Andyandy Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 20 Maja 2011 pis67, Zwyczajna jak z czasów PRL Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-160364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 20 Maja 2011 Pisowską 67 Dziadek nie żartuj, do wyborów jeszcze ho,ho sporo czasu, a wiesz, że mogę na kurs do Andrzeja się zapisać i wtedy zobaczę, czy przy czytaniu pisowskiej dotrzymasz kroku. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-160370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 20 Maja 2011 Chęć poznania Dziadka jest większa niż propozycja przepisów na zrobienie dobrej kiełbasy.. :lol: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-160393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 21 Maja 2011 Kiełbaski już uwędzone, zrobiłem trzy rodzaje, przepisy na zwyczajną i bałtycką odegrały dużą rolę w przygotowaniu. Już uwędzone, upieczone, sparzone i podwędzone. Wyglądają jak zwykle, może wieczorem uda się foty wkleić. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-160437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 24 Września 2011 Zrobiłem farsz do kiełbaski-jakiej? Podpowiedź-24g peklosoli na kg mięska. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-176926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 25 Września 2011 Zrobiłem farsz do kiełbaski-jakiej? Podpowiedź-24g peklosoli na kg mięska. Może na metkę, którą się pochwaliłeś w innym wątku :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-176944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek15 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 25 Września 2011 Będzie z tego metka-moim skromnym zdanie troszke za słona, ale o gustach się nie dyskutuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-176945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 25 Września 2011 Przy tej ilości peklosoli to pewnie jakaś kiełbaqsa dojrzewająca - stawiam na polską wędzoną lekko zmodyfikowaną :grin: :tongue: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-176946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 25 Września 2011 Zrobiłem farsz do kiełbaski-jakiej? Podpowiedź-24g peklosoli na kg mięska. A może salami :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-176947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 25 Września 2011 Stawiam na metkę. :thumbsup: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-176949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 25 Września 2011 Ja też jestem za dojrzewającą -może jakieś chorizo :rolleyes: , bo takie pomarańczowe zabarwienie farszu widzę. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-176959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 25 Września 2011 Może na metkę,Tak, namiastka łososiowej, surowiec mocno wychłodzony mielony 2x4mm Będzie z tego metka-moim skromnym zdanie troszke za słona,Oj widzę, że metki nie robiłeś, że twierdzisz - za słona, i tak zmniejszyłem ilość peklosoli 0 2g na kg. Przy tej ilości peklosoli to pewnie jakaś kiełbaqsa dojrzewająca - stawiam na polską wędzoną lekko zmodyfikowanąPolska sitko 10,13mm, a tu miazga. Ja też jestem za dojrzewającą -może jakieś chorizoChorizo- może kiedyś. :grin: Pisu zrobił mielone na niedzielę i Gonzo-wyrób ten i inne do oceny na zlocie na Warmii, dostępny jak i inne od piątku. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-176974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 31 Października 2011 Będzie kiełbasa: surowiec:-wp.kl.II-3,5kg (boczek)-wp.kl.I- 0,7kg (łopatka)-wp.kl.III- 0,35kg-woł.kl.I - 0,35kg Teraz czekam na pomysły na kiełbaskę, jaką da się zrobić z w/w surowca. Proszę tylko o poważne oferty. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-182633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 31 Października 2011 Hmm ??Miesko peklowane czy solone ? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-182636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 3 Listopada 2011 Będzie kiełbasa: surowiec: -wp.kl.II-3,5kg (boczek) -wp.kl.I- 0,7kg (łopatka) -wp.kl.III- 0,35kg -woł.kl.I - 0,35kg Skład surowcowy wzmocniłem 1kg indyka kl.I (czy mięso z indyka klasyfikuje się?) pozyskanym z udka. Kiełbaska uwędzona i upieczona przez 2,5 godziny. Teraz stygnie na powietrzu, foty zewnętrzne zrobione. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-183027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 3 Listopada 2011 A w co nadziałeś ? Jakie osłonki i jaki kaliber ? :grin: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-183029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 4 Listopada 2011 To i foty ostatniej kiełbasy no name. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-183278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoytekK Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 6 Listopada 2011 Witam ! Ładna ta kiełbaska ''no name '' :thumbsup: :clap: Cytuj Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno :wink: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-183517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 6 Listopada 2011 Pis67, piekna tak kiełbaska Może przepisik na nią byś udostępnił ?? Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-183547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Dziś zapeklowałem trochę mięska peklosól 17g/kg. Co z tego zrobić? wp.Ikl. 3kgwp.IIkl. 5kgwp.IIIkl. 1kgwoł. IIkl. 1kg Tak to wygląda i czekam na propozycję wyrobu, bo już głowy nie mam do kiełbasek. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-215106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Aaaa... ''kutruj'' wszystko na parówki... :lol: Pozdro! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-215108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 'kutruj'' wszystko na parówki...No nie, Aniu, takie chude? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-215255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter24 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 witam mam propozycje wp 1szarpak wp2 siatka 8mm wp3 i wołowina siatka2 dwa razy mielone,do tego pieprz 5g na kg kolendra 2g na kg czosnek 4g na kg sol 18g na kg wszystko wymieszać nabić w osłonki do krakowskiej owędzić w gorącym dymie i zapomnieć o nich na dwa tygodnie a później delektować się smakiem :wink: pozdrawiam Cytuj Piter Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-215273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter24 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 podałem propozycje,robię taka kiełbasę i smak mnie i rodzinie odpowiada.z zawodu jestem kucharzem i lubię mocno doprawione potrawy,jeżeli ktoś lubi delikatniejsze to dawki można zastosować według uznania i będzie ok :tongue: Cytuj Piter Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-215279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 witam mam propozycje wp 1szarpak wp2 siatka 8mm wp3 i wołowina siatka2 dwa razy mielone,do tego pieprz 5g na kg kolendra 2g na kg czosnek 4g na kg sol 18g na kg wszystko wymieszać nabić w osłonki do krakowskiej owędzić w gorącym dymie i zapomnieć o nich na dwa tygodnie a później delektować się smakiem :wink: pozdrawiam Piter24 mocny smak też tak lubię :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5094-zadanie-dla-pocz%C4%85tuj%C4%85cych-i-nie-tylko/page/4/#findComment-215295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.