andrzej k Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Biotit nie wiem czy tu wchodzisz Ostatnio był na forum 28 listopada 2020 roku . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7646-biotit-sery-i-inne-wyroby-z-mleka/page/8/#findComment-692152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 10 Stycznia 2021 (edytowane) Wiem, a ostatni jego wpis 6 lat temu.Ale może za rok odpowie czemu go tu nie ma Ja tam cierpliwy jak jego sery jestem Edytowane 10 Stycznia 2021 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7646-biotit-sery-i-inne-wyroby-z-mleka/page/8/#findComment-692155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Po to się odejmuje serwatkę i dogrzewa wodą ziarna, by jak kolega pisał usunąć cukier. Efektem tego jest inna fermentacja, bo głównie bakterie mlekowe fernentują cukry. Powoduje to, inne pH sera. W efekcie jest inny smak. Jest to dobry przykład, jak w serach jedna czynność pociąga za sobą kilka efektów. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7646-biotit-sery-i-inne-wyroby-z-mleka/page/8/#findComment-692156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.