arkadiusz Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Surówka bułgarska. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-563103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Arku a coś wiecej czyli skladniki mozesz podać? W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-563114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Pięknie surówka się prezentuje,http://www.sherv.net/cm/emoticons/yes/winking-thumbs-up-smiley-emoticon.gif tez bym chciał przepis. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-563118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Chciało Ci się specjalnie do Bułgarii po surówkę jechać ? Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-563120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 1. 4 szt papryki - usunąć gniazda, pokroić w cienkie paski i sparzyć ok. 3-4 min tak żeby nie chrupała a następnie zahartować w zimnej wodzie.2. 4 szt ogórki kiszone średniej wielkości pokrojone w cienkie paski mogą być ze skórą3. 2 szt cebula średnie pokrojone w cienkie piórka4. 1/2 kg pomidorów pokrojonych w kostkę5. 2 szt dużych kwaśnych jabłek pokrojonych w cienkie paski6. 1/3 szklanki olejuWszystko wymieszać i doprawić do smaku solą, białym pieprzem, cukrem i kwaskiem cytrynowym . Smacznego. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-563123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Dzieki! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-563124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 18 Listopada 2017 Sezon przedświąteczny uważam za otwarty.Pierogi z kapustą i grzybami. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-576089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 18 Listopada 2017 Jak zrobisz z mięsem, to jestem chętny na zakup.... www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-576105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 19 Listopada 2017 Jak zrobisz z mięsem, to jestem chętny na zakup.... Będę robił z dudami , ale dopiero jak mi ręce naprawią. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-576148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Poproszę o przepis na żeberka z grilla.Warunki są dwa.Pierwszy, maja być mięciutkie i drugi nie maja być za ostre .Może też jakaś ciekawa marynata do tych żeberek. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-599776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 9 Czerwca 2018 maja być mięciutkie Najpierw sous vide potem grill Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-599778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 2 Grudnia 2019 (edytowane) Święta tuż,tuż.Pierogi i uszka z kapustą i grzybami już są Edytowane 2 Grudnia 2019 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-648153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Pierogi i uszka z kapustą i grzybami już są Mimo wielokrotnych prób i podglądania filmików nigdy nie udało mi się tak ładnie ukleić pierogów.A czy możesz dać przepis na farsz? Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-648162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 3 Grudnia 2019 A czy możesz dać przepis na farsz? Dołączam się do prośby bo ja jutro planuję robić nigdy nie udało mi się tak ładnie ukleić pierogów. Aniu tutaj chyba Arek używa tego: https://allegro.pl/oferta/foremki-forma-maszynka-do-pierogow-uszek-3-szt-7785617713Ja po 5 pierogach wyrzuciłem to, bo nie chciały mi się kleić i zacząłem je zlepiać ręcznie A pierogi palce lizać Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-648164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 3 Grudnia 2019 chyba Arek używa tego: https://allegro.pl/o...