@halusia@ Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 6 Września 2013 No zobaczę ! w przyszłym tygodniu spróbuję zrobić taki pasztecik, ajk nie wyjdzie będzie reklamacja !!!!! :grin: Polecam Adamie... liczę że nie będzie reklamacji :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 7 Września 2013 vegetę dajesz do wody w której gotujemy mięso A ja daję włoszczyznę bez pora i już :tongue: .Vegecie mówię nie :!: :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Styrek Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 7 Września 2013 WitamTo mój pierwszy post na tym forum, zainteresowałem się wyrobem domowych wędlin ponieważ to co sprzedawane jest w sklepach u mnie w mieście to już masakracja , nawet sklep z wędlinami w którym zawsze robiłem zakupy podpadł mi ostatnio bo cenny coraz wyższe a jakość jakby gorsza, więc się zacząłem zastanawiać za co tak na prawdę płacę. Dlatego też trafiłem tutaj. A teraz mam kilka pytań co do sedna sprawy czyli pasztetu :thumbsup: 1. Boczek gotujemy razem ze skórą czy ją odkrawamy przed ugotowaniem?2. Jak tłusty czy chudy powinien być taki boczek, bo kupiłem dzisiaj kawałek ale wydaje się taki chudziutki, a nie chcę żeby pasztet wyszedł za suchy,(ciekawostką jest to, że surowy boczek kosztował 16zł/kg a po drugiej stronie alejki na ryneczku na którym kupuje, boczek gotowany z przyprawami sprzedawany jest już jako wędlina i też kosztował 16zł/kg :question: )3. Gdzie można kupić żurawinę?3. Mięso mielimy zimne/wystudzone czy może być jeszcze ciepłe? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 7 Września 2013 Odpowiem za Halusię, gdyż robie podobny pasztecik. Boczek możesz ugotować ze skórą (jesli będzie miękka, możesz ja zmielić razem z mięsem). Jeśli robisz na mięsie drobiowym, to boczek musi być tłusty. Mięsa po wystuczeniu obierasz z kości i dopiero wtedy mielisz. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 7 Września 2013 @halusia@, narobiłaś mi takiego smaka :wink: że i ja postanowiłem popełnić tego paszteta :grin: dodatkowo aby mieć kontrast popełnię również pasztet według przepisu Kiniuli :grin: ...... postaram się opisać wrażenia podniebienia :thumbsup: :grin: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 7 Września 2013 MariuszB, to bierz się za robotę chłopie i zapodawaj fotki bo ja już robiłem nie jednokrotnie i jest super :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 7 Września 2013 @halusia@, narobiłaś mi takiego smaka :wink: że i ja postanowiłem popełnić tego paszteta :grin: dodatkowo aby mieć kontrast popełnię również pasztet według przepisu Kiniuli :grin: ...... postaram się opisać wrażenia podniebienia :thumbsup: :grin: Mariuszu.. ja dzisiaj robię pasztet w wersji ''light'' w/g Kiniuli.. .. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 7 Września 2013 @halusia@ napisał/a: . ja dzisiaj robię pasztet w wersji ''light'' A da się zjeść bo jak rozumiem będzie bez tłuszczu. :grin: Okaże się .. Pasztet upieczony.. teraz stygnie :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 7 Września 2013 @halusia@, narobiłaś mi takiego smaka :wink: że i ja postanowiłem popełnić tego paszteta :grin: dodatkowo aby mieć kontrast popełnię również pasztet według przepisu Kiniuli :grin: ...... postaram się opisać wrażenia podniebienia :thumbsup: :grin: Ja również, nie chwalac się, robiłem różne inne. Przeszly bez echa. Ale od kiedy robię Pasztet Halusi to nawet teściowa mnie chwali i nie chce innego na talerzu. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 7 Września 2013 Ja również, nie chwalac się, robiłem różne inne. Przeszly bez echa. Ale od kiedy robię Pasztet Halusi to nawet teściowa mnie chwali i nie chce innego na talerzu. Miło się czyta takie wpisy.. :blush: :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkulka Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 7 Września 2013 Przepis rewelacyjny, wychodzi idealnie za pierwszym razem. Troszkę go zmodyfikowałem bo żona karmi. Mniej grzybów i cebuli, więcej żurawiny - wyszedł też dobrze. Miał być dla żony, a ja podjadam go od rana...Już mam zamówienie na "repetę" Cytuj Pozdrawiam, gkulka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 7 Września 2013 Halusia, Kiniula, popełniłem oba i w popołudnie pojechały na składanego grilla, do kompletu dołożyłem trochę ostatnich swoich wyrobów, ajwar według mojego przepisu oraz duży słoik krokodyli :tongue: :grin: a że to impreza oświatowa :tongue: bo jest to grupa nauczycieli to i opinie będą światowe :lol: zdam relację jutro bo teraz wybywam na tego grilla. