Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

18 g soli na 1kg to nie jest za słono skoro Ty jesteś słonolubny

Ale napisał również 3 łyżki stołowe.To jakieś 60g soli /kg.Chyba będzie bigos :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222868
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@halusia@ napisał/a:

18 g soli na 1kg to nie jest za słono skoro Ty jesteś słonolubny

 

 

Ale napisał również 3 łyżki stołowe.To jakieś 60g soli /kg

Ale TY mnie dzisiaj lubisz :tongue:

Robercie... szkoda że nie podbiegłeś do sklepu odważyć sobie odpowiednią dawką :wink: albo mogłeś do mnie zadzwonić... podałabym Ci w łyżkach , wtedy nie byłoby takiej przesady :tongue: :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222870
Udostępnij na innych stronach

wszystko jest trudne nim stanie się proste

 

a zapodaj zdjątka wędzarni i wędzenia :cool:

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222891
Udostępnij na innych stronach

NIEEEEEE :devil: o maj gad.... ale gafe strzeliłem... takiego samobója...

http://www.ilewazy.pl/lyzeczka-soli - wszystko pięknie ładnie sprawdziłęm, tylko urypało mi się w główce że 6 gramów to ŁYŻKA STOŁOWA ;( a tu od herbaty... nie nie nie

masakra...

A i z cukrem faktycznie dałeś "hujnie"

hahaha :D literówki mnie dziś lubią :blush:

Błąd popełniłeś już dawno.Nie kupiłeś wagi gramowej.

miałem 3 wagi aptekarskie.. jedna zamoczona w rosole, jedna skonfiskowana a trzecią myślałem że mam.. ale nie chciała się włączyć :P dlatego sięgnąłem po internet i wpisałem "ile gramów ma łyżka soli" :rolleyes: jak widać największy talent mam do głupoty xD

Reasumując... będzie potrzeba dużo popitki :grin: ewentualnie leczo, bigos, zupy :P i kurka wódka kiełbasa dojrzewająca :lol: nie ma rady :P mięsa nie wywale!

Następnym razem dzwonie do Halusi ^^ tylko jak tu dzwonić.. trzeba sie spodziewać problemu :D a ja byłem taki błogi i nieświadomy hehehe

67 gram... soli... pozdrawiam.

:grin: no tak.. wychodzi że wwaliłem pół kilo soli na 8.5 kilo mięsa hahahaha :D może bym zwrócił uwagę, że cos jest nie tak, jakby nie brał jej prosto z 25kg wora xD Pozdrawiam

 

[ Dodano: Pią 15 Cze, 2012 22:49 ]

wszystko jest trudne nim stanie się proste

święta racja... ale to był mój głupi błąd tylko.. ehh

a zapodaj zdjątka wędzarni i wędzenia

wędzarni na poprzedniej stronie :) wędzenie jutro ^^

 

Edit: żeby nie było, że ściemniam :P myślałem że mam sprawna wagę.. ehh szajs :D

http://img820.imageshack.us/img820/726/wagat.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222892
Udostępnij na innych stronach

jak widać największy talent mam do głupoty xD

no tak.. wychodzi że wwaliłem pół kilo soli na 8.5 kilo mięsa hahahaha

Nic dodać nic ując... kup czwartą wagę :P i rób 30l gar bigosu :) Pozdrawiam

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222893
Udostępnij na innych stronach

18g to mogą mieć 3 łyżeczki, i to raczej zgarnięte na płasko

 

PanieBoczku, nie katuj siebie i rodziny tą kiełbasą, zrób z niej bigos

 

i tak jak było już powiedziane, zainwestuj w wagę, taką max 500g, a jeszcze lepiej do 100g

 

to wcale nie jest ujma na honorze kucharza ;)

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222894
Udostępnij na innych stronach

Temat jest tak ZAJEBISTY (wybaczcie ale inaczej tego się nie da opisać) że przeczytałem wszystkie strony, zdjęcia genialne pomysły też świetne, u mnie na działce właśnie skończyli szambo montować więc można zająć się wędzarnią. Będzie dokładnie taka sama, beczka spożywcza stalowa już jest a resztę zrobię identycznie.

