Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 miesiące temu...

Reni zachciało się Wątrobianki a mi Salcesonu  :facepalm:  :facepalm:

 

post-43626-0-75415500-1643390932_thumb.jpg

post-43626-0-04688400-1643391018_thumb.jpgpost-43626-0-80145100-1643391048_thumb.jpg

 

 

post-43626-0-23633300-1643391070_thumb.jpgpost-43626-0-86605100-1643391083_thumb.jpg

 

post-43626-0-96714300-1643390979_thumb.jpg

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-747650
Udostępnij na innych stronach

 

 

Reni zachciało się Wątrobianki a mi Salcesonu   
Salceson z Górnej półki świetna konsystencja i smak (wprawdzie dałbym trochę więcej czosnku-ale nic ponadto) . Jako że w wątrobiankach niespecjalnie gustuję to ta jest naprawdę smaczna . No cóż - Mistrzyni i wybitnie zdolna uczennica - BRAWO 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-747694
Udostępnij na innych stronach

 

Reni zachciało się Wątrobianki a mi Salcesonu

Salceson z Górnej półki świetna konsystencja i smak (wprawdzie dałbym trochę więcej czosnku-ale nic ponadto) . Jako że w wątrobiankach niespecjalnie gustuję to ta jest naprawdę smaczna . No cóż - Mistrzyni i wybitnie zdolna uczennica - BRAWO
Nie bez powodu Halusia jest naszą mistrzynią,guru oraz przewodniczką na grupie FB Tam Halinie nikt nie podskoczy

 

Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-747754
Udostępnij na innych stronach

 

 

a mi Salcesonu

 

Nie dowidzę, czyż to sama golonka, że taki wypasiony? :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-747775
Udostępnij na innych stronach

Nie powiem za dużo bo ślinotoku dostałem

 

Szczerze, to ja wątrobiankę jadłam na ciepło bo nie mogłam się powstrzymać  :facepalm:

 

 

 

Salceson z Górnej półki świetna konsystencja i smak (wprawdzie dałbym trochę więcej czosnku-ale nic ponadto) . Jako że w wątrobiankach niespecjalnie gustuję to ta jest naprawdę smaczna . No cóż - Mistrzyni i wybitnie zdolna uczennica - BRAWO 

 

Dziękuję,

Co do salcesonu następnym razem  dodam więcej czosnku gdyż jego większa ilość na pewno mi nie przeszkodzi , bo lubię.

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-747916
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie bez powodu Halusia jest naszą mistrzynią,guru oraz przewodniczką na grupie FB Tam Halinie nikt nie podskoczy
 

 

Dziękuję, aż się zarumieniłam. :facepalm:

Sam wiesz jak  to wygląda na grupie, dużo się dzieje, więc trzeba być twardym.

Ja staram się działać zgodnie z zasadami i pomagam w miarę moich możliwości. 

 

 

 

Nie dowidzę, czyż to sama golonka, że taki wypasiony?
 

:D

Zgadza się, jest wypasiony bo oprócz golonki dodałam dwie połówki głowy, nóżki, kolanka, ozory, serca i szynkę.  

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-747923
Udostępnij na innych stronach

Halinko ślinotok prawie ustąpił po tym jak wbiłem zęby w roladę boczkową o aromacie majeranku :tongue:.  Natomiast moje kubki smakowe przestały wariować po zaserwowaniu im aromatycznego salceson :D o wyczuwalnej nucie kminku :tongue:. Jak otworzysz aptekę to będę pierwszym Twoim klientem który będzie leczył kubki smakowe Twoimi lekami :clap:  :tongue:  :clap:.        

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-747948
Udostępnij na innych stronach

Jak otworzysz aptekę to będę pierwszym Twoim klientem który będzie leczył kubki smakowe Twoimi lekami     .        

 

 

Dziękuję Grzesiu.  :rolleyes:

Masz jak w banku, u mnie będzie można bez recepty  :D  :facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-748373
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Indycza- dla odmiany będzie parzona.

Filet z indyka w moim przypadku 1.20 kg. Mięso oczyszczone z błon, pokrojone na kawałki i zapeklowane 18g/kg na 48 godzin. Po tym czasie 20 % mięsa zmieliłam na sitku fi 4 a 80 % na szarpaku. Dodałam pieprz gruboziarnisty 6 g na całość czosnek w granulkach 3 g na całość oraz 100 ml zimnej wody. Wszystko dobrze wyrobiłam. Można użyć pieprzu białego 2g/kg i tyle samo czosnku świeżego.. Farsz nabity zelmerkiem w osłonki termokurczliwe poliamidowe. Wyrób parzony : wodą 80 stopni do uzyskania wewnątrz 72 stopnie.

 

post-43626-0-06164800-1646232702_thumb.jpgpost-43626-0-26291100-1646232735_thumb.jpgpost-43626-0-36799200-1646232756_thumb.jpgpost-43626-0-71002700-1646232774_thumb.jpg
Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-754802
Udostępnij na innych stronach

Ale fajnie wygląda. :clap:  Już zapisane do odtworzenia. :thumbsup:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-754803
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ale fajnie wygląda.   Już zapisane do odtworzenia.

 

Pierwotnie miałam zrobić w szynkowarze, ale dobrze że decyzja zapadła inna. 

Wyrób pyszny , polecam Wróbelku  :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-754860
Udostępnij na innych stronach

 

 

Grubo pieprzu. -. Osobiście do drobiu wolę zielony z zalewy. Pozdrawiam.
 

 

Dodałam go świadomie, robi dobrą robotę. 

Zielony z zalewy również lubię  i następnym razem mogę dodać. 

Pozdrawiam

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-754889
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...

Mamy to.

Tym razem z przewagą Ozorków wieprzowych.

Jestem zadowolona.

post-43626-0-19825400-1665557478_thumb.jpgpost-43626-0-35863600-1665557505_thumb.jpgpost-43626-0-14834400-1665557521_thumb.jpgpost-43626-0-62802300-1665557533_thumb.jpg

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-791453
Udostępnij na innych stronach

Śliczny :thumbsup:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-791469
Udostępnij na innych stronach

 

 

z przewagą Ozorków wieprzowych.

Ozorki ładnie na przekroju wyeksponowane, w prawdziwym żołądku wp. zapach wychodzi z ekranu ...potencjalne żródło łakomstwa/napadu głodu u oglądajcych  :tongue:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-791521
Udostępnij na innych stronach

z przewagą Ozorków wieprzowych.

Jestem zadowolona.

 

Halinko i ja też :D

Salceson dotarł  :).

Wygląda pięknie, 

napawam się wyśmieninym smakiem Twojego wyrobu  :thumbsup:  :clap:- doprawiony IMO w punkt.

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/20/#findComment-791572
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.