Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Czym te granaty nadzialaś?
 

 

Aniu, granat powstał systemem gospodarczym. 

 

 Polędwca w kostkę 1/1 cm 1,5kg

Wp II 1 kg zmielone na sitku fi 8

Szynka 0,5 kg zmielona na sitku fi 13 

Podgarle 1 kg zmielone na fi 8

Podczas produkcji dodałam grubo zmielony pieprz i świeży czosnek pokrojony w płatki. 

Granat powstał 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-788336
Udostępnij na innych stronach

 

 

Granat powstał 

Atrakcyjny zarówno w formie  jak i treści  :tongue:  :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-788339
Udostępnij na innych stronach

 

 

Atrakcyjny zarówno w formie  jak i treści   

 

Dziękuję. 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-788340
Udostępnij na innych stronach

  bombowe '' granaty"

 

Halinko,

 ze strachem :facepalm: , ale również rozkroiłam specjały....bombowe, granaty - to  po prostu petarda  :clap:.

Nie wspomnę oczywiście o pistacjowej, która dla mnie jest number one  :thumbsup:

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-788362
Udostępnij na innych stronach

Halusia to jest przygotowana na kazdą okoliczność.Super wyroby!Dziś lub jutro posmakujemy tych rarytasów.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-788377
Udostępnij na innych stronach

Wystrzałowe dziewczyny i bombowe wyroby. Hmm, taka mieszanka musi być eksplozją smaków. :D

:thumbsup::clap:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-788411
Udostępnij na innych stronach

Halinko, wszystko piękne, ale granaty wymiatają  :D  :thumbsup:  :clap:

Serdeczne pozdrowienia ślemy  ;)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-788457
Udostępnij na innych stronach

Napisano 21 wrz 2022 - 17:18

Ja cały czas działam. :rolleyes:

Troszkę Grillowej, Pistacjowej , Krakowskiej ,  Pasztetu i przy okazji śliwki wędzone. (nie chce mi się inaczej wkleić, dotyczy postu 950)

 

Szanowne, Szanowni,

Dostąpiliśmy zaszczytu i mieliśmy okazję popróbować tych pyszności.

Były więcej niż przepyszne.

Na zdjęciach nie ma kiełbasek "ogniskowych", które były więcej niż przepyszne.

 

Halinko GRATULACJE :clap: :clap: :clap:

MIRKON
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-789064
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Tydzień temu znowu było wędzone.

W dym poszyły moje tradycyjne wyroby czyli wiejska, boczek i pistacjowa.

Przy okazji już pod kątem zlotu razem z Renią uwedziłyśmy troszkę " cukierczków bukowiańskich " oraz kiełbasę w osłonce białkowej dla kogoś kto nie jada mięsa wieprzowego.

Nie wiem czy ona wyszła idealnie ale w smaku wyjątkowa.

 

Kiełbasa z polędwicy wołowej i piersi z kaczki(bez skóry)50/50. Mięso peklowane 48 godzin, 18g na kg mięsa. Dodatki to: czosnek 3g/ kg 4g/kg grubo mielonego pieprzu oraz na całość 100 ml wody w moim przypadku na 2 kg mięsa. Polędwica mielona na sitku fi 13, a pierś z kaczki na sitku fi 10. Nabita w osłonkę białkową o przekroju fi40. Wędzona do koloru i podpiekana w wedzarni do 72 stopni w srodku. Kiełbasa w smaku bardzo czujna i chudziutka - pyszna.

Zabiorę kawałek na zlot,jestem ciekawa opinii, może będzie coś do poprawy to chętnie skorzystam z fachowej pomocy.

post-43626-0-11556200-1677930825_thumb.jpeg

post-43626-0-06074800-1677930840_thumb.jpeg

post-43626-0-50359600-1677930850_thumb.jpeg

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-818868
Udostępnij na innych stronach

Ładny zapasik :thumbsup:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-818870
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kiełbasa z polędwicy wołowej i piersi z kaczki(bez skóry)50/50
No , po bandzie  cena surowca to pewnie 100zł/kg . Brawo dobry pomysł - trzeba by Cię do Experymentatorów zaliczyć  ;)  :D  :thumbsup:  :clap:

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-818932
Udostępnij na innych stronach

 

 

trzeba by Cię do Experymentatorów zaliczyć

Obie nasze Dziewczyny już od lat są eksperymentatorkami i od lat przewodzą tej grupie.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-818937
Udostępnij na innych stronach

Ładny zapasik

Powiem Ci Wróbelku, że to jest część wędlin z tego dnia, ale nie chce wrzucać wciąż tego samego.

 

:clap:

Śliczności Halinko

Dziękuję.

 

Kiełbasa z polędwicy wołowej i piersi z kaczki(bez skóry)50/50

 

No , po bandzie cena surowca to pewnie 100zł/kg . Brawo dobry pomysł - trzeba by Cię do Experymentatorów zaliczyć ;):D:thumbsup::clap:
Zgadza się Waldku,cena surowca jest taka jak piszesz.

Ale cóż, czego się nie robi dla mojego Fryzjera.

Nawet już wiem jak nazwać tą wedlinę...od nazwiska czyli "Skrosiowa" hi hi hi.

Tak naprawdę zastanawiałam się co tu wykombinować.

Z dziczyzny byłoby najłatwiej ale padło na kaczyne i wołowinę gdyż nie mam dostempu do mięsa z lasu. Myślę że,

eksperyment się udał, ale zawsze można coś poprawić.

 

trzeba by Cię do Experymentatorów zaliczyć

 

Obie nasze Dziewczyny już od lat są eksperymentatorkami i od lat przewodzą tej grupie.
Dziękuję za uznanie Maxell, trzeba iść do przodu a nie cofać się nigdy. Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-818957
Udostępnij na innych stronach

Ładny zapasik :thumbsup:

Kiełbasa z polędwicy wołowej i piersi z kaczki

Jako pierwszym degustator tej wędliny powiem - smak ukskluzywny i rarytasowy :thumbsup: nie tylko z ceny :D

 

 

trzeba by Cię do Experymentatorów zaliczyć

Obie nasze Dziewczyny już od lat są eksperymentatorkami i od lat przewodzą tej grupie.

Tak, Siostra - jest Mózgiem ...... :thumbsup::clap::clap: Głową i szyją :D

 

Lekcje pod okiem Halusi są jak korepetycje - indywidualne :D .

Edytowane przez @halusia@
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-818967
Udostępnij na innych stronach

Ja robiac cos dla siebienigdy nie patrze na cene , bo jesli mam zjesc np tatara z poledwicy to jaka roznica jak zjem z niej kielbase ? Wazne ze bedzie mi smakowac ;-)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-819068
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tak, Siostra - jest Mózgiem ...... Głową i szyją
 

 

 Renia, od dup...u zapomnialas :tongue:  ;)  :D

 

 HAlusia czesto cos wymysloa i jakos wszystko dobrze wychodzi. CZyli smak ma wypracowany :clap:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-819088
Udostępnij na innych stronach

 

 

 Renia, od dup...u zapomnialas 

 

  wszystko dobrze wychodzi. 

 

:laugh:  :laugh:

 

Wszystko  i jeszcze więcej  :thumbsup: 

Ona do tańca i do różanca  :D  :frantics:

 

 

A tak prezentuje się Halusi kiełbaska kaczo - wołowa w towarzystwie mojego chlebka na zakwasie żytnim. :)

post-98636-0-10604500-1678030768_thumb.jpg

post-98636-0-59743800-1678030792_thumb.jpg

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-819172
Udostępnij na innych stronach

Ale chlebuś wypasiony Reniu,czy to nadal ten sam przepis z którego obie korzystamy ?

A kiełbasa hmm..zawsze możemy skusić się drugi raz. Ja ją widzę z orzeszkami pinii.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-819302
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja ją widzę z orzeszkami pinii.
No to już uzależnienie chyba będzie  :thumbsup: . Zrób z polędwicą wieprzową plus 10 % policzków wołowych na klej /kaczka też może zostać/  ;) Będzie delikatniejsza z piniakami 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/39/#findComment-819343
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.