MariuszB Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 18 Stycznia 2016 My nade wszystko kochamy "ruskie pierogi" ale masz rację, pierogi są bardzo syte, tym bardziej że ja preferuję podsmażane, a to już kaloryczna bomba Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-469533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 18 Stycznia 2016 tym bardziej że ja preferuję podsmażane, a to już kaloryczna bomba A tak podane, sa najsmaczniejsze Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-469535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Ale ja nie o ruskich mowie tylko z miesem bo moje byly z miesem ,za ruskimi moj TZ nie przepada ,ja zjesc zjem ale to kartofel z kluchem jakos tak za duzo Z kapusta i grzybami tez lubie no ale na wigije, a to juz nie da sie zjesc duzych ilosci bo sa inne dobroci ( nie mysle o karpiu) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-469608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 19 Lutego 2016 Dzis proba chlebka pszennego na pszennym zakwasie.Dopasowalam sobie ilosci skladnikow do koszyka po wypieku bocheneczek wazy 950 g Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-477240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 19 Lutego 2016 Ja jak opanuję zakwas żytni to też się za pszenny zabiorę. Chlebek ekstra! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-477250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 19 Lutego 2016 dzieki moj przenny powstal na jednej lyzeczce zytniego dokarmilam tylko przez 2 dni co by wystarczylo.Czekam jeszcze az wystygnie bo ciekawa jestem przekroju Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-477252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 19 Lutego 2016 No, no, Electro, aż przysiadłem z wrażenia, piekarnię możesz otwierać, chlebuś jest pokazowy . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-477254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 19 Lutego 2016 Heheh Sverige ,piekarnie ju zmialam ..o kolejnej nie mysle ..chociaz szkoda ze nie mialam tej wiedzy co teraz waga idealna do koszykaKolejny bede piekla tez z garnka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-477257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 19 Lutego 2016 Piekny chlebus electra :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-477259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 19 Lutego 2016 Nie wiem jak tam u was w "Stolycy", ale tu u nas na wsi, w Skåne, zrobiła się moda na "surdegsbröd", i powstają takie małe piekarnie jak grzyby po deszczu . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-477261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 19 Lutego 2016 Elu ..dziekuje ...kolejny wedlug waszego przepisu bede robila Sverige u nas tez sa i coraz wiecej , wszystkie molochy poupadaly ..wiesz wlasny biznes piekarniczy to albo malenka gdzie robisz samemu bo jak ma sie ludzi to praca na 20/24 h a ja juz na to sie nie pisze ..nie te zdrowie juz a po zatym ja niestety alergik jestem , nawet jak w domu pieke to dzis juz ledwo na oczy patrze. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-477262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 19 Lutego 2016 Electra ladniutki chlebus , takie lubie A moj siedzi w lodowce, bo czasu nie mialam, no i jeszcze troche chleba jest, wiec sienie spiesze, moze jutro bo upieke. Ale zrobie tym razem w garnku. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-477329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 19 Lutego 2016 Ja już miałam nie jeść normalnego chleba .Nawet w tym celu napiekłam jakichś ala chlebków ryżowo-jaglanych i namroziłam pół szuflady ,ale jak tu się oprzeć takim specjałom??Dziś się zaraziłam chlebkiem od sverige i chyba się uzależnie od niego na jakiś czas [do kolejnego wstawienia fajnego sprawdzonego arcydzieła chlebowego] Ech.. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-477336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 19 Lutego 2016 Chlebek wystygl i tak wyglada przekroj Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-477354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 19 Lutego 2016 No nic dodać ,nic ująć... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-477358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 19 Lutego 2016 Modelowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-477361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 3 Marca 2016 Dzis u mnie juz sie weekend zaczal pogoda paskudna to postanowilam upiec cos slodkiego ..Babka ze smazonymi jablkami z cynamonem i domowa masa migdalowa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-481715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 4 Marca 2016 A przepis gdzie,tak na serio to znudziła mi się szarlotka, a jabłek mam dużo i fajna to by była alternatywa. Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-481879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 4 Marca 2016 Przepis moge przetlumaczyc i wstawie A tak wyglada w przekroju Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-481923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 4 Marca 2016 A tak wyglada w przekrojuIMG_0343 (911x1280).jpgNie masz serca. Z rana takie ciacho. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-481926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) Babka ze smazonymi jablkami z cynamonem i domowa masa migdalowa Electra cudna baba Wstaw przepis Edytowane 4 Marca 2016 przez Ela K. Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-481930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 4 Marca 2016 Jak nie mam ...mam i to wielkie Postaram sie w ciagu dnia dodac przepis bedziecie mieli co robic do weekendowej kawki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-481932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) Dla tych co maja ochote sprobowac babki ,przetlumaczylam przepis ..Robi sie naprawde szybko. Pasta migdalowa daje nie tylko specyficzny smak ale wilgotnosc .Ja uzylam domowej pasty. Babka z jablkiem i pasta migdalowa 3 szt Jajka2.5 dl cukier1 lyzeczka cukru waniljowego50 g masla1 dl mleka3.5 dl maka pszenna2 lyzeczki proszek do pieczenia1 szczypta soli100 g pasty migdalowej Nadzienie:2 duze jablka2 lyzki masla2 lyzki cukru2 lyzeczki mielonego cynamonu Maslo i bulka tarta (kokos) do wysmarowania formy Nastawic piekarnik na 175 st.C Ubic jajka z cukrem i cukrem waniljowym na biala puszysta mase.Maslo rozpuscic i wymieszac z mlekiem dodac do ubitej masy jajecznej.Wymieszac make ,proszek do pieczenia i sol i dodac do masy calasc wymieszac.Dodac startana tarce paste migdalowa.Jablka obrac, wykroic gniazda nasienne i pokroic na kawalki. Podsmazyc na masle z cukrem i cynamonem az lekko zmiekna.Jablka dodac do masy i przelac calosc do wysmarowanej formy.Ciasto pieczemy w srodku piekarnika przez 45-50 min sprawdzamy patyczkiem czy jest gotowa,ma nie byc klejaca.Ciasto po lekkim schlodzenia wyjmujemy z formy na talerz lub kratke.Udanego wypieku :-) pasta migdalowa domowa. Skladniki na 250 gram200 g migdalow obranych ( mozna nie obierac ale wtedy masa bedzie bardziej grubo ziarnista)3 szt migdalow gorzkich. mozna uzyc extraktu (4 krople)2,5 dl cukru pudru.1 bialko Migdaly sparzamy i obieramy ze skorki.suszymy na papierowym reczniku.migdaly miksujemy w blenderze z pudrem dodajemy bialko i dalej miksujemy az otrzymamy gladka mase.Zawijamy w folje i chowamy do lodowki .twalosc ok 2 tyg. Edytowane 4 Marca 2016 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-481955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 4 Marca 2016 Migdaly sparzamy i obieramy ze skorki.suszymy na papierowym reczniku. migdaly miksujemy w blenderze z pudrem dodajemy bialko i dalej miksujemy az otrzymamy gladka mase. Zawijamy w folje i chowamy do lodowki .twalosc ok 2 tyg. 2 malaksery spaliłam kiedyś na masie marcepanowej . Muszę spróbować blenderem Dzięki za przepis Ja robiłam babkę właśnie z marcepanem. Dodanie jabłek to świetny pomysł Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-482032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 4 Marca 2016 Elu masa marcepanowa to nie to samo co marcepan .zeby sobie ulatwic mozna dac platki migdalowe ,ja najpierw rozdrabniam migdaly a pozniej dodoje puder na koncu bialko.moze calosc trwala jedna minutke :-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/10/#findComment-482050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.