arkadiusz Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 15 Czerwca 2012 18 g soli na 1kg to nie jest za słono skoro Ty jesteś słonolubny Ale napisał również 3 łyżki stołowe.To jakieś 60g soli /kg.Chyba będzie bigos :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 15 Czerwca 2012 @halusia@ napisał/a: 18 g soli na 1kg to nie jest za słono skoro Ty jesteś słonolubny Ale napisał również 3 łyżki stołowe.To jakieś 60g soli /kgAle TY mnie dzisiaj lubisz :tongue: Robercie... szkoda że nie podbiegłeś do sklepu odważyć sobie odpowiednią dawką :wink: albo mogłeś do mnie zadzwonić... podałabym Ci w łyżkach , wtedy nie byłoby takiej przesady :tongue: :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 15 Czerwca 2012 wszystko jest trudne nim stanie się proste a zapodaj zdjątka wędzarni i wędzenia Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 15 Czerwca 2012 NIEEEEEE :devil: o maj gad.... ale gafe strzeliłem... takiego samobója... http://www.ilewazy.pl/lyzeczka-soli - wszystko pięknie ładnie sprawdziłęm, tylko urypało mi się w główce że 6 gramów to ŁYŻKA STOŁOWA ;( a tu od herbaty... nie nie niemasakra...A i z cukrem faktycznie dałeś "hujnie"hahaha literówki mnie dziś lubią :blush: Błąd popełniłeś już dawno.Nie kupiłeś wagi gramowej.miałem 3 wagi aptekarskie.. jedna zamoczona w rosole, jedna skonfiskowana a trzecią myślałem że mam.. ale nie chciała się włączyć :P dlatego sięgnąłem po internet i wpisałem "ile gramów ma łyżka soli" :rolleyes: jak widać największy talent mam do głupoty xDReasumując... będzie potrzeba dużo popitki :grin: ewentualnie leczo, bigos, zupy :P i kurka wódka kiełbasa dojrzewająca :lol: nie ma rady :P mięsa nie wywale! Następnym razem dzwonie do Halusi ^^ tylko jak tu dzwonić.. trzeba sie spodziewać problemu a ja byłem taki błogi i nieświadomy hehehe67 gram... soli... pozdrawiam. :grin: no tak.. wychodzi że wwaliłem pół kilo soli na 8.5 kilo mięsa hahahaha może bym zwrócił uwagę, że cos jest nie tak, jakby nie brał jej prosto z 25kg wora xD Pozdrawiam [ Dodano: Pią 15 Cze, 2012 22:49 ]wszystko jest trudne nim stanie się prosteświęta racja... ale to był mój głupi błąd tylko.. ehha zapodaj zdjątka wędzarni i wędzeniawędzarni na poprzedniej stronie wędzenie jutro ^^ Edit: żeby nie było, że ściemniam :P myślałem że mam sprawna wagę.. ehh szajs http://img820.imageshack.us/img820/726/wagat.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 15 Czerwca 2012 jak widać największy talent mam do głupoty xDno tak.. wychodzi że wwaliłem pół kilo soli na 8.5 kilo mięsa hahahaha Nic dodać nic ując... kup czwartą wagę :P i rób 30l gar bigosu Pozdrawiam Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 15 Czerwca 2012 18g to mogą mieć 3 łyżeczki, i to raczej zgarnięte na płasko PanieBoczku, nie katuj siebie i rodziny tą kiełbasą, zrób z niej bigos i tak jak było już powiedziane, zainwestuj w wagę, taką max 500g, a jeszcze lepiej do 100g to wcale nie jest ujma na honorze kucharza Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolpaw Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Temat jest tak ZAJEBISTY (wybaczcie ale inaczej tego się nie da opisać) że przeczytałem wszystkie strony, zdjęcia genialne pomysły też świetne, u mnie na działce właśnie skończyli szambo montować więc można zająć się wędzarnią. Będzie dokładnie taka sama, beczka spożywcza stalowa już jest a resztę zrobię identycznie. Oby tak dalej i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Miałem zamiar zrobić to asekuracyjnie.. nic nikomu nie mówić i EWENTUALNIE coś skrobnąć, kiedy będe zadowolony z efektów... ale jaka w tym zabawaSam nie wiem... owszem, widziałem już kilka wędzarni... z różnymi rozwiązaniami... sam mam "beczkę"... ale "dostęp" do twojego paleniska rozwalił mnie totalnie... chyba że to jakiś Twój prototyp... :grin: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 16 Czerwca 2012 kolpaw, dzięki serdeczne :grin: mogę tylko doradzić szybkie cięcie i przepalenie beczki.. u mnie lekko dotknięta w tym miejscu