Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę wczoraj podymiłem. :)

post-55626-0-76982000-1531683923_thumb.jpg  post-55626-0-69091500-1531683936_thumb.jpg  post-55626-0-26086600-1531683956_thumb.jpg

 

I to co dla mnie zostało, resztę zabrał kolega. :D

 

post-55626-0-04309300-1531683969_thumb.jpg  post-55626-0-23287400-1531683983_thumb.jpg

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-602586
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 439
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Trochę wczoraj podymiłem

Jaki skromny  :D   :tongue:  :clap:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-602587
Udostępnij na innych stronach

bardzo podoba mi się kiełbasa. :clap:

Kiełbasa jest z wieprzowiny I i II, dzika I i II, podgardla i łosia użytego zamiast wołowiny.

 

Wędziłem jeszcze serki Caprii. Widać je na pierwszym zdjęciu. Ale tylko 4 szt. Dwa tylko z solanki, jeden obsypany ostrą i słodka papryką 5/50 i jeden obtoczony w w takiej mieszance: pomidor, czosnek niedźwiedzi i czarnuszka.

Edytowane przez Todek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-602687
Udostępnij na innych stronach

 

bardzo podoba mi się kiełbasa. :clap:

Kiełbasa jest z wieprzowiny I i II, dzika I i II, podgardla i łosia użytego zamiast wołowiny.

 

Wędziłem jeszcze serki Caprii. Widać je na pierwszym zdjęciu. Ale tylko 4 szt. Dwa tylko z solanki, jeden obsypany ostrą i słodka papryką 5/50 i jeden obtoczony w w takiej mieszance: pomidor, czosnek niedźwiedzi i czarnuszka.

 

Mięso z łosia i dzika, teraz już bardzo mocno mi się podoba.  :laugh: Kombinacja na serku czarnuszki, czosnku niedz. i pomidora bardzo trafiona. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-602691
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Dawno nic nie wstawiałem.

Ostatnio zrobiłem trochę mielonki indyczo-kurczaczej dla wnuka.

Skład to: filet z indyka i kurczaka około 50 %, udziec z indyka około 30 % i podudzie z indyka około 20 %. Woda 20 % wagi mięsa i mąka ziem. 3 %.

Filet zmielony (Zelmer 8) na sitku 13 mm, udziec sitko 8 mm, podudzie sitko 8 dwa razy.

Zapakowane w osłonki termokurczliwe i parzone w około 72-76 C do uzyskania wewnątrz temp. 70 C.

A tak to wygląda. Zdjęcia z lampą i bez.

post-55626-0-67598200-1538296013_thumb.jpg  post-55626-0-93959600-1538296075_thumb.jpg  post-55626-0-74215000-1538296090_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-608030
Udostępnij na innych stronach

 

trochę mielonki indyczo-kurczaczej
Wnuk to ma szczęście :thumbsup: 

 

A je tą mielonkę, że hej. :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-608041
Udostępnij na innych stronach

No to dzisiaj wędzenie ryby, karpia. :)

Ociekanie.

 

post-55626-0-98585800-1538471790_thumb.jpg  post-55626-0-80955700-1538471803_thumb.jpg  

post-55626-0-53815700-1538471816_thumb.jpg post-55626-0-77056700-1538471829_thumb.jpg 

post-55626-0-31780200-1538471848_thumb.jpg

Edytowane przez Todek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-608277
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Kilka dni temu zrobiłem kilka konserw rybnych w oleju i pomidorach. :)

post-55626-0-55649200-1540207677_thumb.jpg post-55626-0-90367400-1540207688_thumb.jpg

 

Te dwie z lewej to nasza polska drobnica (płoć, koluch, mały okoń i może coś tam jeszcze) w oleju. Te w środku to też drobnica tylko, że w pomidorach. A te z prawej to wędzony karp i wędzona tołpyga w oleju.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-610335
Udostępnij na innych stronach

Czy do zalewy dodajesz trochę octu , żeby ostki trochę rozpuściło?(b.lubię rybkę , ale bez ości  :)  ;) )   Może napiszesz coś więcej co i jak.?

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-610341
Udostępnij na innych stronach

Czy do zalewy dodajesz trochę octu , żeby ostki trochę rozpuściło?(b.lubię rybkę , ale bez ości  :)  ;) )   Może napiszesz coś więcej co i jak.?

 

Tak dodaję.

Do słoiczków z rybą w oleju dałem po 5-6 kropli octu z białych winogron.

A zalewę pomidorową robię zawsze wg tego przepisu.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11922-rarytasrok-1954-oryginalny-przepis-na-sos-pomidorowy-do-konserw-rybnych/

Robię radziecką eksportową z tabelki.

Edytowane przez Todek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-610450
Udostępnij na innych stronach

Dzięki

Aaaaa zapomniałem. Do tej wędzonej w oleju daję jeszcze na dno kilka ziaren czarnego pieprzu, kawałek liścia i tak około 1/4 łyżeczki suszonej cebuli.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-610456
Udostępnij na innych stronach

Dziekuje rowniez za przepis wlasnie czegos takiego szukalam i nie moglam znalesc :hmm:

A moze mnie ktos uswiadomic co to sa "byczki w sosie pomidorowym"-kupilam na sprobowanie ale tam tylko napisane ryba slodkowodna 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-610463
Udostępnij na innych stronach

 

 

byczki

Elektro, to są ryby słodkowodne i tak się nazywają 

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8367-todkowe-zadymianie-a-mo%C5%BCe-i-nie-tylko/page/10/#findComment-610466
Udostępnij na innych stronach


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.