oluska Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 18 Maja 2018 Witajcie.Właśnie nastawiłem Może komuś się przyda .Ino oczywiście.Boczek -6,92 kgSzynka- 8,45 kgRazem 15,37 kg Peklowanie na mokro wg .kalkulatora kol. Miro Wersja mniej słona.Peklosól 61,5 dkgWoda 6,15 lFermentator o poj. 20 l z atestem do żywności .Jak widać wszystko się mieści i to spoko . Pozdro i do zobaczenia za 14 dni . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-598303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 18 Maja 2018 Ładne myszki. Pojemnik fajny, ale trzeba mieć lodówę by to schować. Ja niestety nie mam osobnej do peklowania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-598306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Witajcie.14 dni minęło jak z bicza strzelił .A oto efekty .Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-599271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 3 Czerwca 2018 A oto efekty Pięknie wędzą we Wrocławiu A jeszcze przed śniadaniem Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-599272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 3 Czerwca 2018 A oto efekty Takie uwędzone delikatnie - dla nas w sam raz - pięknie - gratulacje Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-599280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Ja bym trochę mocniej podwędził, ale nie jest źle. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-599286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 3 Czerwca 2018 + godzina w dymie -polecam następnym razem????☺ Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-599289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 3 Czerwca 2018 + godzina w dymie -polecam następnym razem☺ Binio - jak lubisz - ale nie wszyscy Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-599295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Dzięki wszystkim za opinie .Bo ja forumowy synek jestem .I słucham pilnie,i wyciągam wnioski .Wędzone tylko samą czereśnią na próbę zgodnie z reżimem temperaturowym .Jednak buk ,śliwa i wiśnia dużo bardziej podkręcają kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-599297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Kolorek super. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-599305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Bardzo ładne, aż mi narobiłeś apetytu za szyneczkę i boczek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-599359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xelazzi Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 3 Czerwca 2018 A w przekroju można zobaczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-599369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 3 Czerwca 2018 No pewnie . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-599370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 1 Listopada 2018 Bry.Wreszcie się odważyłem.Pierwsza zrobiona osobiście kiełba.Przepis Kostka ,z tego linku. Dzięki. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/ Degustacja rodzinna i foty po 12 dniach podsuszania.Poezja po prostu i już.Jeszcze raz dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-611729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 1 Listopada 2018 Poezja po prostu i już. I o to w tym wszystkim chodzi . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-611735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 2 Listopada 2018 Już po tobie - kiełbasofilstwo wciąga jak chodzenie po bagnie Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-611822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 5 Listopada 2018 Już po tobie - kiełbasofilstwo wciąga jak chodzenie po bagnie To prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-612127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 5 Listopada 2018 I o to chodzi Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-612135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 5 Listopada 2018 Piękna kiełba, też ją robiłem. Przepis jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-612149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 12 Listopada 2018 Witajcie.Kiełba nr 2 wzorowana na tym przepisie z małymi odstępstwami .Następna będzie na bank zgodna z oryginałem . https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12632-kie%C5%82basa-lisiecka-wg-kostka/Wielkie dzięki za przepis . -mięso mielone szarpakiem ,maszynka Alfa 8 ,(chciałem spróbować szarpaka ,świeży zakup )-nadziewane w kiełbaśnice 28-36 (wiankowe nie dojechały na czas.) Cała reszta bez zmian.Foty po czterech dniach podsuszania. Poezja po prostu,i już. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-612732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 12 Listopada 2018 -mięso mielone szarpakiem Czyli duże odstępstwa raczej, bo nie ma klasyfikacji, tylko mięso mielone jak leci. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-612752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 12 Listopada 2018 Nie przesadzajmy. Podane są dwa odstępstwa od przepisu Kostka. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-612759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oluska Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 12 Listopada 2018 Klasyfikacja była oczywiście .Na tyle ile potrafię.Aż chyba za bardzo przesadzam ,z dokładnością. Szarpak tylko do jedynki z szynkiDwójka z okrawków szynki.(mielone na fi 10).Trójka z golonki i delikatnych błonek szynkowych(mielone na fi 2.5 dwa razy.)Waga surowca mięsnego po klasyfikacji 5..oo kg.Peklowanie -51 godz ..Przyprawy i woda .proporcjonalnie wg wagi do przepisu . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-612761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 12 Listopada 2018 No i wszystko jasne. Smacznego. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-612762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 12 Listopada 2018 Szarpak tylko do jedynki z szynkiDwójka z okrawków szynki.(mielone na fi 10).Trójka z golonki i delikatnych błonek szynkowych(mielone na fi 2.5 dwa razy.)Waga surowca mięsnego po klasyfikacji 5..oo kg.Peklowanie -51 godz ..Przyprawy i woda .proporcjonalnie wg wagi do przepisu .To trzeba pisać podając przepis. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12512-w%C4%99dzenie-oluski/page/3/#findComment-612763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.