadną w niełaskę . Dzięki bardzo Bossky, mięsiwko jest naprawdę bardzo smaczne, tyle że chyba jednak bez słoninki smakuje może nieco bardziej szlachetnie ? pomimo że słoninka jest również bardzo miękka i smaczna, jednak w takiej "tłuszczowej" wersji to raczej będę osamotnionym "smakoszem", ale cóż, każdy ma swoje smaki i preferencje, ja kocham słoninkę w każdej postaci, więc hmm, ..... . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-794375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2249 Opublikowano 29 Października 2022 Z tą słoninką mam podobnie. Młodzież juz dorosła chowana na płatkach z mlekiem. Lp wiadomo...to kobieta. Męskiego jadła nie ruszają. Dlatego chude panuje wśród wyrobów Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-794380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romeciarz Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #2250 Opublikowano 29 Października 2022 Wzorując się na poczynaniach kolegi sverige2 również, tak jak wcześniej napomknąłem, postanowiłem wykonać takie mięsiwko. Zapakowałem na tydzień w worki próżniowe schab, karkówkę i boczek. Teraz od dnia dzisiejszego w ubranku z folii i siatki wisi w garażu. Na tydzień. Cytuj wszystkiego smacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/90/#findComment-794384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.