Todek Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 15 Lipca 2018 Trochę wczoraj podymiłem. I to co dla mnie zostało, resztę zabrał kolega. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-602586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 15 Lipca 2018 Trochę wczoraj podymiłem Jaki skromny Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-602587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 16 Lipca 2018 dla mnie zostało, No proszę - idziesz w miszcze Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-602597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 17 Lipca 2018 Piękne kolory, bardzo podoba mi się kiełbasa. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-602685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) bardzo podoba mi się kiełbasa. Kiełbasa jest z wieprzowiny I i II, dzika I i II, podgardla i łosia użytego zamiast wołowiny. Wędziłem jeszcze serki Caprii. Widać je na pierwszym zdjęciu. Ale tylko 4 szt. Dwa tylko z solanki, jeden obsypany ostrą i słodka papryką 5/50 i jeden obtoczony w w takiej mieszance: pomidor, czosnek niedźwiedzi i czarnuszka. Edytowane 17 Lipca 2018 przez Todek http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-602687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 17 Lipca 2018 bardzo podoba mi się kiełbasa. Kiełbasa jest z wieprzowiny I i II, dzika I i II, podgardla i łosia użytego zamiast wołowiny. Wędziłem jeszcze serki Caprii. Widać je na pierwszym zdjęciu. Ale tylko 4 szt. Dwa tylko z solanki, jeden obsypany ostrą i słodka papryką 5/50 i jeden obtoczony w w takiej mieszance: pomidor, czosnek niedźwiedzi i czarnuszka. Mięso z łosia i dzika, teraz już bardzo mocno mi się podoba. Kombinacja na serku czarnuszki, czosnku niedz. i pomidora bardzo trafiona. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-602691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 I kolejna porcja soku/przecieru pomidorowego. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-604569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 I kolejna porcja soku/przecieru pomidorowego. DSCF0028.JPGile ma %? Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-604584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 ile ma %? A to zależy o jakie procenty pytasz. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-604586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 30 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 30 Września 2018 Dawno nic nie wstawiałem.Ostatnio zrobiłem trochę mielonki indyczo-kurczaczej dla wnuka.Skład to: filet z indyka i kurczaka około 50 %, udziec z indyka około 30 % i podudzie z indyka około 20 %. Woda 20 % wagi mięsa i mąka ziem. 3 %.Filet zmielony (Zelmer 8) na sitku 13 mm, udziec sitko 8 mm, podudzie sitko 8 dwa razy.Zapakowane w osłonki termokurczliwe i parzone w około 72-76 C do uzyskania wewnątrz temp. 70 C.A tak to wygląda. Zdjęcia z lampą i bez. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-608030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 30 Września 2018 trochę mielonki indyczo-kurczaczej Wnuk to ma szczęście Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-608032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 30 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 30 Września 2018 trochę mielonki indyczo-kurczaczejWnuk to ma szczęście A je tą mielonkę, że hej. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-608041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 30 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 30 Września 2018 A tutaj karkówka po 6 m-cach dojrzewania w worku próżniowym. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-608051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 30 Września 2018 Ach ten tłuszczyk - a jaki niezdrowy Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-608058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 30 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 30 Września 2018 a jaki niezdrowy A jaki dobruni. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-608065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 2 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) No to dzisiaj wędzenie ryby, karpia. Ociekanie. Edytowane 2 Października 2018 przez Todek http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-608277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 3 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 3 Października 2018 I uwędzone. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-608327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 22 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 22 Października 2018 Kilka dni temu zrobiłem kilka konserw rybnych w oleju i pomidorach. Te dwie z lewej to nasza polska drobnica (płoć, koluch, mały okoń i może coś tam jeszcze) w oleju. Te w środku to też drobnica tylko, że w pomidorach. A te z prawej to wędzony karp i wędzona tołpyga w oleju. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-610335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 22 Października 2018 Czy do zalewy dodajesz trochę octu , żeby ostki trochę rozpuściło?(b.lubię rybkę , ale bez ości ) Może napiszesz coś więcej co i jak.? Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-610341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 23 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 23 Października 2018 (edytowane) Czy do zalewy dodajesz trochę octu , żeby ostki trochę rozpuściło?(b.lubię rybkę , ale bez ości ) Może napiszesz coś więcej co i jak.? Tak dodaję.Do słoiczków z rybą w oleju dałem po 5-6 kropli octu z białych winogron.A zalewę pomidorową robię zawsze wg tego przepisu.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11922-rarytasrok-1954-oryginalny-przepis-na-sos-pomidorowy-do-konserw-rybnych/Robię radziecką eksportową z tabelki. Edytowane 23 Października 2018 przez Todek http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-610450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 23 Października 2018 Dzięki Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-610455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 23 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 23 Października 2018 DziękiAaaaa zapomniałem. Do tej wędzonej w oleju daję jeszcze na dno kilka ziaren czarnego pieprzu, kawałek liścia i tak około 1/4 łyżeczki suszonej cebuli. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-610456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 23 Października 2018 Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-610461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 23 Października 2018 Dziekuje rowniez za przepis wlasnie czegos takiego szukalam i nie moglam znalesc A moze mnie ktos uswiadomic co to sa "byczki w sosie pomidorowym"-kupilam na sprobowanie ale tam tylko napisane ryba slodkowodna https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-610463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 23 Października 2018 byczki Elektro, to są ryby słodkowodne i tak się nazywają Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-610466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi