arkadiusz Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) Natomiast można zrobić w zwykłej keksówce z tym że wykładam papierem do pieczenia. A ja jak robię w keksówce to smaruję ją smalcem i obsypuję bułką tartą. Halinko poniewaz u mnie nie dostane podgardla czy mozna go czyms zastapic = tlusty boczek ? Śmiało możesz tylko poszukaj takiego bardziej tłustego bo pasztet powinien być tłusty bo inaczej będzie wiórowaty. Edytowane 31 Lipca 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-561418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 31 Lipca 2017 Halinko poniewaz u mnie nie dostane podgardla czy mozna go czyms zastapic = tlusty boczek ?.. Oczywiście że mozna Donatko mój pierowyby przepis zaiwerał w składzie boczek . I jeszcze jedno pytanko Twoj pasztet mozna wyjac z foremki w calosci? czy jest raczej z tych bardziej smarownych? Oczywiście że da się wyciągnąć , gęstość pasztetu regulujesz wywarem . Halusia -czy ten twój zmodyfikowany jest lepszy od tego z poprzedniego przepisu? [ tam było 30 dkg piersi, 30 dkg watróbki i 50 dkg boczku] Beatko zdecydowanie lepszy, w sumie zmieniłam boczek na podgarle. Ostatni przepis podałam dokładnie tak jak robię, czyli porcje zwiększone porcje .[Dodano: 31 lip 2017 - 16:14] A ja jak robię w keksówce to smaruję ją smalcem i obsypuję bułką tartą. Arkadiusz, każdą blachę wykładam papierem , niestety nie lubię posmaku blachy. No chyba że masz blaszki z nierdzewki to inna bajka. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-561421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 31 Lipca 2017 No chyba że masz blaszki z nierdzewki to inna bajka. Mam teflonowe. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-561423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 31 Lipca 2017 Mam teflonowe. To tym bardziej teflonu nie trzeba natłuszczać Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-561424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) Ale ja natłuszczam,żeby obsypać bułką .Wtedy pasztet z boków i spodu jest podpieczony bo bułka się lekko podpieka.Ja również na wierzch sypie tartą bułkę i kładę plasterki słonin wtedy mam ładną podpieczona skrórkę również na wierzchu. Edytowane 31 Lipca 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-561426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 31 Lipca 2017 Wobec tego spróbuje z twojego nowego przepisu [dajesz też mniej wątróbki] bo bardzo lubię pasztety.Gdybym dodała więcej wywaru ,to mogę go również zrobić w słoikach? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-561432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 31 Lipca 2017 Dziekuje ..ja tez sypie bulka tarta na wierzchu ,ja pieke taki pasztet jak robila moja babcia i mama ( chociaz to w dalszym ciagu nie to samo ) mamy nie pobije chyba nigdy My podsmazamy miesa przed duszeniem a watrobke(cieleca) tylko smazymy i juz nie parzymy rosolu ma byc nie wiele tylko tyle zeby wchlonely bulki .Pasztet z drobiem dopiero na forum poznalam ..my robimy wolowina cielecina i wieprzowina. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-561436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 31 Lipca 2017 Wobec tego spróbuje z twojego nowego przepisu [dajesz też mniej wątróbki] bo bardzo lubię pasztety. Gdybym dodała więcej wywaru ,to mogę go również zrobić w słoikach? Beatko daję 40 dkg , więcej nie trzeba bo wtedy pasztet jest ciemniejszy i wątróbka jest bardzo wyczuwalna, a nie o to chodzi.Nie musisz dodawać więcej wywaru, kiedy mi nie zmieści się wszystko do foremek wkładam do słoika.. Pasteryzuje godzinę jeden raz i do lodówki po ostygnięciu. Ale taki pasztet długo u mnie nie leży Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-561437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Halusia, podgardle dajesz skórowane, czy nie? Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-562240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Waldku...podgarle bez skóry bo takie kupuje..gdyby była robię ciach Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-562269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Dzięki Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-562289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Dzisiaj ukręciłam trochę pasztetu... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-579158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Kobieta pracująca!!! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-579167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 10 Grudnia 2017 ukręciłam trochę pasztetu... Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-579174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Faktycznie "trochę" Wygląda bardzo apetycznie, i zapewne tak smakuje, gratki Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-579176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 10 Grudnia 2017 To nie jest dużo, foremki są niewielki. Jak robić to już.... rodzina się znalazła Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-579178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Fajna porcyjka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-579185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Dzisiaj ukręciłam trochę pasztetu... Biedny Andrzej, jak utrzymuje taką figurę? Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-579187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 10 Grudnia 2017 @halusia@, dnia 10 Gru 2017 - 14:18, napisał: Dzisiaj ukręciłam trochę pasztetu... Biedny Andrzej, jak utrzymuje taką figurę? Waldku, Andrzejowi dawkuję Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-579190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Chyba, że tak, tym bardziej "biedny", bo ślinianki pracują? Pozdrów Andrzeja. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-579191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Chyba, że tak, tym bardziej "biedny", bo ślinianki pracują? Pozdrów Andrzeja. Dziękuję Waldku , przekażę. Pozdrawiamy również Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-579198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 10 Grudnia 2017 ....zrobiłem w wersji z żurawiną i bez - szczęśliwcy (zgadnijcie jacy)chcą jeszcze....... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-579202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Bez żurawiny . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-579205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 10 Grudnia 2017 ....zrobiłem w wersji z żurawiną i bez - szczęśliwcy (zgadnijcie jacy)chcą jeszcze....... Ja stawiam na tą z żurawiną Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-579209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ja stawiam na tą z żurawiną Ja też zrobiłem w tym tygodniu degustacja i tyle go widziałem wysechł czy cóś ale żeby w lodówce Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/13/#findComment-579264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.