bilu72 Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 1 Marca 2019 (edytowane) W pierwszym cyrkulatorze przestał pracować wiatraczek więc wskazania temperatury zaczęły wariować.Drugi cyrkulator sam się wyłączył w czasie pracy i to na zawsze. Nie można była ponownie zastartować.Te dwa pierwsze były z jednej serii. Na trzeci czekałam miesiąc, bo płynął z Chin. To już była inna seria i dało się od razu zauważyć różnicę w pracy wiatraczka. Widać było jego pracę wyraźnie na wodzie. Na razie działa bez zarzutu.Dziękuję za informacjeJedyne pocieszenie że Lidl daje 36 miesięcy gwarancji Edytowane 1 Marca 2019 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-625193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 1 Marca 2019 Miałem wymieniony na nowy w tym czasie co EAnna i niestety nie pochodził długo, przed wczoraj znowu pojechał do serwisu do Niemiec.Jedyna dobroć z tego że Lidl zabiera bez zbędnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-625203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JD1958 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Witam, EAnna: Garnek 22l, cyrkulator z Lidla, pokrywka zrobiona z okrągłej tacki Al, izolacja zewnętrzna z folii bąbelkowej.Wykonanie proste, tanie i skuteczne.Poddałem taki sam cyrkulator dużej próbie - 1,5 kg karkówki w kawałku na 24 h przy 66 st.C. Gar był gorący - taka strata ciepła przez 24 h to jakaś massakra!.Zrobiłem pdobną izolację, lecz tylko z boku, bo juz się "vidovało" i z góry. Cyrkulator po 12 h od czasu do czasu dziwnie "popiskuje" - jakoś DZIAŁA . Pomyślałem o zrobieniu "płaszcza" z pianki poliuretanowej - takiej jak do montażu okien/drzwi - do wykonania będzie konieczna jakaś zewnetrzna forma/osłona - cos wymyślę! Chciałbym uzyskać bardziej trwałe - tzn. bardziej "stabilne" rozwiązanie. Uszczelnienie od góry przez kulki i i odpowiednio przzygotowną pokrywę też z wykorzystaniem pianki.Szukałem w Necie podobnych rozwiązań, lecz bez skutku.Byłbym wdzięczny za Twoje / Forumowiczów zdanie na ten temat.Pozdrawiam Cytuj ------------------------------------------"Ważne, by wiedzieć, CO SIĘ MÓWI, a nie mówić, CO SIĘ WIE..." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Pomyślałem o zrobieniu "płaszcza" z pianki poliuretanowej - Każda forma termosu jest wskazana. Zrób jednak próbę stabilności tej pianki w maksymalnej przewidywanej temperaturze pracy.Poza tym pianka na spodzie garnka poddana będzie naciskowi, więc na dno raczej trzeba pomyśleć o czymś innym.Garnek należałoby oddzielić od warstwy pianki jakąś folią, która nie przereaguje z pianką. Te pianki charakteryzują się dużą adhezją, również do metali.Ja swój garnek stawiam na tapicerowanym krześle (izolacja od spodu) i stosuje tę mobilną izolację z folii. Garnek jest przez to mniejszy w okresie przechowywania oraz służy też innym celom od czasu do czasu Dobrym rozwiązaniem IMO jest użycie lodówki turystycznej w roli naczynia, czy też owinięcie garnka choćby starym kocem.Pomyśl jeszcze o mocowaniu cyrkulatora na obrzeżach garnka. Temperatura samego cyrkulatora jest nieco wyższa niż wody i może przytopić piankę w miejscu mocowania. Zauważyłam lekko przygrzane bąbelki folii w pobliżu cyrkulatora. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Pomyślałem o zrobieniu "płaszcza" z pianki poliuretanowej -Dobrym rozwiązaniem IMO jest użycie lodówki turystycznej w roli naczynia, To praktycznie najlepsze i najbardziej proste rozwiązanie. Sprawdza się idealnie w w praktyce . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Szukam odpowiedniej lodówki turystycznej , a puki co ... pojemnik plastikowy owinięty streczem , odpowiedniej wielkości karton i pianka montażowa niskoprężna Strecz uniemożliwił sklejenia pianki i pojemnika . Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez piurko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grim_reefer Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) To i ja się podzielę swoimi doświadczeniami. Mam cyrkulator z Lidla, ale zaczął dziwnie się zachowywać - jakby się przegrzewał. Z wiatraczkiem chyba wszystko w porządku - kręci się. Dwa dni temu złożyłem zgłoszenie reklamacyjne i czekam. W miedzyczasie zacząłem szukać innego na Ale Drogo. Okazuje się że jest dużo cyrkulatorów Klarstein Quickstick w bardzo dobrych cenach. Zalicytowałem wersję powystawową, gdzie sprzedawca pisał, że nie można ustawić czasu gotowania (co nie jest dla mnie problemem) - wyraźnie nie czytał instrukcji albo wysłał inny egzemplarz bo się da. Zapłaciłem za niego 69 zł ???? W tym momencie sprzedawca u którego kupiłem ma dwa powystawowe po 130 zł i jeden do licytacji. Jeszcze do cyrkulatora z Lidla zrobiłem garnek z lodówki turystycznej 10L - działa świetnie bo spowalnia wyparowywanie wody. Poza tym izoluje i mniejsza tym samym zużycie prądu. Niestety cyrkulator Klarstein jest zmniejszy, więc otwór wokół niego jest troszkę zbyt duży, więc jednak trochę wody ubywa...Wygląda to tak Kiedyś muszę kupić trochę większa, bo do tej zbyt dużo nie zmieszczę. Zacząłem też gotować w wodzie destylowanej - cyrkulator nie będzie się zakamieniał ???? Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez grim_reefer Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Właśnie takie rozwiązanie miałem na myśli. Mam identyczne pudło, myślę że również EAnna to właśnie miała na myśli, tanio, wygodnie i bezproblemowo, najważniejsze to trafić na jak największą pojemność. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Po co rzeźbić z lodówką... polecam to czego używamy na co dzień czyli pojemnik GN i do tego tak zwany termoport Mam, używam, bardzo sobie chwalę... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 tak zwany termoport A co to jest? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Czyli styropianowe, dopasowane do GN pudło!Wg mnie każde rozwiązanie jest dobre, byle było dopasowane do warunków właściciela [Dodano: 06 kwi 2019 - 22:58]Chociaż to Twoje rozwiązanie jest bardzo eleganckie Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 To nie jest styropian To prędzej styrodur Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 To prędzej styrodur Z punktu widzenia izolacji to ta sama rybka Jednak osobiście jestem za ograniczaniem ilości gromadzonego sprzętu do minimum minimorum.Ten punkt widzenia wynika z doświadczenia długich lat życia i doceniania zasobów surowcowych i energetycznych Ziemi. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Styrodur to pod kątem izolacji a przede wszystkim wytrzymałości całkiem inna bajka niż styropian. A co do gromadzenia maneli to akurat w tym przypadku sprawa jest prosta, mam kilka GN-ów, po prostu trzymam je w termoporcie jak w jakimś kartonie i nie zajmuje mi to dodatkowego miejsca. A do SV sprawdza się niesamowicie. Straty ciepła minimalne, grzałka prawie nie pracuje. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Mam coś takiego,w środku jest pojemnik plastykowy z pokrywą.Przykrywam deklem , zastosowałem też wentylator przepływowy z wędzarni który chłodzi cyrkulator.Bez wentylatora cyrkulator jest mocno nagrzany i myślę że to było powodem częstych awarii i 3 krotnej wymiany urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) IMG_20190406_084354.jpg Kiedyś muszę kupić trochę większa, bo do tej zbyt dużo nie zmieszczę.Z tego co wiem, lodówki tego producenta maja identyczne pokrywy - wystarczy, że kupisz większą komorę, pokrywę już masz bez przerabiania nowej. :thumbsup: Po co rzeźbić z lodówką... polecam to czego używamy na co dzień czyli pojemnik GN i do tego tak zwany termoport Mam, używam, bardzo sobie chwalę... Ja rzeźbiłem, bo termoport jest znacznie droższy. Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez janusz_p Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grim_reefer Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Kiedyś muszę kupić trochę większa, bo do tej zbyt dużo nie zmieszczę.Z tego co wiem, lodówki tego producenta maja identyczne pokrywy - wystarczy, że kupisz większą komorę, pokrywę już masz bez przerabiania nowej. :thumbsup: Dobrze wiedzieć. Do gotowania przyda mi się większą, a mała zostanie jako turystyczna. Jak to stwierdziła moja żona jak kupiłem lodówkę: "Szkoda, że ją niszczysz. Jest taka mała, poręczna. W takiej w filmach transportują organy do transplantacji?" ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Szkoda, że ją niszczysz. Jest taka mała, poręczna. W takiej w filmach transportują organy do transplantacji?" grim, Ty rano sprawdzaj czy masz obie nerki [Dodano: 08 kwi 2019 - 11:46]Dla tych którzy chcą iść tropem Tusiaczkahttps://allegro.pl/oferta/termoport-termos-wojskowy-solidny-f-vat-7175676151Nie dość że trzyma ciepło to jeszcze nie do zepsucia Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Oj chyba co najmniej o jakieś 10 cm za płytkie te wojskowe... A co do lodówek to kiedyś kupiłem specjalnie za jakieś śmieszne pieniądze taką sporawą lodówkę Colemana, już nawet miała idealne miejsca pod otwór do cyrkulatora... ale termoport zwyciężył a lodówka została lodówką Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-628558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JD1958 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Witam, długo się "zbierałem", by zaprzątać Wam głowę takim drobiazgiem... Zrobiłem całą karkówkę, ok. 2,5 kg, "sous-vide" - ponad dobę, temperatura OK itd.Miałem ją potem poporcjować i popakowac sobie "na później". Nagle musiałem wyjechać i całą karkówkę, w foli, wrzuciłem do zamrażarki. Jestem w kropce: co zrobić, by podzielić ją na porcje - krojenie zamrożonej nie wchodzi w rachubę - nie mam piły tarczowej czy taśmowej .Rozmrozić, podzielić na porcje i potem każdą porcję ponownie "sous-vide"? Na jak długo?Może rozmrożoną karkówkę wykorzystać jako bazę do innych dań, np. gulaszu? Podpowiedzi mile widziane.Pozdrówka i miłego weekendu Cytuj ------------------------------------------"Ważne, by wiedzieć, CO SIĘ MÓWI, a nie mówić, CO SIĘ WIE..." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-634048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Moim zdaniem, rozmrozić podzielić na porcje i obdarować rodzinę lub jak piszesz wykorzystać do innych dań. Ponowne mrożenie nawet po ponownej obróbce nie jest wskazane.Pamiętam, jak kiedyś pisałem, że kupuję mięso gdy trafia się okazja cenowa, zamrażam mięso i gdy mam czas robię z niego kiełbasę, która jest później parzona i nadmiar mrożona. Było kilka uwag osób uważanych na forum za "znawców tematu" że tak nie powinienem robić, dzisiaj się tego trzymam. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-634099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Surowe mięso nie należy ponownie zamrażać i rozmrażać, ale już obrobione termicznie uważam że można.Robię tak, pod warunkiem że ponownie je poddaje obróbce termicznej. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-634105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 30 Czerwca 2019 całą karkówkę, w foli, wrzuciłem do zamrażarki. Jestem w kropce: co zrobić, by podzielić ją na porcje - krojenie zamrożonej nie wchodzi w rachubę - nie mam piły tarczowej czy taśmowej . Rozmrozić, podzielić na porcje i potem każdą porcję ponownie "sous-vide"? Na jak długo? Ponieważ mięso zostało zamrożone bez otwierania folii, jest w miarę bezpieczne. Gdybym była Tobą, to po zmięknięciu pakunku w lodówce niezwłocznie bym mięso przepakowała w porcjach docelowych i jeszcze raz proces SV w temp. wody 68 st.C aż do przegrzania mięsa. Myślę, że czas standardowy orientacyjny, jak dla wyrobów parzonych, czyli 10 minut na 1cm przekroju.Ponieważ mięso będzie zimne należy zastartować z wodą o wyższej temp. Czas liczyć od ustabilizowania temp. wody na poziomie 68 st.Swoją drogą 2,5 kg karkówki to można wciągnąć szybko a ona po rozmrożeniu wytrzyma w lodówce kilka dni. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-634108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 30 Czerwca 2019 MiroCzyli jak miałem zamrożone mięso na kiełbasy-wedzę-parzę gotowy wyrób-mrozę już przetwożony-i po rozmnożeniu muszę parzyć?Tak to wygląda przynajmniej w/g tego co napisałeś. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/4/#findComment-634109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.