Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Zapewne to jeszcze nie koniec Twojego szaleństwa ''słoikowego'' wszak jeszcze kilka rzeczy jest do zrobienia ..

no jeszcze kilka słoiczków powstanie :)

 

 

a naleweczki gdzie ? :tongue:

Na parapecie, na podłodze, w szafie :tongue:  a na stole filtruje się farmaceuta :D . Jutro może mi się uda wstawić fotki

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-514313
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Pierwsza partia powideł śliwkowych już się smaży. Udało mi się zdobyć przepyszną węgierkę ,malutka , drobniutka ale bardzo słodka :)

post-70567-0-52473200-1474119376_thumb.jpg

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-517206
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

 

 

Buraczki z czosnkiem   Składniki: 6 kg buraków 6 dużych cebul 3 duże ząbki czosnkuZalewa: 6 szklanek wody 3 szklanki octu 6 % ( może być 10 % ) 3 łyżki soli 3 szklanki cukru 15 ziarnek pieprzu 15 ziarnek ziela angielskiego 10 gożdzików 10 liści laurowych   Buraki ugotować , obrać i zetrzeć na grubej tarce Cebulę drobno pokroić a czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa zalać gorącą zalewą pozbawioną przypraw i zostawić na 24 godziny.  Nie trzeba ich chować do lodówki, nie zepsują się. Potem odsączyć na sitku, włożyć do słoików i pasteryzować około 15 min. Buraczki są fantastyczne. Pozostały sok wlewam do małych słoiczków i też pasteryzuję.Nadaje się świetnie na wigilijny barszcz i nie tylko.

 

przerobiłam wczoraj porcyjkę wg przepisu , od rana chodzę podciągam z gara , ależ to pyszne a co dopiero jak się przegryzie  :-) dzięki za przepis , pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-520381
Udostępnij na innych stronach

 

 

przerobiłam wczoraj porcyjkę wg przepisu , od rana chodzę podciągam z gara , ależ to pyszne a co dopiero jak się przegryzie :-) dzięki za przepis , pozdrawiam

Bardzo się cieszę że smakuje, U nas to jest cały czas  nr 1 jeśli chodzi o buraczki  chociaż przerobiłam już kilka przepisów :) Pozdrawiam :)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-520390
Udostępnij na innych stronach

Elu szkoda ze tak pozno zobaczylam Twoj przepis na boraczki bo bym zrobila w takiej wersji tez ,u mnie krolowala wersja Pokemona tesciowej ,tez pyszne :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-520413
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy posiadasz sprawdzony przepis na sałatkę z zielonych pomidorów ? Jeśli coś odszperasz to będę wdzięczna :-)

Ulu niestety nie przerabiałam zielonych pomidorów :( . Zjadłabym chętnie dobrej sałatki - pamiętam smak z dzieciństwa :). CHyba Anuś robiła

Pozdrawiam

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-521830
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zjadłabym chętnie dobrej sałatki - pamiętam smak z dzieciństwa :). CHyba Anuś robiła

Elu .. niestety nie mam takiego przepisu, sama chętnie bym z niego skorzystała. Taką sałatkę robiła moja Babunia, ale proporcji nie znam. Może ktoś pamięta stary dobry przepis i podzieli się nim z innymi :)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-521882
Udostępnij na innych stronach

 

 

niestety nie mam takiego przepisu, sama chętnie bym z niego skorzystała
  OK - to moje przepisy :)  testowane wielokrotnie  - https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13459-muski-qlinaria/?p=521883

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12069-spi%C5%BCarnia-eli-k/page/5/#findComment-521884
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.