electra Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 8 Listopada 2017 Tylko te 4 ...ogolnie robilam z 750 g maki. jak wyjelam z lodowki 2/3 ciasta poszlo na chleb a zreszty zrobilam 4 bulki , garnej jest 3 litrowy wiec max 5 by weszlo zeby sie nie stykaly Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-574581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 8 Listopada 2017 Czyli jak rozumiem, te cztery piękne sztuki siedziały sobie grzecznie razem w garnuszku i piekły się jednocześnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-574582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 8 Listopada 2017 Tak , a obok piekl siechleb.Bulki 15 min pod przykrywka -po czym 20 min bez chleb 35 min z przykrywka i 20 bez... tak ze wszystko pasuje , czas pieczenia bulek znalazlam na jakims szwedzkim blogu o pieczeniu "grytbullar" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-574583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 8 Listopada 2017 (edytowane) Dzięki Electro .To super pomysł z takimi garnkowym chrupiącymi bułeczkami z grubą skórką, rewelka po prostu . Popróbuję jednak trzymać w garnku pod przykrywką nieco dłużej, podobnie do chlebka, aby były takie mocniej rumiane, tak jak lubię, ale to już tylko detal do indywidualnej decyzji każdego "piekarza" . A tutaj jeszcze jedna fajna receptura wraz pokazem, jak i co krok po kroku ; Edytowane 8 Listopada 2017 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-574585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 8 Listopada 2017 (edytowane) Byly chleby z garnka ..to teraz mamy bulki z garnkaA ja widziałem na tym zdjęciu 4 chleby Ale wypieki super Edytowane 8 Listopada 2017 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-574596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 8 Listopada 2017 @wróbel75, mozna upiec 2 i beda idealne do zurku a te to takie chlebki mini moga byc do swieconki Kolejne zrobie tylko z pszennej maki ..to byl tylko experyment czy wogole wyrosna [Dodano: 08 lis 2017 - 14:41]Sverige dzieki za ten link , nie znalam go ...ale fajne wpomnienia wrocily ..piekarenka jak moja sprzed 12 lat, upieke taki tylko znajde chwile Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-574616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 8 Listopada 2017 Kochani przetłumaczcie na Polski ten przepis z filmu . Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-574688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) "Chleb garnkowy szwedzkiego Mistrza piekarskiego" SKŁAD : 730g. mąka pszenna 450g. woda250g. zakwas żywy (płynny) 22g. sól DZIEŃ PIERWSZY Najpierw sam żywy zakwas rozrobić (rozcieńczyć) w misce z wodą, a następnie : 1. Wymieszać ręcznie mąkę, wodę, i płynny żywy zakwas 2. Miskę zakryć folią i odstawić na 30 min. (autoliza)3. Po półgodzinie zaczyn posolić i wymieszać4. Wykonać w ciągu 1 godz. czterokrotne złożenie, przerobienie zaczynu (co 15 minut)5. Odstawić na 1.5 - 2.0 godziny6. Uformować bochenek i na posypanej ściereczce ułożyć w koszyczku7. Wstawić na noc do lodówki 12 -15 godzin DZIEŃ DRUGI 1. Garnek z pokrywką wstawić do piekarnika i rozgrzać do 250 stopni C.2. Do rozgrzanego garnka włożyć wyrośnięty chleb i wykonać nacięcia3. Nakryć pokrywką i ponownie wstawić do piekarnika4. Po ok. połowie czasu pieczenia, (25-30 min.) pokrywkę zdjąć5. Piec jeszcze ok 20 minut, aż będzie odpowiednio rumiany6. Ogólny czas pieczenia nie może być krótszy niż 45 minut SMACZNEGO . Edytowane 9 Listopada 2017 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-574702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 9 Listopada 2017 Nasz przepis jest mniej pracochłonny ,a efekt chyba taki sam.Może kiedyś spróbuję to sobie porównam. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-574773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 9 Listopada 2017 Ja zrobie bo juz dozywilam zakwas ,moze w sobote upieke , to porownam walory smakowe Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-574804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 9 Listopada 2017 Dzięki , wypróbuję . Mąka tania , więc można sobie pozwolić na "niewypały" jak by co Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-574818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 21 Listopada 2017 Moj chleb na zakwasie ..leniwa jestem wiec zmodyfikowalam powyzszy przepis bo tego mieszania tyle razy ... skladniki :250 aktywny zakwas zytni300 ml letnia woda 500 g maka -u mnie 150 maki zytniej gruboziarnistej , 350 pszennej 15 g sol1 lyzka miodu aktywny zakwas rozcienczylam z woda i dodalam make ..wymieszalam do polaczenia skladnikow , odstawilam na jakies 30-40 min po tym czasie dodalam sol i wyrobilam ..odstawilam na pol godzinki , po czym przerobilam w misce kolejny raz, miske przykrylam i wstawilam do lodowki na jakies 18h natepnego dnia , ciasto wylozylam na blat podsypany maka i uformowalam bochenek , wlozylam do koszyka i pozwolilam zeby sobie odpoczal az nabierze temp pokojowej Garnek wstawialm do pieca na 250 st , po nagrzaniu , chleb wrzucilam do garnka przykrylam pokrywka i wstawialam do pieca 220 st C, po 35 min zdjelam pokrywke i pieklam kolejne 20 min.Goracy wyjelam z garnka i studzilam na kratce , Maz przyszedl nie mogl sie doczekac az wystygnie ..i przekroil jeszcze cieply .Skorka wyszla bardzo chrupiaca a chlebek smaczny . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-576526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 21 Listopada 2017 Bardzo ładniusi chlebuś Electro, o smak nie pytam bo wiadomo . Dobrze się temu Twojemu "chłopu" wiedzie . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-576528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 21 Listopada 2017 Taaaa a on mowi ze sie ze mna meczy juz 25 lat Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-576532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 5 Stycznia 2018 dzis mi sie zachcialo domowego makaronu bedzie do rosolu ktory w naszym domu jest raczej zadkoscia150g maka typ 00150 maka pszenna3 jajka ½ lyzeczki soli Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-583057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 5 Stycznia 2018 A u nas był makaron z białym serem Proste, a jakie dobre Uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-583058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Bialy ser i do tegopowinny byc jeszcze skwarki z boczku Taki z bialym serem tez lubie ale musi byc troszke grubsza wsazka niz taka rosolowa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-583059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 5 Stycznia 2018 do rosolu mam juz nasuszony. Zawsze jak robie to robie tak, aby jeszce jedna porcja zostala i susze. Pozneij jak znalzl kiedy czasu brak. Ostatnio recznie byl krojony, bo Ola sie uczyla kroic makaron. NAwet jej to idzie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-583060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Ja tez ususzylam , bo z tej ilosci maki to musialoby byc ze 12 osob zeby zjesc Ja mam ta maszynke do makaronu juz kilka lat tylko używalam glownie do walkowania , nastawki do makaronu nie wykorzystalam jeszce , mialam kroic reka ale jak wybrobowalam to wyszly bardzo cienkie to odpadlo krojenie Edytowane 6 Stycznia 2018 przez EAnna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-583062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Do zasmażania z twarogiem muszą być fest kluchy U nas nadmiar makaronu domowego suszy się na ściereczce i później w papierową torebkę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-583065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Ja tez tak robie. Czasem slubny nie wie co w takiej zamniietej torbie jest i rozerwie . Mam wtedy szafka makaronowa, a nie porcje makaronu na zas. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-583070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Ja wysuszylam i schowalam do puszki ( makaronowej) co by uniknac podobnej sytuacji jaka miala Annam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-583107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 6 Stycznia 2018 co w takiej zamniietej torbie jest i rozerwie Nic To - nic - jak mi moja Małgonia chciała odkurzyć słoje z nalewkami i 12 litrów z nastawioną węgierką się niechcący zbiło ,ona była zmartwiona a ja potraktowałem ,że wypiła i nastawiłem w nowym słoju jarzębinę - Po prostu się zdarza Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-583113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Mi jak 50l nalewek się wylało była masakra. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-583177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Okragly pleciony chleb z makiem. Skladniki na 1 bochenek 25 g drozdzy 250 ml woda 50 ml oleju1 lyzeczka* cukru ½ lyzeczki* soli 1 jajko 420 g maki / dalam pszenna pelnoziarnista *Lyzeczka 5 ml drozdze rozdrobnic do miski dolac troche wody wymieszac az sie rozpuszca dolac wode i pozostale skladniki , make dodajemy stopniowo mieszajac , mieszamy az ciasto bedzie odchodzilo od misy. Wymieszane ciasto wkladamy do naoliwionej misy i zostawiamy do wyrosniecia na 1h ( az podwoi swoja obietosc) Ciasto dzielimy na 4 czesci z ktorych formujemy dlugie ruloniki ,zaplatamy Cleb kladziemy na blache wylozona papierem do pieczenia , przykrywamy sciereczka i dajemy urosnac na jakies 40 min Piec nastawiamy na 200 st CWyrosniety chleb smarujemy podbitym jajkiem z odrobina wody i posypujemy makiemPieczemy na dole pieca ok 40 minStudzimy na kratce przykryty sciereczka . Edytowane 8 Stycznia 2018 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/17/#findComment-583424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.