Jojo Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 30 Marca 2014 @Halusia@ pasztet wyszedł bardzo dobry. Dzięki za przepis. Wcześniej robiłem z innego przepisu i był zawsze suchy. A tak wygląda przekrój pasztetów. W towarzystwie polędwicy ala parmeńskie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-343486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 21 Lipca 2014 Witam wszystkich tu obecnych. Moje pytanie dotyczy przechowywania tego pasztetu? Wyszły mi 2 foremki plus taka mała foremka do biszkoptu. Zastanawiam się jak długo go przechowywać w lodówce i czy jednego nie zapakować próżniowo. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-362648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 21 Lipca 2014 Ja wszystkie nadprogramowe pasztety zamrazam ,nawet nie koniecznie prozniowo. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-362650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 21 Lipca 2014 Ja wszystkie nadprogramowe pasztety zamrazam ,nawet nie koniecznie prozniowo. No i ja też tak....... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-362654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 21 Lipca 2014 Dzięki. A jaki jest termin do spożycia po rozmrożeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-362655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 21 Lipca 2014 jaki jest termin do spożycia po rozmrożeniu? To już musi określić producent Zastanawiam się jak długo go przechowywać w lodówce i czy jednego nie zapakować próżniowo Pasztet jest produktem podrobowym, więc nietrwałym. Jeżeli jest robiony bez konserwantów to jego trwałość zależy od ilości zawartych w nim przetrwalników bakterii.Nie należy zapominać, że w sezonie letnim w kupowanym mięsie będzie tych bakterii wielokrotnie więcej niż w zimie. Wiele zależy też od temperatury lodówki i całego cyklu chłodniczego, przez który przeszło mięso..Pakowanie próżniowe pasztetu nie zwiększy jego trwałości a może przyśpieszyć rozwój groźnych beztlenowców (w warunkach lodówkowych).Najlepiej pozostawić sobie kawałek-porcję na 3-4 dni a resztę zamrozić. Kawałki przeznaczone do zamrożenia najlepiej zapakować próżniowo bo nie wysychają i zachowują swoje aromaty. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-362668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 21 Lipca 2014 Witam wszystkich tu obecnych. Moje pytanie dotyczy przechowywania tego pasztetu? Wyszły mi 2 foremki plus taka mała foremka do biszkoptu. Zastanawiam się jak długo go przechowywać w lodówce i czy jednego nie zapakować próżniowo. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Przechowywanie pasztetu zależy również od pory roku i temp w lodówce jak pisała EAnna. W okresie chłodniejszym pasztet mozna przechowywać w lodówce do tygodnia... przetestowane. Natomiast w okresie letnim 3-4 dni. Nadmiar pasztetu zamroż... a po jego rozrożeniu zjadać jak najszybciej gdyż jest to produkt podrobowy i mniej trwały. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-362670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 21 Lipca 2014 Ok. Tak zrobię. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-362680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 30 Października 2014 Mój dzisiejszy pasztet ... jeden tradycyjny a drugi ten ciemniejszy z grzybami Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-380365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 30 Października 2014 To ja poczekam do juztra na kawalek na zdjeciu. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-380367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 30 Października 2014 To ja poczekam do juztra na kawalek na zdjeciu. Tak tak Aniu... jutro przekrój Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-380368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 30 Października 2014 Dopiero jutro ? Może już jest zimny Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-380369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) Dopiero jutro ? Może już jest zimny No dobra... przekonałeś mnie... chociaż fotki wolę robić za dnia Aniu.... można jeść Resztę pasztetu którego nie chciałam już zapiekać włożyłam do słoiczków Edytowane 30 Października 2014 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-380375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 30 Października 2014 MM taki jak lubię, można smarować Doczekałem się teraz idę klepnąć Pana S i czas spać Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-380380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 30 Października 2014 HAlusia, wyglada smacznie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-380383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 30 Października 2014 HAlusia, wyglada smacznie Aniu... ja już próbowałam i mogę to potwierdzić Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-380385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tornado Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Witam wszystkich pozytywnie zakręconych kulinarnie. Jako nowicjusz studiuję forum, aż głowa mi puchnie ......mózg się przegrzewa..Czytając pasztetowy przepis Koleżanki Halusi i ja postanowiłem go zmajstrować. Jest to mój tzw. pierwszy raz.Pasztet zrobiłem z :-0,4 kg filet-0,4 kg wątróbka-0,7 kg biały surowy boczek-grzybki samemu zebrane latem-7 jajek-przyprawy podane przez Halusię /bez żurawiny - nie lubię/W kuchence w zadanej temp. pasztecik był 80 minut. Czas wydłużyłem z uwagi na to, że kilogramowe foremki były napełnione na full. Robiłem też "słoikową", a że pozostało mi trochę mięska to zmajstrowałem pieczeń rzymską /z mięsną wkładką w środku, drugi z jajkiem/ a wygląda to takPasztecik jest przepyszny !!!! W smaku taki puszysty i ..taki aksamitny, smaruje się extra. Natomiast pieczeń jest smaczna, ale ciuteńkę za słona. Na kanapce tego nie czuć. Dzięki za przepis..PozdrawiamPs. Szukałem na forum przepisu na pieczeń rzymską i nie znalazłem. Posiłkowałem się więc tym:http://uwagababciagotuje.blogspot.com/2013/11/pieczen-rzymska.htmlPozdrawiam i jeszcze raz dzięki Edytowane 12 Grudnia 2014 przez Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-389743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 15 Grudnia 2014 ....... pieczeń jest smaczna, ale ciuteńkę za słona. Na kanapce tego nie czuć. Dzięki za przepis.. Pozdrawiam Ps. Szukałem na forum przepisu na pieczeń rzymską i nie znalazłem. Posiłkowałem się więc tym: http://uwagababciago...en-rzymska.html "3 duże szczypty soli" Może za duże szczypty dałeś - tak właśnie jest ze szczyptami i łyżeczkami Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-390435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Aha jeszcze apropos szukania na forum mi się przypomniało Tutaj masz całą dyskusję na temat tego wyrobu : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1334-piecze%C5%84-rzymska-jak-za-komunybprosz%C4%99-o-przepis/?hl=piecze%C5%84+rzymska Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-390654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 16 Grudnia 2014 pasztetowy przepis Koleżanki Halusi i ja postanowiłem go zmajstrować. Coś mnie sie wydaje patrząc na fotkę, że trochę ziarnisty on jest. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-390689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 21 Lutego 2015 Wczorajszy pasztet... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-406271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 22 Lutego 2015 Brawo twój przepyszny pasztet z żurawiną ten czwary posypany kolorowym pieprzem :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-406282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Wczorajszy pasztet Pasztety jak zawsze prześlicznej urody.Fotki również. Czyżby wreszcie nowy, wymarzony aparat ? Edytowane 22 Lutego 2015 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-406294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 22 Lutego 2015 Czyżby wreszcie nowy, wzmarzony aparat ? he he, o to samo miałem zapytać Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-406295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 22 Lutego 2015 Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/8/#findComment-406305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.