Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 185
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

surowiec kupiony .
Anuś super surowiec nie wiem co zrobiłaś nie tak. 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404359
Udostępnij na innych stronach

Anus, jak sie nie nie przewrocisz ,to  sie nie nauczysz. KAzdy ma swoje upadki, ale najwazniejsze, zeby czlowiek widzial co zle zrobil inie popelnil tego bledu. Dasz rade na pewno, w  koncu Anna jestes  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404399
Udostępnij na innych stronach

 

 

Za kilkanaście dni podejście trzecie i ostatnie ... a jak nie wyjdzie to już nigdy nie podejmę kolejnej próby. ;)

 

Nie będzie ostatnie, wiesz zapewne co masz zrobić, by wyszedł? :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404411
Udostępnij na innych stronach

 

Za kilkanaście dni podejście trzecie i ostatnie ... a jak nie wyjdzie to już nigdy nie podejmę kolejnej próby. ;)

 

Nie będzie ostatnie, wiesz zapewne co masz zrobić, by wyszedł? :cool:

 

Piotr ... wiedziałam, że mi nie ''odpuścisz'' :facepalm: wiem na pewno, ze było za mało rosołu, ale się bałam dolać więcej, co do skórek też mam wątpliwości, czy nie było ich zbyt mało ... jeśli nie jest  to o czym myślę to mnie proszę wyedukować ... uczennica potrzebuje pomocy :facepalm:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404414
Udostępnij na innych stronach

 

 

o mielonka w szynkowarze i część do słoików. J

 

Zauważyłem, że najlepsze mielonki wychodzą, jak dodasz do przygotowanego farszu - 30% farszu na parówki  ... :cool:  

 

 

 

.. uczennica potrzebuje pomocy

 

Pomożemy... i zrobicie....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404416
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zauważyłem, że najlepsze mielonki wychodzą, jak dodasz do przygotowanego farszu - 30% farszu na parówki .

Pis ... mięso na mielonkę ... dwa razy na sitku ''6'' .. tłuszcz z wpII zmielony na ''2'' .. dobrze, czy nie ? tak pomyślałam i tak zrobiłam :cool:

 

 

Pomożemy... i zrobicie....

Dziękuję :)... i znowu nauka od nowa :facepalm: jak tak dalej pójdzie to ja tej szkoły nie ukończę :laugh:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404419
Udostępnij na innych stronach

 

 

mięso na mielonkę ... dwa razy na sitku ''6'' .. tłuszcz z wpII zmielony na ''2'' .. dobrze, czy nie ? tak pomyślałam i tak zrobiłam

 

Z mielonek to ja tylko lubię galaretkę....  :cool: 

 

 

 

 

jak tak dalej pójdzie to ja tej szkoły nie ukończę

 

Dasz radę, zawsze są poprawki...  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404423
Udostępnij na innych stronach

 

 

No to może ja tym razem o swoich porażkach .. j

 

A teraz kompletna klapa :mad: ... drugie podejście do salcesonu ... surowiec kupiony .

 

Aniu jak masz wyrzucić to podeślij do mnie, ja tam świnia nie jestem zjem wszystko ;)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404425
Udostępnij na innych stronach

 

 

Za kilkanaście dni podejście trzecie i ostatnie ... a jak nie wyjdzie to już nigdy nie podejmę kolejnej próby. ;)

Anuś nie jesteś osamotniona w próbach :) . Ja robiłam dwa podejścia i oba zakończyły się totalna klapą. No cóż..  przede mną trzecie podejście..ale tak bliżej świąt. Jak się nie uda i tym razem to będę dalej próbować,bo w końcu przecież musi kiedyś wyjść ten salceson. :D

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404457
Udostępnij na innych stronach

No to może ja tym razem o swoich porażkach 

 

 

Anuś nie jesteś osamotniona w próbach

A że tak zapytam, z jakich receptur szanowne koleżanki korzystają, że im nie wychodzi?  :rolleyes:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404461
Udostępnij na innych stronach

Anus ja w sumie tez sie ucze ale salcesony jeszcze ani razu mi sie nie rozpadaly nawet po zamrozeniu ,w sumie nie wiem dokladnie jak powinno sie robic ,ale ja gotuje ozory i mieso oddzielnie ,a golonka glowizne i skorki oddzielnie i daje tylko ten wywar do salcesonu. Czesc skorek miksuje.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404490
Udostępnij na innych stronach

