Anuś Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Electra ... zobaczyłam Twoje ciasto i sięgnęłam po wafelka ... włączyło się ''ssanie'' na słodkości Super ciasto Edytowane 16 Stycznia 2016 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Dzis sobie troche poszalalam i zrobilam napoleonke ... Ooo... ja Cię... A dawać mi tu cały przepis Electra, super wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Polecam zrob taka szwedzka wersje ,na jeden plat ciasta francuskiego uzylam 1 torebke budyniu i 300ml smietanki 40 %. jak nie masz galaretki z porzeczki mozna urzyc dzem malinowy To takie szybkie ciacho. Z tego co widzę to ciasto jest na górze i na dole . Ile cukru dodałaś do śmietany czy już bez cukru? Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Dzis sobie troche poszalalam i zrobilam napoleonke ...ulubione ciastko mojego TZ Ciasto wygląda bardzo smacznie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 16 Stycznia 2016 CIasto jest szybkie tylko troche skladania ,Taki plat swiezego ciasta podzielilam na 3 upieklam a pozniej przygniotlam troche blacha co by wyrowac 1 warstwe smarujemy musem jablkowym na to ciasto i dogniatamy, nastepnie wykladamy budyn rozsmarowujemy , na to ubita smietana ( moja jest bez cukru i zadnych stabilizatorow )kolejna warstwa ciasta na nie rozsmarowana domowa galaretka z czerwonej porzeczki, moze byc dzem a na niej lukier. Wstawiamy do lodowki na jakies pol godzinki i dalej tylko kroimy najlepiej zabkowanym nozem jak do chleba ,za kazdym cieciem trzeba umyc noz i juz mozna zajadac . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 16 Stycznia 2016 CIasto jest szybkie Dzięki za szczegóły. Dam znać jak zrobię Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Dzis sobie troche poszalalam i zrobilam napoleonke ... Ooo... ja Cię... A dawać mi tu cały przepis Electra, super wygląda Kamil.. przepis jest na poprzedniej stronie rozumiem, ze ślinotok uniemożliwił Ci czytanie dalszych postów .. ale jak już wszystko minie to zajrzyj tu jeszcze raz Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 16 Stycznia 2016 przepis jest na poprzedniej stronie Składniki są na poprzedniej stronie, a przepis trzy posty wyżej... zajrzyj tu jeszcze raz Zaglądam systematycznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Kamil proste skladanie jak ukladanka z klockow LEGO Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Kamil proste skladanie jak ukladanka z klockow LEGO To widać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Oj electra, slow brak Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dzis sobie troche poszalalam i zrobilam napoleonke Electra ale smaka robisz wedlog mojego TZ wyszla zarabista Według mnie też Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Pozazdrościłem Ci Electro piękniusich pierogów, a ponieważ też mam taką samą "maszynkę" do lepienia jak Ty, to właśnie machnąłem porcyjkę "Ruskich" na dzisiejszy obiadek . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 17 Stycznia 2016 No ladniutkie .. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Normalnie jak z pierogarni ale jeżeli smakują jak wyglądają to Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 17 Stycznia 2016 No dzięki, dzięki bardzo, ale tak powiem w tajemnicy, że z podrumienioną cebulką i skwareczkami to chmm, na tak dwie porcyjki raz po raz po 10 szt. każda, pod kubasek herbatki z cytryną zmogłem, lekko nie było, ale "dałem radę" . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 17 Stycznia 2016 To jesteś lepszy odemnie, ja tej wielkości pierogów to zmieściłbym max. 10, nooo... może z dużymi oporami 12, ale później odcierpiałbym to okrutnie my kleimy pierogi ręcznie więc ten rant jest dużo, dużo mniejszy, a co za tym idzie to i pieróg jest mniejszy, takich zjadam 10 i basta Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 17 Stycznia 2016 No Mariusz, właśnie cierpię, ale już raphacholin poszedł w ruch , bo tak jak mówiłem 10 na pierwszy rzut, po kwadransie jednak nie "strzymałem" i była poprawka, ale co tam, raz na jakiś czas to jak mówią "i księdzu wolno", a jest wyrób z tej foremki o średnicy 10 cm. a co tam . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 17 Stycznia 2016 co wy tam tak cieniutko moj TZ z miesiwa to wrabal 20 takich z tej praski ...ja nie mam umiaru ale tylko do pyzow Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Ooo, Electro, pyzy takie "prawdziwne" też z cebulką i skwareczkami to co tam dużo pleść po próżnicy, poezja najzwyczajniej . Pamiętam te czasy kiedy się na "Różyca" na te sławetne "pyzy i coś do tego" chadzało, oj, to panie byli czasy, oj byli . http://www.okiemjadwigi.pl/tag/pyzy-z-rozyca/http://warszawawpigulce.pl/slynne-pyzy-z-rozyca-przepis/ Edytowane 17 Stycznia 2016 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Ja tam jadam tylko tyle bo muszę mieć miejsce na inne smakołyki, a tak "zapcham" się pierogami a reszta mi koło nosa przeleci Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Ja pamietam tez te pyzy na rozyckim ,co mi babcia nigdy kupic nie chciala..za to musiala robic sama jak tylko wrocilysmy do domu ,bo wnusia jej nie odpuscila,musze sie kiedy znow pokusic bo jak ostatnio robilam to nawet dosc smaczne my wyszly Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 18 Stycznia 2016 co wy tam tak cieniutko moj TZ z miesiwa to wrabal 20 takich z tej praski ...ja nie mam umiaru ale tylko do pyzow Electra ja na nasza piatke robie 30 sztuk, podobnej wielkosci jk Twoje , tylko bez tego wykonczenia i jeszcze nam po obiedzie zostanie , odrobine wiecej niz 5 To my cieniasy jestesmy , a moze moje takie niedobre pierogi sa Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Aniu, to Wy jedzie jak wróbelki można Was gościć i miesiąc nawet a i tak kieszeń tego nie odczuje a podejrzewam że pierogi robisz dobre, tylko.... mało Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Mariusz wcle nie jak wrobelki. Ale jakos pierobi sa takie zapychajace, przynjmniej dla mnie. Ja bardzo je lubie. Wiesz jak na wigilie to zwykle robie wyliczajac i wydawalo mi sie ,ze bardzo duzo JAk robie pierogi ,to teraz porcja na obiad i reszta na drugi dzien na lunch. Pierogi robie raz na jakis czas, ale dalej to makaz ziemniakami i to jest hamulcem.( ale i tak za nimi przepadam ) Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/9/#findComment-469530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.