 

Oby tak dalej i pozdrawiam serdecznie :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222912
Udostępnij na innych stronach

Miałem zamiar zrobić to asekuracyjnie.. nic nikomu nie mówić i EWENTUALNIE coś skrobnąć, kiedy będe zadowolony z efektów... ale jaka w tym zabawa

Sam nie wiem... owszem, widziałem już kilka wędzarni... z różnymi rozwiązaniami... sam mam "beczkę"... ale "dostęp" do twojego paleniska rozwalił mnie totalnie... chyba że to jakiś Twój prototyp... :grin:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222916
Udostępnij na innych stronach

kolpaw, dzięki serdeczne :grin: mogę tylko doradzić szybkie cięcie i przepalenie beczki.. u mnie lekko dotknięta w tym miejscu zaczynała rdzewieć.. :P

miałem też za małego diaksa, zeby się wwiercić odpowiednio głęboko w otworami na kije ;) foteczki późniejsze wyjasnią :grin:

ale "dostęp" do twojego paleniska rozwalił mnie totalnie... chyba że to jakiś Twój prototyp...

kiedyś pisałem, że chciałbym uniknąć nurkowania w żar... cóż wyobrażałem sobie dokładnie to co teraz muszę robić :lol: jedyne dojście i sposób dokładania/przesuwania to odchylić blachę i pochylić sie nad paleniskiem :lol:

O tej blaszce w uchwytem nie wspomne... przepali sie za kilka wędzeń :lol:

chyba że to jakiś Twój prototyp...

ja sam jestem prototyp :lol: hahaha nieco wadliwy i wkurzający w użyciu :P Pozdrawiam

 

P.S. czarrrna krrowa w krropki borrdo żuła trrrawę krręcąc morrdą brrrr co ja rrobie o 4 rano to ja nie wiem (rofl) spac nie mogłem przed wędzeniem :lol: a zimno.. :D

 

[ Dodano: Sob 16 Cze, 2012 05:22 ]

Z wczoraj... tanie serki "podróbki" :lol: zapakowane troche inaczej.. aby zobaczyć co się stanie.. ;) eksperymenty hehe no i golonka (ładna 1.2kg) oraz 2 kawałki boczku po 400g :)

 

http://img341.imageshack.us/img341/3856/osadza1.jpg

 

A to już z dzisiaj rano... co tu dużo gadać :P przesolone czy nie - szkoda z góry odmówić sobie spożycia czegoś takiego :lol:

Kot był zdecydowanie zły jak go wyciągnąłem z łóżka i wywaliłem na dwór xD Pozdrawiam

 

http://img837.imageshack.us/img837/6742/osadza.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222921
Udostępnij na innych stronach

ah ta goloneczka :P ślicznotka na smyczy :lol: będzie z niej coś dobrego :P :thumbsup:

 

http://img812.imageshack.us/img812/5738/gologolo.jpg

 

[ Dodano: Sob 16 Cze, 2012 06:01 ]

Ależ mi się nudzi.... hahahahahaha :lol: Pozdrawiam

 

http://img171.imageshack.us/img171/1336/gologolo2.jpg

 

Albonka :P

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222924
Udostępnij na innych stronach

Najbardziej podoba mi się ta smycz .Szkoła TeBe.

Panie Boczku sznurka to Pan nie żałował

Tak..taki "pajęczynowy" wzór

Gonzo, to taki ostatnio modny węzeł

hahahahaha :D jak jest to szelest... a było to tak... wziąłem igłe do skóry, nawlokłem i dziabu dziabu.. mama komentowała "no jeszcze tutaj"... "i tam też obwiąż" :lol:

 

HerrSpeck - coś ty palił ?

olszyna i potem mokre wiśnia z czereśnia... aaaa co ja paliłem :lol: aber.. ja, klar :D nic nie powiem bo przyjdą mili Panowie i będzie haende hoch :lol:

 

Wędzenie.. ahh wędzenie cóżeś Ty za Panii :lol:

siedze sobie i pilnuje termometru :P to zdejmę pokrywę to nałożę... lus blus i letka frywolność :grin: na początku było ciężko.. chyba rozpaliłęm za dużą ilościa drewna.. i wiem że to niedopuszczalne, ale wlałem w palenisko z 3 wiadra wody po trosze, żeby już nie czekać :blush: farfocelki pięknie fruwały w letnim niemalże słońcu :devil: Zapach jest nieeeesamowity - teraz wiem :D oj wiem :D

To co kiedyś uważałem za przepyszne spadło do rangi 'ujdzie' ... nigdy więcej kiełbas od 'chłopa z rynku' :D o smak też jestem ciekawy.. chociaż skoro już wiem, że za słone ostro to mnie to tak nie rajcuje :D kto wie.. jury będzie ostre - wujek, ciocia i mama ;D nie wspominając o kadrze polskiej po drugiej stronie kineskopu :lol: Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222944
Udostępnij na innych stronach

Troszę fotek moge wrzucić.. opanowałem palenisko i utrzymuje 40-50*C bezproblemowo i praktycznie bez nadzoru i lania wody :grin: a więc...

 

Poprawione palenisko :) daje rade.. blacha jako przykrywka okazała sie bardzo wygodna, pytanie czy długo wytrzyma :grin:

 

http://img37.imageshack.us/img37/7927/wdzenie.jpg

 

Deflektor z dna beczki, gruby solidny - myślę, że spełnia swoje zadanie :)

 

http://img12.imageshack.us/img12/1020/wdzenie1.jpg

 

8:30 rozpalanie, o 9:00 kiełbasa poszła do osuszania w małą ilość dymu, temp. 70-80*C

 

http://img838.imageshack.us/img838/2455/wdzenie2.jpg

 

Po 40 minutach :) całkiem fajnie zaczynała wyglądać (9:41)

 

http://img96.imageshack.us/img96/8167/wdzenie4.jpg

 

Minęła kolejna godzina (10:43) ... no już pomyślałem sobie, że jest całkiem całkiem :grin:

 

http://img836.imageshack.us/img836/492/wdzenie5.jpg

 

11:19 - wyciągnąłem żeby pokazać wujkowi :) czysta przyjemność :D

 

http://img651.imageshack.us/img651/7949/wdzenie6.jpg

 

12:33 - 3.5 godziny wędzenia :D planuje potrzymać ją kolejna godzinke.. boczki, golonka, sery i sól - jeszcze 2 godzinki :) sery by się rozpłynęły.. wahania temperatury nowicjusza :rolleyes: ciekaw jestem co wyjdzie z soli wędzonej w pończochach - jedna wypełniona morską gruboziarnistą, druga do połowy ta sama i dosypane takiej miałkiej soli.. :D

 

http://img267.imageshack.us/img267/3897/wdzenie7.jpg

 

Chyba nie jest tragicznie jak na pierwszy raz? :grin: mam nadzieję, że nie zrobie żadnej mega wpadki pod koniec :D Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222952
Udostępnij na innych stronach

Osuszanie przy 80 *C :shock: .. ło matko!!!!

 

Prawidłowo powinna się osuszać w przedziale 40-60 *C...

Oj PanieBoczku ..nie odrobiłeś lekcji! Szkolne błędy popełniasz... :rolleyes:

 

Tutaj masz np. link do całego ,prawidłowego procesu produkcyjnego :

http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1184-kielbasa-wieprzowo-indycza-parzona-lub-pieczona

 

I jeszcze jedno pytanie..tak z babskiej ciekawości..

dlaczego wędzisz "węża" a nie pookręcałeś tej kiełbaski w oddzielne pętka :rolleyes: ?