zaczynała rdzewieć.. :P miałem też za małego diaksa, zeby się wwiercić odpowiednio głęboko w otworami na kije foteczki późniejsze wyjasnią :grin: ale "dostęp" do twojego paleniska rozwalił mnie totalnie... chyba że to jakiś Twój prototyp...kiedyś pisałem, że chciałbym uniknąć nurkowania w żar... cóż wyobrażałem sobie dokładnie to co teraz muszę robić :lol: jedyne dojście i sposób dokładania/przesuwania to odchylić blachę i pochylić sie nad paleniskiem :lol: O tej blaszce w uchwytem nie wspomne... przepali sie za kilka wędzeń :lol:chyba że to jakiś Twój prototyp...ja sam jestem prototyp :lol: hahaha nieco wadliwy i wkurzający w użyciu :P Pozdrawiam P.S. czarrrna krrowa w krropki borrdo żuła trrrawę krręcąc morrdą brrrr co ja rrobie o 4 rano to ja nie wiem (rofl) spac nie mogłem przed wędzeniem :lol: a zimno.. [ Dodano: Sob 16 Cze, 2012 05:22 ]Z wczoraj... tanie serki "podróbki" :lol: zapakowane troche inaczej.. aby zobaczyć co się stanie.. eksperymenty hehe no i golonka (ładna 1.2kg) oraz 2 kawałki boczku po 400g http://img341.imageshack.us/img341/3856/osadza1.jpg A to już z dzisiaj rano... co tu dużo gadać :P przesolone czy nie - szkoda z góry odmówić sobie spożycia czegoś takiego :lol: Kot był zdecydowanie zły jak go wyciągnąłem z łóżka i wywaliłem na dwór xD Pozdrawiam http://img837.imageshack.us/img837/6742/osadza.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 16 Czerwca 2012 ah ta goloneczka :P ślicznotka na smyczy :lol: będzie z niej coś dobrego :P :thumbsup: http://img812.imageshack.us/img812/5738/gologolo.jpg [ Dodano: Sob 16 Cze, 2012 06:01 ]Ależ mi się nudzi.... hahahahahaha :lol: Pozdrawiam http://img171.imageshack.us/img171/1336/gologolo2.jpg Albonka :P Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Gonzo, to taki ostatnio modny węzeł :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Najbardziej podoba mi się ta smycz .Szkoła TeBe.Panie Boczku sznurka to Pan nie żałowałTak..taki "pajęczynowy" wzórGonzo, to taki ostatnio modny węzełhahahahaha jak jest to szelest... a było to tak... wziąłem igłe do skóry, nawlokłem i dziabu dziabu.. mama komentowała "no jeszcze tutaj"... "i tam też obwiąż" :lol: HerrSpeck - coś ty palił ?olszyna i potem mokre wiśnia z czereśnia... aaaa co ja paliłem :lol: aber.. ja, klar nic nie powiem bo przyjdą mili Panowie i będzie haende hoch :lol: Wędzenie.. ahh wędzenie cóżeś Ty za Panii :lol: siedze sobie i pilnuje termometru :P to zdejmę pokrywę to nałożę... lus blus i letka frywolność :grin: na początku było ciężko.. chyba rozpaliłęm za dużą ilościa drewna.. i wiem że to niedopuszczalne, ale wlałem w palenisko z 3 wiadra wody po trosze, żeby już nie czekać :blush: farfocelki pięknie fruwały w letnim niemalże słońcu :devil: Zapach jest nieeeesamowity - teraz wiem oj wiem To co kiedyś uważałem za przepyszne spadło do rangi 'ujdzie' ... nigdy więcej kiełbas od 'chłopa z rynku' o smak też jestem ciekawy.. chociaż skoro już wiem, że za słone ostro to mnie to tak nie rajcuje kto wie.. jury będzie ostre - wujek, ciocia i mama ;D nie wspominając o kadrze polskiej po drugiej stronie kineskopu :lol: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Troszę fotek moge wrzucić.. opanowałem palenisko i utrzymuje 40-50*C bezproblemowo i praktycznie bez nadzoru i lania wody :grin: a więc... Poprawione palenisko daje rade.. blacha jako przykrywka okazała sie bardzo wygodna, pytanie czy długo wytrzyma :grin: http://img37.imageshack.us/img37/7927/wdzenie.jpg Deflektor z dna beczki, gruby solidny - myślę, że spełnia swoje zadanie http://img12.imageshack.us/img12/1020/wdzenie1.jpg 8:30 rozpalanie, o 9:00 kiełbasa poszła do osuszania w małą ilość dymu, temp. 70-80*C http://img838.imageshack.us/img838/2455/wdzenie2.jpg Po 40 minutach całkiem fajnie zaczynała wyglądać (9:41) http://img96.imageshack.us/img96/8167/wdzenie4.jpg Minęła kolejna godzina (10:43) ... no już pomyślałem sobie, że jest całkiem całkiem :grin: http://img836.imageshack.us/img836/492/wdzenie5.jpg 11:19 - wyciągnąłem żeby pokazać wujkowi czysta przyjemność http://img651.imageshack.us/img651/7949/wdzenie6.jpg 12:33 - 3.5 godziny wędzenia planuje potrzymać ją kolejna godzinke.. boczki, golonka, sery i sól - jeszcze 2 godzinki sery by się rozpłynęły.. wahania temperatury nowicjusza :rolleyes: ciekaw jestem co wyjdzie z soli wędzonej w pończochach - jedna wypełniona morską gruboziarnistą, druga do połowy ta sama i dosypane takiej miałkiej soli.. http://img267.imageshack.us/img267/3897/wdzenie7.jpg Chyba nie jest tragicznie jak na pierwszy raz? :grin: mam nadzieję, że nie zrobie żadnej mega wpadki pod koniec Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Osuszanie przy 80 *C :shock: .. ło matko!!!! Prawidłowo powinna się osuszać w przedziale 40-60 *C... Oj PanieBoczku ..nie odrobiłeś lekcji! Szkolne błędy popełniasz... :rolleyes: Tutaj masz np. link do całego ,prawidłowego procesu produkcyjnego : http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1184-kielbasa-wieprzowo-indycza-parzona-lub-pieczona I jeszcze jedno pytanie..tak z babskiej ciekawości.. dlaczego wędzisz "węża" a nie pookręcałeś tej kiełbaski w oddzielne pętka :rolleyes: ? Ale za zapał i chęci należą się Tobie wielkie :clap: :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 16 Czerwca 2012 PanieB moje :clap: za zapał Jeszcze poczytaj Akademię Dziadka, a będzie jeszcze lepiej:D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Małgoś, błąd może i poważny :P ale nie zrobiłem tego celowo :grin: po prostu za dużo drewna dałem na początek, wstawiłem kiełbaski jak było ok. 50*C i odszedłem, beczka została otwarta :P po 10 minutach wróciłem i bam termometr pokazał prawie 80*C - kiełbaski wyjąłem, dolałem wody do paleniska i jakoś dalej poszło.. moze przez te 10 minut nie stało się nic strasznego na pewno nic gorszego od wpadki z solą :lol: Jak wspomniałem 'zapanowałem' nad paleniskiem dopiero około południa nie spodziewałem się, że zejdzie tak mało drewna... trochę moge zwalić na sprzedającego - stwierdził, że 5 worków będzie w sam raz lol.. następnym razem wszystko będzie przeprowadzone wzorcowo :grin: Pozdrawiam [ Dodano: Sob 16 Cze, 2012 13:31 ]Ale za zapał i chęci należą się Tobie wielkiePanieB moje za zapałdziękuję bardzo :P będzie tylko lepiej.. :grin: I jeszcze jedno pytanie..tak z babskiej ciekawości.. dlaczego wędzisz "węża" a nie pookręcałeś tej kiełbaski w oddzielne pętka ?a w sumie to nie wiem :blush: tak sobie to wymyśliłem, żeby kiełbaska wyglądała hmm tak jak ją sobie wyobrażałem pierwotnie miała być odkręcona i wędzić sie na sznurkach.. tak jakoś wyszło Zawsze podobało mi się to białe miejsce pozostawione przez kij :grin: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Z Twojego opisu jednak wynikało,że zrobiłeś to celowo.. ale jeśli to błąd to ok..Następnym razem napisz..że nie dopilnowałeś,aby innych nie wprowadzać w błąd (ktoś może pomyśleć bowiem ,że tak ma być i powtórzy po Tobie taki manewr.. ). Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Z Twojego opisu jednak wynikało,że zrobiłeś to celowo.. ale jeśli to błąd to ok.. Następnym razem napisz..że nie dopilnowałeś,aby innych nie wprowadzać w błąd (ktoś może pomyśleć bowiem ,że tak ma być i powtórzy po Tobie taki manewr.. ).no faktycznie.. masz całkowita racje :blush: obiecałem sobie, że będę pisał dokładnie jak było.. przesadziłem z pewnością siebie w tym co pisze :grin: Mam nadzieję, że nikt nie będzie powtarzał po totalnym nowicjuszu :grin: Pozdrawiam Edit: Zbóju dobrze że wysłałeś mnie po zdjęcie hehe akurat dodałem mokrą szczapkę czereśni http://img515.imageshack.us/img515/8920/szczapka.jpg temp. 50*C - nie za dużo dymu Wcześniej było ciut za gorąco.. http://img823.imageshack.us/img823/259/paleniskowdz.