bilu72 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 9 Grudnia 2020 (edytowane) dzisiaj podsuszonaJak to robisz? Bo z tych dwóch słów zrozumiałem że (chyba) nie trzymasz "tradycyjnie" kołków na koziołkach przez tydzień Tak właśnie wisiały sobie do dzisiaj,zostało tylko niespełna półtora kija. Edytowane 9 Grudnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-687254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Też dłużej je robię niż się dosuszają.Jakoś dziwnie się kurczą/znikają Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-687256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 17 Lutego 2021 Dzisiaj kilka gołąbków w kiszonych liściach kapusty z kaszą,cebulą oraz suszonymi leśnymi grzybami. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-696952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 17 Lutego 2021 Jeżeli dobrze widzę to ukisiłeś kapustę włoską??? Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-696953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 17 Lutego 2021 ukisiłeś kapustę włoską???Tak,jest o tym w poście #1203 tematu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page-61Lìście wytrzymały do dnia dzisiejszego.Jest to dobra alternatywa jeżeli ktoś chce zakisić całe liście a nie ma możliwości kisić całych glówek kapusty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-696957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 17 Lutego 2021 Dzięki.. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-696960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 27 Marca 2021 Śledzie wg.@Henia już zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-701628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 27 Marca 2021 Po kaszubsku?BedzieszPan zadowolony! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-701631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Kabanos,boczek,szynka,serki,noga faszerowana z wczorajszej wariacji oraz kilka kości dla czworonogów poszło w dym. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-702637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 No i podymione.Na Święta będzie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-702659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 No i bajka.Zdrowych i smacznych Świąt! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-702674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 No i bajka.Zdrowych i smacznych Świąt!Dziękuję i wzajemnie dla Ciebie i najbliższych zdrowych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-702683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 30 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 30 Września 2021 Moja pierwsza ala parówka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 30 Września 2021 Parówka wygląda obiecująco ale Ali nie widać na fotkach Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 1 Października 2021 Parówka wygląda obiecująco Nie mniej jednak jest ze tak powiem trociasta spowodowana prawdopodobnie brakiem mleka w proszku jako emulgatora.Założeniem było sprawdzenie temperatury mięsa po blendowaniu Ninją a że emulsja wyszła ok to przyprawiłem i nabiłem w jelito. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 1 Października 2021 Nie mniej jednak jest ze tak powiem trociasta Patrząc na zdjęcia aż poczułem zapach.Smak na szczęście nie przeszedł Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 1 Października 2021 Nie mniej jednak jest ze tak powiem trociasta spowodowana prawdopodobnie brakiem mleka w proszku jako emulgatora Raczej zbyt niską zawartością tłuszczu lub przegrzaniem w czasie parzenia.Emulsja wygląda na poprawną.Ile % wody dodałeś? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 1 Października 2021 (edytowane) Tłuszczu rzeczywiście było mało w stosunku do mięsa, lodu dałem 15%. Emulsja leżała 18 godz. w lodówce po spakowaniu pakowarką. Edytowane 1 Października 2021 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 1 Października 2021 Tłuszczu rzeczywiście było mało w stosunku do mięsa,Czyli ile?W procentach w stosunku do chudego mięsa. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 1 Października 2021 (edytowane) Tłuszczu rzeczywiście było mało w stosunku do mięsa,Czyli ile?W procentach w stosunku do chudego mięsa. Tak na oko to 1/3 to tłuszcz bo nie ważyłem przed blendowaniem. Założeniem było sprawdzenie temperatury końcowej zblendowanego mięsa (było na granicy zamrożenia około 1 st.C) A że szkoda było wyrzucić emulsje więc doprawiłem do smaku i nadziałem w jelita wieprzowe bo baranki mi się skończyły Edytowane 2 Października 2021 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 2 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 2 Października 2021 I na tym proponuję zakończyć dyskusje.Ja jak mam 2 kg mięska do zmielenia to też nie sięgam po Nakło 110 i zelmerka używam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-724889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 31 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 31 Października 2021 Wczoraj trochę podymiłemI zakisiłem kapustyOraz kilka liści na gołąbki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 31 Października 2021 No niezła ilość kapusty Ja planuję w przyszłym sezonie połowę ogródka zostawić odłogiem tzn posiać jakiś łubin czy gorczycę - brak mocy przerobowych Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 31 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 31 Października 2021 No niezła ilość kapusty Przy eko uprawie to wbrew pozorom nie tak dużo bo kapusta jest o wiele mniejsza jak ta z upraw komercyjnych i bardziej narażona na szkodniki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 31 Października 2021 Wczoraj trochę podymiłem Te żeberka to cudna sprawa Sam rozbierałeś, czy na zamówienie? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/13/#findComment-729519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.