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 7 Września 2013 Pasztet w/g Kiniuli już gotowy .. wyszedł dość ładny :wink:.. wersja ''light" :wink: Teraz odczucia smakowe.. konsystencja fajna.. bardzo ładnie się smaruje.. ale dla potencjalnego zjadacza wyrobów tłustych zdecydowanie za '' chudy''.. :wink: Niewątpliwie wolę moją wersję... ale z racji tego że aktualnie jem troszkę inaczej.. mi pasuję :smile: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 8 Września 2013 @halusia@, Widać ,że fajny Ci wyszedł sam też robię pasztety u mnie nie wychodzi z lodówki.Też muszę się przyjrzeć przepisowi Kiniuli pozdrawiam :grin: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 8 Września 2013 dyzio, Ja również, nie chwalac się, robiłem różne inne. Przeszly bez echa. Ale od kiedy robię Pasztet Halusi to nawet teściowa mnie chwali i nie chce innego na talerzu nooo... teściowej zdanie najważniejsze... :grin: :grin: następnym razem daj Jej na kromce chleba ten pasztet... nie na talerzu... :grin: :grin:, bo szkoda porcelany.... i jej zębów.... :grin: :grin: Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 8 Września 2013 Cóż, opinia o obu pasztetach może być tylko jedna i świadczyło o tym tempo znikania obu wersji ze stołów, a było to bardzo szybkie tempo :grin: to samo dotyczyło pozostałych produktów które dostarczyłem na grilla :shock: :grin: ...... jakieś nie napasione te nauczyciele czy cóś :question: :lol: :lol: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Styrek Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 8 Września 2013 Dzisiaj zrobiłem pierwszy raz w życiu pasztet :wink: , i wyszło całkiem fajnie, poza tym, że trochę go niedosoliłem to smak super, bałem się też dodać całej łyżeczki gałki więc starłem jedną sztukę. Jedna nie fajna rzecz - pasztet po wyjęciu wyglądał super, ale potem tak jakby przyklapnął, mocno opadł czemu tak to się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 8 Września 2013 Jedna nie fajna rzecz - pasztet po wyjęciu wyglądał super, ale potem tak jakby przyklapnął, mocno opadł czemu tak to się stało? Podejrzewam że konsystencja zbyt za rzadka...mniej rosołku.. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-299981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanczyk333 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 9 Września 2013 No dobrze ! Ale czy grzybki muszą być suszone, skąd ja teraz wezmę suszone grzyby, chyba że z lasu :grin: [ Dodano: Pon 09 Wrz, 2013 20:32 ]A ! Będę robił tylko połowę, bo u mnie w domu tylko ja jem pasztet. Narobiłem pasztetu to sam muszę go jeść !!!!!!!!!!!! Cytuj Żono moja Serce mojenie ma takich jak my Dwoje Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-300141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 9 Września 2013 No dobrze ! Ale czy grzybki muszą być suszone, skąd ja teraz wezmę suszone grzyby, chyba że z lasu :grin: Jeśli nie masz to zrób bez grzybków.. również smaczny.. :wink: Możesz również dodać żurawinę... ale to kwestia smaku ... masz wolną rękę co do dodatków :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-300142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 9 Września 2013 @halusia@ napisał/a: ale z racji tego że aktualnie jem troszkę inaczej.. czuję przez skórę wpływ Andrzeja K Oj nie nie Marku.. jem inaczej ale nie tłusto :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-300144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Dzisiaj troszkę pasztetu z grzybami i do tego chlebek na zakwasie ... wzorowałam się na przepisie chudziak. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-326163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Noo taki pasztecik smakowałby i w Pażęcach A jakość chlebka to widać w zachwyconych oczętach wnusi Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-326168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Noo taki pasztecik smakowałby i w Pażęcach Kaziku.. jeśli będzie wszystko po mojej myśli to masz jak w banku A jakość chlebka to widać w zachwyconych oczętach wnusi Oj tak... Wnuczka uwielbia ciemne pieczywo z ziarnami Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-326172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Kaziku.. jeśli będzie wszystko po mojej myśli to masz jak w banku I to nas po protu cieszy /Powiedzonko mojego szefa po pomyślnym załatwieniu sprawy /. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/6/#findComment-326186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.