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-222959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-223014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 17 Czerwca 2012 No to jeszcze o cukrze w wyrobach.Proszę zwrócić uwagę na dodawane ilości i główne zadania i zagrożenia przy dodawaniu cukru. http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3120&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-223077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 17 Czerwca 2012 obiecałem sobie, że będę pisał dokładnie jak było.. przesadziłem z pewnością siebie w tym co piszeU Pana Boczka, patrząc na zamieszczane posyty to standard, do jakiego zdążyliśmy się już przyzwyczaić i przeprosiny należy traktować z tzw. lekkim przymrużeniem oka, bo zmiana cech charakteru w połączeniu z dotrzymywaniem danego słowa, to rzecz zgoła arcytrudna, więc jeżeli się Panu Boczkowi powiedzie, to z góry serdecznie przepraszam i gorąco życzę sukcesu oraz wytrwałości w postanowieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-223078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 17 Czerwca 2012 DZIADEK, :grin: miło się dowiedzieć, że moje myślenie ma jakiś sens ^^ arkadiusz, dzięki ogromne za link przeczytam, wezme do serca sverige2, :grin: pożyjemy zobaczymy.. może się uda ^^ Co do kiełbasy.. była to najlepsza kiełbasa jaką jadłem :lol: możecie nie wierzyć.. może dlatego tak smakowała, że swojska.. ale oczywiście dostrzegłem w niej ogromne błędy.. 1. za długi czas wędzenia i być może zbyt wysoka temperatura czasami - skórka wyszła trochę za twarda :P jak dla mnie ok.. babcia juz wypluwała i sam środek wyjadała 2. farsz za bardzo zmielony - gotowy farsz przy nabijaniu jelit został, chcąc nie chcąc, przepuszczony przez nóż i sitko.. inaczej się nie dało.. zelmerek po prostu nie chciał współpracować kiedy nie było noża i sitka.. 3. za dużo kleju :P kiełbasa ma złą konsystencję (złą.. nie taka o jaką mi chodziło :grin: ) 4. troszkę za słona :lol: do jałowcowej dodałem 20 jagód jałowca - za mało :P czosnku też za mało w czosnkowej muszę nabrać wprawy dosyć paplaniny smarkacza... :rolleyes: na zdjęciu wszystko lepiej wygląda Pozdrawiam http://img560.imageshack.us/img560/5096/gotowewdzonki.jpg http://img804.imageshack.us/img804/6319/gotowewdzonki1.jpg http://img862.imageshack.us/img862/3686/gotowewdzonki2.jpg http://img29.imageshack.us/img29/9020/gotowewdzonki4.jpg http://img32.imageshack.us/img32/8030/gotowewdzonki5.jpg http://img17.imageshack.us/img17/3013/gotowewdzonki6.jpg http://img607.imageshack.us/img607/8500/gotowewdzonki7.jpg http://img17.imageshack.us/img17/5203/gotowewdzonki8.jpg http://img580.imageshack.us/img580/5418/gotowewdzonki9.jpg http://img217.imageshack.us/img217/1687/gotowewdzonki10.jpg http://img171.imageshack.us/img171/2526/gotowewdzonki11.jpg http://img17.imageshack.us/img17/1259/gotowewdzonki12.jpg http://img193.imageshack.us/img193/1856/gotowewdzonki13.jpg http://img84.imageshack.us/img84/3633/gotowewdzonki14.jpg http://img607.imageshack.us/img607/1458/gotowewdzonki15.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-223109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Ogólnie nie jest aż tak żle jak na pierwszy raz.Jak tylko podejdziesz do tematu mniej na luzie a bardziej profesjonalnie to następne będą lepsze. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-223113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Co do kiełbasy.. była to najlepsza kiełbasa jaką jadłem :lol: możecie nie wierzyć.. może dlatego tak smakowała, że swojska.. ale oczywiście dostrzegłem w niej ogromne błędy..PanieBoczku moje gratulacje za odwagę :clap: . .. pierwsze kroki za sobą. Następnym razem na pewno unikniesz popełnionych błędów.. Wyroby wyglądają ładnie jak na początek..powodzenia w produkcji następnych wyrobów.. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-223117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Panie Boczku. Niech pan sobie uprzejmie zakupi na Alledrogo takie oto ustrojstwo trzymające ślimak na miejscu, i kiełbaska będzie nabita bez dodatkowego mieleni, tak jak należy.http://allegro.pl/wkladka-dystansowa-nr-5-m133-i2390457637.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/12/#findComment-223121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.