chudziak Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #626 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Tylko czemu tak zimno macie "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #627 Opublikowano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Tylko czemu tak zimno macieBo My z braku czasu nie zdążyłyśmy przygotować pomieszczenia, w którym będziemy działać.W związku z tym stół zmuszone byłyśmy póki co, wnieść do pomieszczenia gdzie jest wędzarnia, a tam nie jest za ciepło. Edytowane 8 Grudnia 2019 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #628 Opublikowano 7 Grudnia 2019 WOW - Ale Babki !! i wyroby takze Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #629 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Do Świæt Panie przygotowane. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #630 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zapisuję żonę na staż naukowy! Tak na rok lub dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #631 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zapisuję żonę na staż naukowy! Tak na rok lub dwa. Halusia ma zdolności pedagogiczne - a praktyczne umiejętności od Nie nabyte najcenniejsze .…..i rąk do pomocy nigdy za dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #632 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Nauka nie poszła w las,jakie ładne małe parki....brawo Panie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #633 Opublikowano 9 Grudnia 2019 (edytowane) WOW - Ale Babki !! i wyroby takze Dziękujemy Do Świæt Panie przygotowane. To jeszcze nie koniec Karolku Zapisuję żonę na staż naukowy! Tak na rok lub dwa. Bierzemy w ciemno Nauka nie poszła w las,jakie ładne małe parki....brawo Panie Renia ma takie zdolności Halusia ma zdolności pedagogiczne Reniu, czerpię wiedzę od lepszych od siebie i w miarę możliwości staram się Wam przekazać . Wszystko idzie w dobrym kierunku Edytowane 9 Grudnia 2019 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #634 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Renia ma takie zdolności Proszę oszczędzać Renię muszę się zapisać na korepetycje do Reni - mnie zawsze nierówne wychodzą Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #635 Opublikowano 9 Grudnia 2019 (edytowane) muszę się zapisać na korepetycje do Reni - mnie zawsze nierówne wychodzą To jesteś drugi w kolejce, po mnie Waldku Albo razem.... Edytowane 9 Grudnia 2019 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #636 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Mimo zimna daliście radę. Brawo, tak trzymać. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #637 Opublikowano 10 Grudnia 2019 (edytowane) muszę się zapisać na korepetycje do Reni - mnie zawsze nierówne wychodząAlbo razem.... Korepetycje? Wy do mnie.... aleTak --- Razem.....to jak butla z gazem.... Edytowane 10 Grudnia 2019 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #638 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Razem.....to jak butla z gazem... Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #639 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Mimo zimna daliście radę. Brawo, tak trzymać Dziękujemy, My twarde kobitk, więc '' dalim'' radę Tak --- Razem.....to jak butla z gazem.... Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #640 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Halusiu, czy do Twojego słynnego już w świecie "Pasztetu Halusi", jajka dajemy w całości, czy najpierw same żółtka, a białka bijemy na sztywną pianę i dopiero ? Wszystkie składniki praktycznie gotowe, wieczorkiem będę piekł . Pytam może głupawo, ale moja śp. już niestety, teściowa też była wspaniałą "gospochą", i ona również robiła pasztety różne różniste, słynne na okolicę pasztety mięsne, ale właśnie ona dawała do zmielonej masy, pianę z białek bitą na sztywno.Twój sławetny przepis ma być jednak Twoim przepisem, i nie chciałbym zrobić czegoś nie tak .Dziękuję i Pozdrawiam Jarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #641 Opublikowano 12 Grudnia 2019 nawet czepki oryginalne jak w zakładach mięsnych ,,carpe diem,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #642 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Halusiu, czy do Twojego słynnego już w świecie "Pasztetu Halusi", jajka dajemy w całości, czy najpierw same żółtka, a białka bijemy na sztywną pianę i dopiero ? Przepraszam Jarku , że dopiero odpisuję. Ja daję jajka w całości, ale jak masz czas to możesz się pobawić i dodać ubite na sztywną pianę Pozdrawiam [Dodano: 12 gru 2019 - 19:01] nawet czepki oryginalne jak w zakładach mięsnych Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #643 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Dzięki serdeczne Halusiu, ale pozostanę przy Twej oryginalnej recepturze, tzn. bez "bicia piany", bo nie chcę mieć tego "efektu sernikowego" opadania, o czym wcześniej wymieniliśmy uwagi z Electrą .Pozdrawiam Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #644 Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Dzięki serdeczne Halusiu, ale pozostanę przy Twej oryginalnej recepturze, tzn. bez "bicia piany", A myślałam że spróbujesz i porównasz czy warto '' bić pianę '' Edytowane 12 Grudnia 2019 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #645 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Nie warto bić tej piany nie ma finalnej różnicy ,ale co ja tam wiem o pasztetach........ Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #646 Opublikowano 13 Grudnia 2019 A myślałam że spróbujesz i porównasz czy warto '' bić pianę '' Ależ Halusiu, takie normalne pasztety z pianą na sztywno znam od lat, o czym pisałem, a pisałem również że "efekt sernikowy" osiągany dzięki ubitej pianie, zdecydowanie mi się nie podoba, to po pierwsze primo, po drugie primo, to nie doszukuję się nigdy efektu "puszystości" w pasztetach, bo to nie są serniki. Ten aspekt więc jest dla mnie absolutnie nieistotny. Smarowność zaś, tooo tak. ale to już zupełnie inny akapit .Pozdrawiam Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #647 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Nie warto bić tej piany nie ma finalnej różnicy ,ale co ja tam wiem o pasztetach....... Tak pysznego pasztetu z dzika m nigdy w życiu nie jadłam Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #648 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Halusiu, czy do Twojego słynnego już w świecie "Pasztetu Halusi", jajka dajemy w całości, czy najpierw same żółtka, a białka bijemy na sztywną pianę i dopiero ? Wszystkie składniki praktycznie gotowe, wieczorkiem będę piekł . Pytam może głupawo, ale moja śp. już niestety, teściowa też była wspaniałą "gospochą", i ona również robiła pasztety różne różniste, słynne na okolicę pasztety mięsne, ale właśnie ona dawała do zmielonej masy, pianę z białek bitą na sztywno.Twój sławetny przepis ma być jednak Twoim przepisem, i nie chciałbym zrobić czegoś nie tak .Dziękuję i Pozdrawiam Jarek.Ja także lubie pasztety co są delikatne jak ptasie mleczko,ale z tego co wiem Halusia ma mieciutkie i smaczne,sztuką jest znów zrobić taką ładnie upieczoną skórke na górze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #649 Opublikowano 14 Grudnia 2019 (edytowane) SR '' Ale - Babki" w swoim żywiole. A to efekt Naszej pracy . Edytowane 16 Grudnia 2019 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #650 Opublikowano 14 Grudnia 2019 SR '' Ale - Babki" w swoim żywiole. Halusiu, odebrało mi mowę Piękne wyroby Pozdrawiam Was serdecznie "Babeczki" Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi