Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 327
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Cieszę się, że się Wam podoba, dopiero dwa dymienia mamy za sobą, bo to praca zespołowa.

Dymimy w takiej beczce jak w tle: http://img834.imageshack.us/img834/7447/63726579.jpg

Kanał z rynny ma ok 2m, na razie brak deflektora.

Ja też już jestem głodny, zapasy się skończyły, a peklowanie dopiero zaczęte, następny dym w sobotę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-229111
Udostępnij na innych stronach

Cieszę się, że się Wam podoba, dopiero dwa dymienia mamy za sobą, bo to praca zespołowa.

co praca zespołowa to zespołowa,w zespole siła,gratuluję pięknych wędzonek z beczki :wink:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-229195
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Witam po przerwie :wink: Chcę się pochwalić pierwszym okopceniem szynek

 

Dzisiaj pierwsze wędzenie schaba

 

Jeden na surowo według @Maxell suszy się i schładza

 

http://www.567.pl/obrazy/dsc05564816x612.jpg

 

Drugi okaz właśnie się parzy

 

http://www.567.pl/obrazy/dsc05569816x612.jpg

 

przekroje dam dziś w nocy albo jutro rano

 

A jak w smaku sam jestem ciekaw :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-231630
Udostępnij na innych stronach

Chcę się pochwalić pierwszym okopceniem szynek

 

Witaj

 

Ze zdjęcia nie wynika że udało się Tobie okopcić . :tongue: :lol:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-231634
Udostępnij na innych stronach

Witam po przerwie :wink: Chcę się pochwalić pierwszym okopceniem szynek

Pięknie wyglądają Twoje wędzonki... :clap: co do smaku to już tylko Twoje kubki smakowe będą mogły ocenić :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-231637
Udostępnij na innych stronach

Chcę się pochwalić pierwszym okopceniem szynek

 

Witaj

 

Ze zdjęcia nie wynika że udało się Tobie okopcić . :tongue: :lol:

 

Pozdrawiam

Uzasadnij dla czego , bo pierwszy raz robię schaba

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-231638
Udostępnij na innych stronach

andrzej k napisał/a:

edzio323 napisał/a:

Chcę się pochwalić pierwszym okopceniem szynek

 

 

 

Witaj

 

Ze zdjęcia nie wynika że udało się Tobie okopcić . :tongue: :lol:

 

Pozdrawiam

 

 

Uzasadnij dla czego , bo pierwszy raz robię schaba

Pozwolę sobie napisać za Andrzejka... mogę no nie?? :grin:

Chodzi o to że Twoje wędzonki nie są '' okopcone'' tak jak napisałeś... :tongue: lecz ładnie uwędzone...

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-231639
Udostępnij na innych stronach

Chodzi o to że Twoje wędzonki nie są '' okopcone'' tak jak napisałeś... :tongue: lecz ładnie uwędzone...

 

Właśnie to miałem na myśli . Super kolorek jak na mój gust .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-231643
Udostępnij na innych stronach

Arkadiusz=Dziadek :grin:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-231646
Udostępnij na innych stronach

No aż taki fachowiec to ja nie jestem :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-231653
Udostępnij na innych stronach

Surowa w przekroju, według mnie delikatnie się jakby zapiekła :/ ale w smaku super

 

http://www.567.pl/obrazy/dsc05575.jpg

 

he no bardziej łososiowa :) można rzec :wink:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-231656
Udostępnij na innych stronach

Surowa ala łososiowa czy surowa ?

Jak łososiowa to mów gdzie leży. :cool: :thumbsup:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-231659
Udostępnij na innych stronach

chyba bardziej łososiowa

To Ci "moja" wyszła. :tongue:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-231670
Udostępnij na innych stronach

Co prawda jest to drugie wędzenie ( pierwsze nie bardzo udane więc jakby go nie było :wink: ). Niestety wędzarnia a'la Beiot ciągle wirtualna (na etapie fundamentu :sad: ). Ale nówka DG by Roger kusi (Roger - thx). Komora wędzarnicza z surowców wtórnych (foto :lol: ), zrębki ręcznie dłubane (siekierka,sekator + olcha, śliwa, dąb).

Nie jest to wyczyn, raczej mikro wędzenie ale zawsze. W założeniu miał być tylko pstrąg na kolację ale doszły tłuściutkie skrawki boczku (do jutrzejszej jajecznicy).

 

Pstrągi solone z ręki, trzy godziny leżakowały i płukanie. Wyszły troszeczkę za słone ( nie wiem może następnym razem poleży tylko ze 2h w soli :question: )

Boczki solone nie płukane są ok -mają być do jajka :thumbsup:

 

Surowce wtórne:

 

Pełna improwizacja (sterownik temperatury wł/wył to ja :lol: )

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-231692
Udostępnij na innych stronach

edzio 323 - a kolega to nóż by mógł naostrzyć- wyrób ładny ale na pewno nie łososiowa, na przekroju pochrępana tępym nożem.
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6229-pierwsze-w%C4%99dzenie/page/12/#findComment-231697
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.