 

Ale za zapał i chęci należą się Tobie wielkie :clap: :lol:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222954
Udostępnij na innych stronach

PanieB moje :clap: za zapał :D

Jeszcze poczytaj Akademię Dziadka, a będzie jeszcze lepiej:D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222955
Udostępnij na innych stronach

Małgoś, błąd może i poważny :P ale nie zrobiłem tego celowo :grin:

po prostu za dużo drewna dałem na początek, wstawiłem kiełbaski jak było ok. 50*C i odszedłem, beczka została otwarta :P po 10 minutach wróciłem i bam :D termometr pokazał prawie 80*C - kiełbaski wyjąłem, dolałem wody do paleniska i jakoś dalej poszło.. moze przez te 10 minut nie stało się nic strasznego :D na pewno nic gorszego od wpadki z solą :lol:

Jak wspomniałem 'zapanowałem' nad paleniskiem dopiero około południa :( nie spodziewałem się, że zejdzie tak mało drewna... trochę moge zwalić na sprzedającego - stwierdził, że 5 worków będzie w sam raz lol.. następnym razem wszystko będzie przeprowadzone wzorcowo :grin: Pozdrawiam

 

[ Dodano: Sob 16 Cze, 2012 13:31 ]

Ale za zapał i chęci należą się Tobie wielkie

PanieB moje za zapał

dziękuję bardzo :P będzie tylko lepiej.. :grin:

I jeszcze jedno pytanie..tak z babskiej ciekawości..

dlaczego wędzisz "węża" a nie pookręcałeś tej kiełbaski w oddzielne pętka ?

a w sumie to nie wiem :blush: tak sobie to wymyśliłem, żeby kiełbaska wyglądała hmm tak jak ją sobie wyobrażałem :D pierwotnie miała być odkręcona i wędzić sie na sznurkach.. tak jakoś wyszło :) Zawsze podobało mi się to białe miejsce pozostawione przez kij :grin: Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222956
Udostępnij na innych stronach

Z Twojego opisu jednak wynikało,że zrobiłeś to celowo.. ale jeśli to błąd to ok..

Następnym razem napisz..że nie dopilnowałeś,aby innych nie wprowadzać w błąd (ktoś może pomyśleć bowiem ,że tak ma być i powtórzy po Tobie taki manewr.. :cool: ).

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222957
Udostępnij na innych stronach

Z Twojego opisu jednak wynikało,że zrobiłeś to celowo.. ale jeśli to błąd to ok..

Następnym razem napisz..że nie dopilnowałeś,aby innych nie wprowadzać w błąd (ktoś może pomyśleć bowiem ,że tak ma być i powtórzy po Tobie taki manewr.. ).

no faktycznie.. masz całkowita racje :blush: obiecałem sobie, że będę pisał dokładnie jak było.. przesadziłem z pewnością siebie w tym co pisze :grin:

Mam nadzieję, że nikt nie będzie powtarzał po totalnym nowicjuszu :grin: Pozdrawiam

 

Edit: Zbóju :D dobrze że wysłałeś mnie po zdjęcie hehe akurat dodałem mokrą szczapkę czereśni ;)

 

http://img515.imageshack.us/img515/8920/szczapka.jpg

temp. 50*C - nie za dużo dymu :)

Wcześniej było ciut za gorąco..

 

http://img823.imageshack.us/img823/259/paleniskowdz.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222959
Udostępnij na innych stronach

No to jeszcze o cukrze w wyrobach.Proszę zwrócić uwagę na dodawane ilości i główne zadania i zagrożenia przy dodawaniu cukru.

 

http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3120&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-223077
Udostępnij na innych stronach

obiecałem sobie, że będę pisał dokładnie jak było.. przesadziłem z pewnością siebie w tym co pisze

U Pana Boczka, patrząc na zamieszczane posyty to standard, do jakiego zdążyliśmy się już przyzwyczaić i przeprosiny należy traktować z tzw. lekkim przymrużeniem oka, bo zmiana cech charakteru w połączeniu z dotrzymywaniem danego słowa, to rzecz zgoła arcytrudna, więc jeżeli się Panu Boczkowi powiedzie, to z góry serdecznie przepraszam i gorąco życzę sukcesu oraz wytrwałości w postanowieniu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-223078
Udostępnij na innych stronach

DZIADEK, :grin: miło się dowiedzieć, że moje myślenie ma jakiś sens ^^

arkadiusz, dzięki ogromne za link :) przeczytam, wezme do serca :D

sverige2, :grin: pożyjemy zobaczymy.. może się uda ^^

Co do kiełbasy.. była to najlepsza kiełbasa jaką jadłem :lol: możecie nie wierzyć.. może dlatego tak smakowała, że swojska.. ale oczywiście dostrzegłem w niej ogromne błędy..

1. za długi czas wędzenia i być może zbyt wysoka temperatura czasami - skórka wyszła trochę za twarda :P jak dla mnie ok.. babcia juz wypluwała i sam środek wyjadała :D

2. farsz za bardzo zmielony - gotowy farsz przy nabijaniu jelit został, chcąc nie chcąc, przepuszczony przez nóż i sitko.. :( inaczej się nie dało.. zelmerek po prostu nie chciał współpracować kiedy nie było noża i sitka..

3. za dużo kleju :P kiełbasa ma złą konsystencję (złą.. nie taka o jaką mi chodziło :grin: )

4. troszkę za słona :lol: do jałowcowej dodałem 20 jagód jałowca - za mało :P czosnku też za mało w czosnkowej :D muszę nabrać wprawy ;)

 

dosyć paplaniny smarkacza... :rolleyes: na zdjęciu wszystko lepiej wygląda :D Pozdrawiam

 

http://img560.imageshack.us/img560/5096/gotowewdzonki.jpg

 

http://img804.imageshack.us/img804/6319/gotowewdzonki1.jpg

 

http://img862.imageshack.us/img862/3686/gotowewdzonki2.jpg

 

http://img29.imageshack.us/img29/9020/gotowewdzonki4.jpg

 

http://img32.imageshack.us/img32/8030/gotowewdzonki5.jpg

 

http://img17.imageshack.us/img17/3013/gotowewdzonki6.jpg

 

http://img607.imageshack.us/img607/8500/gotowewdzonki7.jpg

 

http://img17.imageshack.us/img17/5203/gotowewdzonki8.jpg

 

http://img580.imageshack.us/img580/5418/gotowewdzonki9.jpg

 

http://img217.imageshack.us/img217/1687/gotowewdzonki10.jpg

 

http://img171.imageshack.us/img171/2526/gotowewdzonki11.jpg

 

http://img17.imageshack.us/img17/1259/gotowewdzonki12.jpg

 

http://img193.imageshack.us/img193/1856/gotowewdzonki13.jpg

 

http://img84.imageshack.us/img84/3633/gotowewdzonki14.jpg

 

http://img607.imageshack.us/img607/1458/gotowewdzonki15.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-223109
Udostępnij na innych stronach

Ogólnie nie jest aż tak żle jak na pierwszy raz.Jak tylko podejdziesz do tematu mniej na luzie a bardziej profesjonalnie to następne będą lepsze. :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-223113
Udostępnij na innych stronach

Co do kiełbasy.. była to najlepsza kiełbasa jaką jadłem :lol: możecie nie wierzyć.. może dlatego tak smakowała, że swojska.. ale oczywiście dostrzegłem w niej ogromne błędy..

PanieBoczku moje gratulacje za odwagę :clap: . .. pierwsze kroki za sobą.

Następnym razem na pewno unikniesz popełnionych błędów..

Wyroby wyglądają ładnie jak na początek..powodzenia w produkcji następnych wyrobów.. :wink:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-223117
Udostępnij na innych stronach

Panie Boczku. Niech pan sobie uprzejmie zakupi na Alledrogo takie oto ustrojstwo trzymające ślimak na miejscu, i kiełbaska będzie nabita bez dodatkowego mieleni, tak jak należy.

http://allegro.pl/wkladka-dystansowa-nr-5-m133-i2390457637.html

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-223121
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.