Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 439
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

To bardzo delikatna ;)

No tak jest w 19. :) To tak dałem. Zobaczymy jak wyjdzie smakowo.Za kilka dni, jak się przegryzie, otworzę i zdegustuję.

Edytowane przez Todek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-635254
Udostępnij na innych stronach

 

 

No tak jest w 19
:facepalm: Tak - ale to nie te przyprawy tamte były naturalne a te modyfikowane  - a nalewki robisz mocne  ;)   :thumbsup:

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-635255
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tak - ale to nie te przyprawy tamte były naturalne a te modyfikowane

Pieprzu i ziela używam tylko w ziarnach, a nie mielonych.

A ten przywiozłem osobiście z Maroka.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-635258
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Dawno nic nie wstawiałem. :)

Konserwa turystyczna z mięsa dzika, podgardla i skórek wp.

 

post-55626-0-32321500-1570727199_thumb.jpg   post-55626-0-87537600-1570727214_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-642757
Udostępnij na innych stronach

 

 

Konserwa turystyczna z mięsa dzika,

 

 

Czyli na ciemno . :):thumbsup::clap: 

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-642784
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Całkiem, całkiem. :thumbsup:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-644695
Udostępnij na innych stronach

 

 

Trochę salcesonu. Brunszwicki i ala włoski.

Bardzo ładne salcesony   :thumbsup:  :clap:

Aromat aż tu do mnie doleciał  :tongue:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-644719
Udostępnij na innych stronach

Całkiem, całkiem. :thumbsup:

:)

[Dodano: 01 lis 2019 - 17:47]

 

Trochę salcesonu. Brunszwicki i ala włoski.

Bardzo ładne salcesony   :thumbsup:  :clap:

Aromat aż tu do mnie doleciał  :tongue:

 

Zdjęcie trochę mi nie wyszło.

Moja LP powiedziała, że jej smakują.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-644720
Udostępnij na innych stronach

 

 

Moja LP powiedziała, że jej smakują.

No, to jest ostatnia, najważniejsza instancja   :D  :frantics:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-644721
Udostępnij na innych stronach

Todek, salcesony 1 klasa. Gratuluję wyrobów.

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-644723
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Dawno nic nie pisałem w temacie.

I dawno nic nie puszkowałem. To żeby nie wyjść z wprawy zrobiłem kilka puszek. :)

Luncheonmeat.

 

post-55626-0-76797700-1583348826_thumb.jpg

 

I gulasz angielski.

 

post-55626-0-18447400-1583348868_thumb.jpg

 

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-659153
Udostępnij na innych stronach

kilka dni temu ukręciłem trochę pasztetowej z manną wg PW16.

Przed parzeniem.

post-55626-0-74068700-1583868079_thumb.jpg

Po parzeniu.

post-55626-0-53841000-1583868094_thumb.jpg  post-55626-0-22593100-1583868107_thumb.jpg

 

A dzisiaj zapuszkowałem golonkę wg Marka z Bielska

Trochę zmodyfikowałem przepis.

Do każdej puszki dodałem po około 50 g esencjonalnego wywaru z gotowania kości wp. zamiast żelatyny i po kilka kropel maggi.

post-55626-0-04975200-1583868269_thumb.jpg

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-659666
Udostępnij na innych stronach

Żeby nie wyjść z wprawy zapuszkowałem golonkę wg jackaw21.

Troszkę zmodyfikowałem przepis.

Zamiast wody do puszek dałem esencjonalny wywar powstały z długiego gotowania kości z golonki oraz po kilka ziarenek gorczycy i po 5 kropel Maggi na każdą puszkę.

 

post-55626-0-55401100-1584282357_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-660142
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

A wczoraj zrobiłem coś takiego. :)

 

Wątrobianka grubo mielona (grobe Landleberwurst)

 

post-55626-0-04953600-1587112503_thumb.jpg  post-55626-0-29569300-1587112523_thumb.jpg

 

Trochę dałem w osłonki poliamidowe, a trochę w puszki. :)

Edytowane przez Todek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-663799
Udostępnij na innych stronach

Todek, czy ta mortadelka to według receptury podanej przez Dziadka, czy może coś od siebie jeszcze wniosłeś może :D ? Ciekaw jestem Twych doznań smakowych na gotowo, bo wstępnie wygląda obiecująco, a ja generalnie uwielbiam mortadelę, a Bolońską ze słoninką to wręcz uwielbiam :D:thumbsup:.

 

Mortadella-5.jpg

Edytowane przez sverige2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-663809
Udostępnij na innych stronach

 

 

Todek, czy ta mortadelka to według receptury podanej przez Dziadka, czy może coś od siebie jeszcze wniosłeś może

Mortadelę morską starałem sie robić zgodnie z recepturą z PW 11.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-663812
Udostępnij na innych stronach

Pasztet luksusowy wzorowany na recepturze z PW 19. :)

Skład:

Mięso chude z obgotowania kości z dzika = 45 %

Wątrobą wp. - 25 %

Tłuszcz, podgardle i słonina wp. - 30 %

Przyprawy wg PW 19.

Sterylizacja w szybkowarze 20 + 60 + 15 min.

Studzenie 60 min w zimnej wodzie.

 

post-55626-0-26942800-1587468562_thumb.jpg  post-55626-0-33086500-1587468575_thumb.jpg

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/15/#findComment-664272
Udostępnij na innych stronach


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.