andrzej k Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1801 Opublikowano 20 Lutego 2016 Ale ja przeliczałem cenę Thermomix'a na parówki. Zrozumiałem to , ale w emocjach nie odpowiedziałem Pozdr Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-477851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1802 Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Zrobiłem na jej pierwszy ząbek Andrzejku pięknej urody pani miniparóweczka Edytowane 20 Lutego 2016 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-477852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1803 Opublikowano 20 Lutego 2016 Super Andrzejku. Ale ja przeliczałem cenę Thermomix'a na parówki. Za tego byś kupił mniej http://allegro.pl/thermomix-tm-21-i5989244397.html Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-477853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1804 Opublikowano 20 Lutego 2016 Za tego byś kupił mniej Krzysiu zapisałem Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-477858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1805 Opublikowano 20 Lutego 2016 Na razie trochę zamiotłem. Trochę wybiórczo. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-477863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1806 Opublikowano 20 Lutego 2016 Ale to stary model. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-477864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1807 Opublikowano 20 Lutego 2016 Ale to stary model. Też mam stary ale jary Popatrz ilu ludzi wyciąga z czeluści zakamarków stare zapomniane urządzenia, które wcale nie są gorsze od nowych Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-477866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1808 Opublikowano 20 Lutego 2016 Na razie trochę zamiotłem. Trochę wybiórczo. Ja tam się już zdążyłem przyzwyczaić Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-477871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1809 Opublikowano 20 Lutego 2016 Te nowe mają więcej funkcji.,ale masz rację -ja też do większej ilości soków wyciągam stara poczciwą Kasię z naszego MESKO ,bo obawiam się ,ze nowa nie przerobi mi więcej owoców i padnie. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-477875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1810 Opublikowano 20 Lutego 2016 gdy bym wiedział że to poskutkuje w zmianie wyglądu to bym czwarty raz przekręcił . Farszu nie było dużo .... tylko 7 kg . Moim zdaniem to jest wołowina która rzuca się w oczy i ja ją czuję jedząc kiełbaskę . Kolejny raz już tego nie daruję @andrzej k,Farsz parówkowy to emulsja białkowo/wodno/tłuszczowa.Jeżeli nie będziesz miał za dużo farszu to spróbuj - po przepuszczeniu przez maszynkę i schłodzeniu - utrzeć to mięso w makutrze.To nie jest żart Jest to najlepsze, najskuteczniejsze narzędzie do wytwarzania emulsji.Nie możesz jednak zapomnieć o temperaturze farszu i ...o okrągłej, drewnianej pałce do ucierania Od pewnego czasu eksperymentuję z pewnymi pasztetami wysokotłuszczowymi z surowej wątróbki o konsystencji emulsji.Próbowałam mikserami, malakserami i końcówkami blendującymi. Pasztet zawsze się zwarza. Dopiero spokojne ucieranie w makutrze zabiera komponenty i zagęszcza całość.Robi się bardzo szybko, tylko niewielkimi porcjami. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-477886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1811 Opublikowano 21 Lutego 2016 utrzeć to mięso w makutrze. To nie jest żart Aniu czy ucierać w makutrze trzeba w jedną stronę tak jak ciasto Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-477890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1812 Opublikowano 22 Lutego 2016 Andrzejku na śniadanko już mamy, na razie jest 30, jutro mama przyniesie jeszcze 20. Nie wiem czy jeszcze nie dobrać w Sierpniu poszło nam w pięć dni 70 jajców :D Już za parę dni za dni parę tralalala tra la la... znaczy się za dwa dni :frantics: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-478501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1813 Opublikowano 22 Lutego 2016 Już za parę dni za dni parę tralalala tra la la... znaczy się za dwa dni :frantics: Cieszę się bardzo , bo faktycznie już blisko . Dzisiaj zatankowałem bolid , drogę znam na pamięć ......... chyba Co do jajek , to myślę że wystarczy . Sam mówiłeś , że są jeszcze uszy i skórki . Pozdrawiam i do zobaczenia niebawem Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-478510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1814 Opublikowano 22 Lutego 2016 Wojtek, nie dobieraj. W sobotę przywieziemy.Pozdrawiam Cytuj WojtekW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-478512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1815 Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Andrzejku jak patrzę na te Twoje serdle to jakbym na Zbyszka wyrób z wczoraj patrzyła. Też mielone 3x na 3 . Najważniejsze, że dobre Edytowane 22 Lutego 2016 przez Ela K. Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-478524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1816 Opublikowano 22 Lutego 2016 Najważniejsze, że dobre Oj tak , smak dobry . Dzięki i pozdrawiam Was gorąco . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-478530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1817 Opublikowano 22 Lutego 2016 Pozdrawiam i do zobaczenia niebawem :D nie dobieraj. W sobotę przywieziemy. Oki majonezu nakręcę jak nie zapomnę :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-478631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1818 Opublikowano 23 Lutego 2016 Oki majonezu nakręcę jak nie zapomnę :D To ja Tobie Wojtek przypominam Pozdr Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-478672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1819 Opublikowano 23 Lutego 2016 To ja Tobie Wojtek przypominam Teraz już będę pamiętał Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-478771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1820 Opublikowano 3 Marca 2016 Andrzejku, tak jak było gadane, nie pytałem za dwa dni ale że minęło trzy dni więc zapytać mogę chleb już zrobiłeś?? http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-481609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1821 Opublikowano 3 Marca 2016 nie pytałem za dwa dni I bardzo dobrze Wojtek wszystko będzie robione jutro . Wędzenie serków , robienie jałowcowej i pieczenie chleba ( zakwas w trakcie dojrzewania ) Dzisiaj dotarła paczuszka z jałowcem , wiankowymi i kątnicą wołową . Mięso wczoraj zapeklowałem . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-481666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1822 Opublikowano 3 Marca 2016 Wędzenie serków , robienie jałowcowej i pieczenie chleba Miłego dreptania przy wyrobach Ja właśnie skończyłem "strugać" mięso z 15-tu nóg kurczaków, nie ważyłem, ale chyba ze trzy kilo nastrugałem. Jutro dokupię jeszcze 10 sztuk, kiełbaski drobiowej mus narobić :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-481703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1823 Opublikowano 3 Marca 2016 Ja właśnie skończyłem "strugać" mięso z 15-tu nóg kurczaków, nie ważyłem, ale chyba ze trzy kilo nastrugałem. Jutro dokupię jeszcze 10 sztuk, kiełbaski drobiowej mus narobić jak wykorzystujesz skórę i kości ? skóra idzie di kiełbasy? kości na zupkę? czy też może jakieś inne pomysły ?zapodaj linka do tej białej drobiowej proszę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-481726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1824 Opublikowano 3 Marca 2016 nie pytałem za dwa dni I bardzo dobrze Wojtek wszystko będzie robione jutro . Wędzenie serków , robienie jałowcowej i pieczenie chleba ( zakwas w trakcie dojrzewania ) Dzisiaj dotarła paczuszka z jałowcem , wiankowymi i kątnicą wołową . Mięso wczoraj zapeklowałem . Andrzej czy mógłbym Cię prosić o przepis na jałowcową? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-481735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1825 Opublikowano 3 Marca 2016 Andrzej czy mógłbym Cię prosić o przepis na jałowcową? Na razie mam w głowie , Jak zrobię i popróbuję to podam . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/73/#findComment-481737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.