Wiem co sie stało z salcesonem, przeanalizowawszy towar w miskach   ....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404608
Udostępnij na innych stronach

Wiem co sie stało z salcesonem, przeanalizowawszy towar w miskach   ....  :cool:

Pis .. przecież mówiłam, że to nie wszystko ... była jeszcze całą golonka :cool: ale proszę pisać tu co zrobiłam nie tak patrząc na surowiec ;)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404611
Udostępnij na innych stronach

 

 

ale proszę pisać tu co zrobiłam nie tak patrząc na surowiec

 

Robiłaś dobrze, tylko wiary zabrakło....  , a ta golonka niewiele zmiania, ale taka stopa, to już coś więcej....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404618
Udostępnij na innych stronach

 

 

A że tak zapytam, z jakich receptur szanowne koleżanki korzystają, że im nie wychodzi?

Paweł .. to dość skomplikowana odpowiedź  :laugh: ... korzystałam z przepisu ze strony głównej .. przepis Kruszynki ... trochę podpatrywałam Twój :facepalm: i jeszcze kilka innych... i tak wyszło. powinnam się trzymać jednego przepisu ... bije się za to w piersi :facepalm:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404623
Udostępnij na innych stronach

 i jeszcze kilka innych... 

:thumbsup:  :D

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404631
Udostępnij na innych stronach

 

 

bije się za to w piersi

 

Za co Anuś? Za to, że się starasz, próbujesz, podejmujesz wysiłek i dajesz coś z siebie? Nie wyszło to nie wyszło, nie ma co rozpaczać, składać samokrytyki ani się biczować. Poczytasz, popytasz, pogłówkujesz, znajdziesz błąd ... i następnym razem wyjdzie :)

Zawsze możesz w międzyczasie jakieś zajebiaszcze ciasto zrobić. W tym masz skuteczność 100% :tongue:

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-404684
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

 

 

@Anuś, Co znaczy 80dag wp II?
 

 JA nie Anus, ale jej imienniczka , WPII oznacza wieprzowina klasa  druga tutaj jest podzial ze zdjeciami  http://wedlinydomowe.pl/mieso/wieprzowina/1081-klasyfikacja-miesa-na-podstawie-rozbioru-lopatki-wieprzowej

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-415320
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

@Anuś, Co znaczy 80dag wp II?
 

 JA nie Anus, ale jej imienniczka , WPII oznacza wieprzowina klasa  druga tutaj jest podzial ze zdjeciami  http://wedlinydomowe.pl/mieso/wieprzowina/1081-klasyfikacja-miesa-na-podstawie-rozbioru-lopatki-wieprzowej

 

Dziekuje za wytlumaczenie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-418421
Udostępnij na innych stronach

 

 

JA nie Anus, ale jej imienniczka , WPII oznacza wieprzowina klasa druga

Aniu dziękuję za podpowiedź dla kolegi :D

 

 

Dziekuje za wytlumaczenie.

A ja dziękuję, ze tu zaglądasz :D

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-418425
Udostępnij na innych stronach

Tak na święta .... :cool:

Pasztet z przewagą mięsa z kaczki z kaparami.

post-53395-0-39730900-1428326692_thumb.jpg

post-53395-0-07955000-1428326774_thumb.jpg

Trochę a'la białej na peklosoli

post-53395-0-61476900-1428326840_thumb.jpg

post-53395-0-78478500-1428326930_thumb.jpg

Szynka peklowana na sucho, z niewielkim nastrzykiem parzona w mleku z ziołami.

post-53395-0-99803400-1428327068_thumb.jpg

niestety wyszła z ''szarym oczkiem''  .. trudno.. następnym razem będzie lepiej ;)

post-53395-0-09254100-1428327169_thumb.jpg

 

 

 

 

 

 

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-418570
Udostępnij na innych stronach

Anuś, same smakowitości :) Bardzo ładnie wszystko wygląda :clap:

 

niestety wyszła z ''szarym oczkiem''  .. trudno.. następnym razem będzie lepiej ;)

attachicon.gifP1040104.JPG

Każda kolejna próba przyczynia się do osiągnięcia pełni sukcesu :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/7/#findComment-418571
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.