bilu72 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Z jakiego przepisu robisz kabanosy,baranki normalne czy tubowane ?Kabanoski zrobione na spontana z szynki łopatki,schabu oraz tłustego boczku. Przyprawy; peklosól 18 g na kgkminek 0,6 g na kggałka muszkatałowa 0.5 g na kgświeży czosnek 5 g na kgpieprz świeżo mielony 4 g na kgMięsko peklowane 48 h mielone na sitku fi 10 (chude kawałki )oraz fi 6 reszta wraz z boczkiem.Nadziewane w baranki fi 18-20.Tubowane używałem tylko jeden raz kilka lat temu i stwierdziłem że niema sensu przepłacać. , Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Dzisiaj w końcu poszła słoninka do dymienia i przy okazji kilka makrelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Makrelki po dymieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Dzisiaj do dymienia poszło troszkę kabanosa,boczku i goloneczki Te goloneczki to w siatce? Jakoś ekstra przyprawione czy normalnie peklowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Dzisiaj do dymienia poszło troszkę kabanosa,boczku i goloneczki Te goloneczki to w siatce? Jakoś ekstra przyprawione czy normalnie peklowane?Tylko peklowane,zamiast sznurować prościej jest użyć siatki. Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Słoninka już uwędzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Jak "malowana" - nie ma jak "białe mięsko". Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 23 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 23 Września 2020 Wczoraj nie tylko się dymiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 23 Września 2020 Świetnie się prezentują wyroby Co to za kiełbasa na ostanich foto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 23 Września 2020 Wczoraj nie tylko się dymiło Wiele pracy, ale efekty, że w żołądku ściska A gdzie ''świeżonka'' ? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 23 Września 2020 A gdzie ''świeżonka'' ? Aniu no zapewne już w żołądkach Ja to bym salcefiksa szarpnęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 23 Września 2020 Ja to bym salcefiksa szarpnęła A ja po troszeczku wszystkiego Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekduch Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 23 Września 2020 Pół blondynki z pierwszego zdjęcia przypomina mi kurs w Łazach. Bilu72, ładnie zaprezentowałeś swoje wyroby . Cytuj „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” Jonathan Carroll Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 23 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) Co to za kiełbasa na ostanich foto ? Wiejska [Dodano: 23 wrz 2020 - 17:42] Wczoraj nie tylko się dymiłoWiele pracyA gdzie ''świeżonka'' ? Kolega mi pomógł w rozbiorze więc nie było tak ciężko a świeżonki nie było bo to była półtusza. Edytowane 23 Września 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakira Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 23 Września 2020 Jak robisz wiejską ? Cytuj szakira Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 24 Września 2020 Jak robisz wiejską ? Też jestem ciekaw receptury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 24 Września 2020 Moja blondynka jeszcze biega, ale grudzień już tuż tuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 25 Września 2020 Wczoraj nie tylko się dymiło Na bogato Jacku.. .Najwięcej pracy z podrobowymi..ale jak później smakują.. Pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 26 Września 2020 Jest co podziwiać. Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 26 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) Jak robisz wiejską ? Też jestem ciekaw receptury Kiełbasa jest robiona bez jakiegoś konkretnego przepisu.Po rozbiorze półtuszy chude kawałki mięsa(z tylniej i przedniej nogi) oraz karczek były mielone na sicie fi 10 natomiast boczek oraz tłuste kawalki mięsa na sicie fi 6.Dodatkowo kark wołowy w ilości 2 kg. mielony trzykrotnie na sicie fi2,5.Przyprawy to sól warzonka,pieprz grubo mielony,czosnek ,cukier.Podczas wyrabiania farszu dodana została woda w ilości około 2,5 l .Sama wolowina została wraz z czosnkiem odrobiną cukru,pieprzu i soli dobrze wyrobiona.Farsz przed nabiciem odpoczywał około 1 godz.Wędzona gorącym dymem. Edytowane 26 Września 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 6 Listopada 2020 Dzisiaj niepeklowane golonki wraz z uszami wieprzowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 9 Grudnia 2020 (edytowane) Piątkowe dymienie,dzisiaj podsuszona reszta idzie do spakowania. Edytowane 9 Grudnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 9 Grudnia 2020 dzisiaj podsuszona Jak to robisz? Bo z tych dwóch słów zrozumiałem że (chyba) nie trzymasz "tradycyjnie" kołków na koziołkach przez tydzień i nie odganiasz łakomczuchów Piękne fotki Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Piątkowe dymienie Pierwsze zdjęcie - miska z surowym farszem - wywołuje u mnie natychmiastowy ślinotok W zasadzie każdą produkcję mogłabym zakończyć na tym etapie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.