-szt-7785617713Tak myślisz? Sądziłam, że są ręcznie falbankowane Posiadam takie foremki - prezent od Papcia Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-648171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Sądziłam, że są ręcznie falbankowane Dla mnie za równe są te falbanki jak na ręczną robotę. No ale może Arek miał w szkole więcej prac manualnych Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-648175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 3 Grudnia 2019 EAnna, dnia 03 Gru 2019 - 09:09, napisał: A czy możesz dać przepis na farsz? Dołączam się do prośby bo ja jutro planuję robić Trudno mi będzie podać dokładny przepis.Farsz robi małżonka i nie waży składników, ale się postaram.Dwa słoiki litrowe kapusty ,ok.70-80 g grzybów suszonych, sól, pieprz do smaku, obsmażona cebula ( dwie duże) na oleju (powinien być tradycyjnie lniany) listek laurowy.Myjemy i moczymy grzyby przez noc w zimnej wodzie .Na drugi dzień przecedzamy wodę po grzybach, żeby piasku nie było i gotujemy grzyby w tej wodzie co się moczyły.Wywar po gotowaniu grzybów można wykorzystać na grzybową.Kapustę odciskamy przed gotowaniem i płuczemy w zimnej wodzie.Odciśniętego soku z kapusty nie wylewamy.Może trzeba będzie dokwasić kapustę.Dodajemy listek laurowy (4 szt średnie), dolewamy trochę wody do kapusty, trochę oleju i gotujemy kapustę do miękkości.Po ugotowaniu kapustę wyrzucamy na durszlak, żeby obciekła i mielimy ją razem z grzybami i usmażoną na cebulą na sitku 6 mm zelmerkiem.Zmielony farsz obsmażymy na oleju i na końcu doprawiamy solą i pieprzem.Reszta już wiadomo.Ja robię ciasto z gorącą wodą (80C o. 700-800 ml) i jednym jajkiem na 1 kg maki.Po wyrobieniu pakuję ciasto do foliowej torebki żeby nie obeschło i odstawiam w temp pokojowej na 20 min. żeby odpoczęło.Do lepienia używam tego przyrządu co pokazaliście, ale krążek z ciasta wycinam innym przyrządem tak ,żeby jego średnica była o ok. 1,5 -2 cm większa od średnicy tego przyrządu ,żeby po włożeniu farszu dobrze się zamknęło.Inaczej ciasto nam ucieknie do środka i się dobrze nie sklei.Ciasto ,które wystaje po zamknięciu odrywam do ponownego wałkowania.Smacznego. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-648213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Dziękuję bardzo, przepis jak dla mnie jest bardzo dokładny.W dodatku robisz ciasto zaparzane, które jest bardzo delikatne Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-648216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Inaczej ciasto nam ucieknie do środkaPotwierdzam! mi też uciekało i ... wyrzuciłem tą formę Ja robię ciasto z gorącą wodą (80C o. 700-800 ml) i jednym jajkiem na 1 kg maki.Po wyrobieniu pakuję ciasto do foliowej torebki żeby nie obeschło i odstawiam w temp pokojowej na 20 min. żeby odpoczęło.Robię podobnie tylko że zostawiam ciasto w misce i nakrywam ściereczką. Aha, i dodaję szczyptę soli.Dzięki za przepis na farsz Edytowane 3 Grudnia 2019 przez wróbel75 Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-648218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 3 Grudnia 2019 i dodaję szczyptę soli. Przepraszam zapomniałem.Do tego ciasta łyżeczka soli . Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-648222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Arkadiuszu robisz pierogi a raczej farsz jak u nas w domu tylko my nie mielimy kapusty tylko siekamy i grzyby tak samo , ciasto tez robie zaparzane tylko na samym zoltku ..Uwaga nie zapraszaj mnie na pierogi ..bo bedziecie musieli robic podwojna ilosc https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-648313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Uwaga nie zapraszaj mnie na pierogi ..bo bedziecie musieli robic podwojna ilosc Ależ z całego serca zapraszam.Wpierw zrobimy potem pojemy. Edytowane 4 Grudnia 2019 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-648345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Ja zawsze chetna do pomocy, w tym roku juz nie zdaze ..ale napewno bede lepic bo bez pierogow to dla mnie nie ma wigilii https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-648347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 19 Marca 2020 W ramach przygotowań do świąt Bożego Narodzenia (tak tak to nie jest pomyłka bo nie wiadomo jeszcze ile posiedzimy na przymusowej kwarantannie ) i akcji "zostań w domu " pierogi z kapustą i grzybami.A na obiad uszka z tym samym wsadem i czerwony barszcz. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-660478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 19 Marca 2020 nie wiadomo jeszcze ile posiedzimy na przymusowej kwarantannie Cha a pisałaś ,że to nieistotna choroba .Niestety.... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8747-arkadiusza-r%C3%B3%C5%BCne-i-r%C3%B3%C5%BCniste/page/5/#findComment-660482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi