Muski Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 18 Lipca 2019 Przyprawy: To bardzo delikatna Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-635251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 18 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) To bardzo delikatna No tak jest w 19. To tak dałem. Zobaczymy jak wyjdzie smakowo.Za kilka dni, jak się przegryzie, otworzę i zdegustuję. Edytowane 18 Lipca 2019 przez Todek http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-635254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 18 Lipca 2019 No tak jest w 19 Tak - ale to nie te przyprawy tamte były naturalne a te modyfikowane - a nalewki robisz mocne Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-635255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 18 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 18 Lipca 2019 Tak - ale to nie te przyprawy tamte były naturalne a te modyfikowane Pieprzu i ziela używam tylko w ziarnach, a nie mielonych.A ten przywiozłem osobiście z Maroka. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-635258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 10 Października 2019 Dawno nic nie wstawiałem. Konserwa turystyczna z mięsa dzika, podgardla i skórek wp. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-642757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 10 Października 2019 Konserwa turystyczna z mięsa dzika, Czyli na ciemno . Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-642784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 11 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 11 Października 2019 Czyli na ciemno . No tak. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-642802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 1 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 1 Listopada 2019 Trochę salcesonu. Brunszwicki i ala włoski. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-644690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 1 Listopada 2019 Całkiem, całkiem. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-644695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 1 Listopada 2019 Trochę salcesonu. Brunszwicki i ala włoski. Bardzo ładne salcesony Aromat aż tu do mnie doleciał Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-644719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 1 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 1 Listopada 2019 Całkiem, całkiem. [Dodano: 01 lis 2019 - 17:47] Trochę salcesonu. Brunszwicki i ala włoski.Bardzo ładne salcesony Aromat aż tu do mnie doleciał Zdjęcie trochę mi nie wyszło.Moja LP powiedziała, że jej smakują. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-644720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 1 Listopada 2019 Moja LP powiedziała, że jej smakują. No, to jest ostatnia, najważniejsza instancja Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-644721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 1 Listopada 2019 Todek, salcesony 1 klasa. Gratuluję wyrobów. Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-644723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 4 Marca 2020 Dawno nic nie pisałem w temacie.I dawno nic nie puszkowałem. To żeby nie wyjść z wprawy zrobiłem kilka puszek. Luncheonmeat. I gulasz angielski. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-659153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 10 Marca 2020 kilka dni temu ukręciłem trochę pasztetowej z manną wg PW16.Przed parzeniem.Po parzeniu. A dzisiaj zapuszkowałem golonkę wg Marka z BielskaTrochę zmodyfikowałem przepis.Do każdej puszki dodałem po około 50 g esencjonalnego wywaru z gotowania kości wp. zamiast żelatyny i po kilka kropel maggi. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-659666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 10 Marca 2020 Wygląda to apetycznie !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-659669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 15 Marca 2020 Żeby nie wyjść z wprawy zapuszkowałem golonkę wg jackaw21.Troszkę zmodyfikowałem przepis.Zamiast wody do puszek dałem esencjonalny wywar powstały z długiego gotowania kości z golonki oraz po kilka ziarenek gorczycy i po 5 kropel Maggi na każdą puszkę. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-660142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 15 Marca 2020 No to dzisiaj tuszonka z dzikiego. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-660187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 15 Marca 2020 tuszonka z dzikiego Wygląda ładnie Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-660194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Taka tam kiełbaska zrobiona bez wędzenia. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-663585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) A wczoraj zrobiłem coś takiego. Wątrobianka grubo mielona (grobe Landleberwurst) Trochę dałem w osłonki poliamidowe, a trochę w puszki. Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez Todek http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-663799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) A dzisiaj mortadela morska. Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez Todek http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-663805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) Todek, czy ta mortadelka to według receptury podanej przez Dziadka, czy może coś od siebie jeszcze wniosłeś może ? Ciekaw jestem Twych doznań smakowych na gotowo, bo wstępnie wygląda obiecująco, a ja generalnie uwielbiam mortadelę, a Bolońską ze słoninką to wręcz uwielbiam . Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez sverige2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-663809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Todek, czy ta mortadelka to według receptury podanej przez Dziadka, czy może coś od siebie jeszcze wniosłeś może Mortadelę morską starałem sie robić zgodnie z recepturą z PW 11. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-663812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Pasztet luksusowy wzorowany na recepturze z PW 19. Skład:Mięso chude z obgotowania kości z dzika = 45 %Wątrobą wp. - 25 %Tłuszcz, podgardle i słonina wp. - 30 %Przyprawy wg PW 19.Sterylizacja w szybkowarze 20 + 60 + 15 min.Studzenie 60 min w zimnej wodzie. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-664272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi