Ela K. Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 4 Września 2016 Zapewne to jeszcze nie koniec Twojego szaleństwa ''słoikowego'' wszak jeszcze kilka rzeczy jest do zrobienia .. no jeszcze kilka słoiczków powstanie a naleweczki gdzie ? Na parapecie, na podłodze, w szafie a na stole filtruje się farmaceuta . Jutro może mi się uda wstawić fotki Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-514313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 17 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 17 Września 2016 Pierwsza partia powideł śliwkowych już się smaży. Udało mi się zdobyć przepyszną węgierkę ,malutka , drobniutka ale bardzo słodka Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-517206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 3 Października 2016 Buraczki z czosnkiem Składniki: 6 kg buraków 6 dużych cebul 3 duże ząbki czosnkuZalewa: 6 szklanek wody 3 szklanki octu 6 % ( może być 10 % ) 3 łyżki soli 3 szklanki cukru 15 ziarnek pieprzu 15 ziarnek ziela angielskiego 10 gożdzików 10 liści laurowych Buraki ugotować , obrać i zetrzeć na grubej tarce Cebulę drobno pokroić a czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa zalać gorącą zalewą pozbawioną przypraw i zostawić na 24 godziny. Nie trzeba ich chować do lodówki, nie zepsują się. Potem odsączyć na sitku, włożyć do słoików i pasteryzować około 15 min. Buraczki są fantastyczne. Pozostały sok wlewam do małych słoiczków i też pasteryzuję.Nadaje się świetnie na wigilijny barszcz i nie tylko. przerobiłam wczoraj porcyjkę wg przepisu , od rana chodzę podciągam z gara , ależ to pyszne a co dopiero jak się przegryzie :-) dzięki za przepis , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-520381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 3 Października 2016 przerobiłam wczoraj porcyjkę wg przepisu , od rana chodzę podciągam z gara , ależ to pyszne a co dopiero jak się przegryzie :-) dzięki za przepis , pozdrawiam Bardzo się cieszę że smakuje, U nas to jest cały czas nr 1 jeśli chodzi o buraczki chociaż przerobiłam już kilka przepisów Pozdrawiam Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-520390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 3 Października 2016 Elu szkoda ze tak pozno zobaczylam Twoj przepis na boraczki bo bym zrobila w takiej wersji tez ,u mnie krolowala wersja Pokemona tesciowej ,tez pyszne Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-520413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 11 Października 2016 Witaj Elu Czy posiadasz sprawdzony przepis na sałatkę z zielonych pomidorów ?Jeśli coś odszperasz to będę wdzięczna :-)PozdrawiamUla Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-521817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 11 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 11 Października 2016 Czy posiadasz sprawdzony przepis na sałatkę z zielonych pomidorów ? Jeśli coś odszperasz to będę wdzięczna :-) Ulu niestety nie przerabiałam zielonych pomidorów . Zjadłabym chętnie dobrej sałatki - pamiętam smak z dzieciństwa . CHyba Anuś robiłaPozdrawiam Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-521830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 11 Października 2016 Zjadłabym chętnie dobrej sałatki - pamiętam smak z dzieciństwa . CHyba Anuś robiła Elu .. niestety nie mam takiego przepisu, sama chętnie bym z niego skorzystała. Taką sałatkę robiła moja Babunia, ale proporcji nie znam. Może ktoś pamięta stary dobry przepis i podzieli się nim z innymi Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-521882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 11 Października 2016 niestety nie mam takiego przepisu, sama chętnie bym z niego skorzystała OK - to moje przepisy testowane wielokrotnie - https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13459-muski-qlinaria/?p=521883 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-521884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.