electra Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 4 Maja 2014 Jak nazywasz to na ostatnim zdjeciu ,takie wlasnie najbardziej lubie troche tluszczyku ,palce lizac Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 4 Maja 2014 Jak nazywasz to na ostatnim zdjeciu Schinkenspeck Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 16 Września 2014 Dziś na kolację szyneczka Dziadka Arka. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 16 Września 2014 O dokładnie taka jak lubię.... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 16 Września 2014 Smakowicie wygląda - dodałem trochę opisu Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 17 Września 2014 Dziadku bardzo czytelny opis,niby jeden kawałek a kilka mięśni w nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 17 Września 2014 Schinkenspeck Areka jest jakaś nazwa handlowa? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 17 Września 2014 jakaś nazwa handlowa? Szynka Szwarcwaldzka - to nazwa handlowa gotowca Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 17 Września 2014 Roger, Szynka szwarcwaldzka wyglada tak : Schwarzwälder Schinken jest produktem regionalnym, chronionym prawnie podobnie jak kielbasa lisiecka. Zas schinkenspck wyglada tak: Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 17 Września 2014 Wklejajcie większe zdjęcia, gdyż w przeciwnym razie automatyczne znakowanie pokrywa tekstem znaczna część fotografii. Nie ma obawy z przegięciem - automat i tak przytnie je do dozwolonego rozmiaru. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 17 Września 2014 Schinkenspeck Areka jest jakaś nazwa handlowa? Bekon. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 17 Września 2014 Bekon. No raczej nie bardzo ... Bekonów co prawda jest kilka rodzajów ale ten najbardziej popularny "angielski" to tzw middle bacon lub back bacon i to jest pozyskiwane ze schabu nie z szynki A Nasz tradycyjny bekon to boczek czyli streaky bacon Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 17 Września 2014 Bekon. No raczej nie bardzo ... Bekonów co prawda jest kilka rodzajów ale ten najbardziej popularny "angielski" to tzw middle bacon lub back bacon i to jest pozyskiwane ze schabu nie z szynki A Nasz tradycyjny bekon to boczek czyli streaky baconSchinkenspeck jest angielski? W Polsce nie ma bekonu a na pewno nie jest nim boczek, jest ogonówka ( z szynki) i wędzonka krotoszyńska (ze schabu najbliższa bekonowi wyglądem) A Schinkenspeck jedno z tłumaczeń to bekon. A właściwie skoro Michał zapytał Arkadiusza, to może Arkadiusz odpowie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 17 Września 2014 Schinkenspeck jest angielski? Ale to chyba Ty wyjechałeś z bekonem ... nieprawdaż ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 17 Września 2014 A właściwie skoro Michał zapytał Arkadiusza, to może Arkadiusz odpowie Po mojemu i po polsku byłoby: mięsień dwugłowy z okrywą tłuszczową .Nie spotkałem się z jakąś specjalną nazwą w języku polskim na ten wyrób.Nazwa handlowa z jaką się spotkałem również w Polsce to schinkenspeck. Wklejajcie większe zdjęcia, gdyż w przeciwnym razie automatyczne znakowanie pokrywa tekstem znaczna część fotografii. A nie można by nieco zmniejszyć znakowania.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 29 Września 2014 Nie wiedziałem gdzie to zamieścić, ale ponieważ było wędzono trafiło do wędzonek. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 29 Września 2014 Artysta Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 29 Września 2014 Kurde bele. jak dla mnie to kosmos. Arek co to jest? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 29 Września 2014 Słonina faszerowana Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 29 Września 2014 Słonina faszerowana O ile mnie pamięć nie myli to dawno temu Dziadek pokazywał na forum jak to zrobić. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 29 Września 2014 Tak, tylko nie wiem gdzie to znaleźć - robione to było na specjalne życzenie przy wyrobach wiejskich. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 29 Września 2014 (edytowane) Czy o to Ci, DZIADKU , chodziło https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2015-slonina-faszerowana/?view=findpost&p=47909 ?? Edytowane 29 Września 2014 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Trochę sobie powędziłem Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) Dziś zapraszam na to co misie lubią najbardziej .Słonina wędzona w dwóch odsłonach. Edytowane 6 Lipca 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 6 Lipca 2015 Wygląda smakowicie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.