Gonzo Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Dawaj przepis na ten Szwajcarski... może w końcu mi wyjdzie Za godzinkę albo i dwie się zobaczy... Niestety okazało się że była mi i wyjszła mąka 650 z Tesco jakiej używa Paweł więc użyłem zwykłej 550. reszta jak w przepisie. I chyba mi piekarnik mocniej na górze daje... Następnym razem pójdzie piętro niżej Moja buła 20160223_152413.jpg Tusiaku, przepis pewnie stąd wziąłeś, nawet podobne krzyżowanie http://www.chleby.info/search/label/chleby%20na%20zakwasie Edytowane 23 Lutego 2016 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Jeszcze raz napiszę bo Maxell wykasował mój wpis Nie dzielcie chleba i bułek na robione na zakwasie i drożdżach. Pieczywa dzielimy na chleby, bułki i inne. Jedyna różnica między bułką a chlebem jest taka że chleb jest większy. Chleb może byc z mąki żytniej, pszennej, owsianej, kukurydzianej i nnej, może byc na zakwasie i może byc na drożdżach. Tak samo z bułką. Edytowane 24 Lutego 2016 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 24 Lutego 2016 No to teraz Bazyli masz zadanie domowe. I poszukaj czym tak na prawdę różnią się te dwa rodzaje pieczywa. Bo rozmiarem jak napisałeś to nie prawda Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 24 Lutego 2016 Witajcie, Czasami też sobie jakiś chleb strzelę ale że nie lubię babrać się w cieście robię chleb w automacie. I przeważnie wygląda jak na zdjęciu.Z przepisuhttp://smakowitychleb.pl/prosty-chleb-automatu/Chleb ładnie wyrasta jest na powierzchni całej foremki później opada. W czym może być problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 24 Lutego 2016 To jeszcze przekroj pokaz, prosze. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 24 Lutego 2016 Tusiaku, przepis pewnie stąd wziąłeś, nawet podobne krzyżowanie http://www.chleby.in...ebyna zakwasie Tak Gonzusiu, to jest akurat blog prowadzony przez Pawła Polecam lekturę Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek444 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 24 Lutego 2016 Nie rozumiem, Paweł nie mógł od razu dać link do tego bloga a nie stopniować napięcie i wywoływać niepotrzebne dyskusje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 24 Lutego 2016 No to teraz Bazyli masz zadanie domowe. I poszukaj czym tak na prawdę różnią się te dwa rodzaje pieczywa Aniu nie będę szukał bo dla mnie się tym różnią i tyle Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podwawelska Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 24 Lutego 2016 Nie rozumiem, Paweł nie mógł od razu dać link do tego bloga a nie stopniować napięcie i wywoływać niepotrzebne dyskusje?Już tego bloga nie prowadzę. Być może kiedyś zacznę znowu, ale teraz - na obecną chwilę - nie. Dlatego się nim nie posiłkuję teraz, nie wrzucam linków. A co do napięcia to nie ja je stopniowałem tylko ludzie tutaj. Ja tylko napisałem, że wrzucę przepis A dyskusje zawsze się przydają, zawsze coś ciekawego można się z nich dowiedzieć.Witajcie, Czasami też sobie jakiś chleb strzelę ale że nie lubię babrać się w cieście robię chleb w automacie. I przeważnie wygląda jak na zdjęciu.Z przepisuhttp://smakowitychleb.pl/prosty-chleb-automatu/Chleb ładnie wyrasta jest na powierzchni całej foremki później opada. W czym może być problem?Na pierwszy rzut oka składniki wydają się w miarę dobrze dobrane. Ale zacząłbym od zmniejszenia ilości wody. Nie znacznie, po trochu. I obserwuj. Ewentualnie daj tez nieco mniej drożdży, powiedzmy 5 gram. Może chleb przerasta. Rośnie, rośnie, nie ma już siły i pfffff... Spada.I faktycznie może łatwej będzie jak pokażesz przekrój chleba. Cytuj ...ani żadnej rzeczy, która jego jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 24 Lutego 2016 Taki automatowy chleb opada gdy zbyt długo wyrasta i gdy się zagląda do środka podczas pieczenia ... Ten na zdjęciu był za krótko pieczono , następnym razem nie trzymaj go tak długo podczas wyrastania tylko manualnie włączaj pieczenie , zanim się rozgrzeje jeszcze wyrośnie. Te programy w automatach są generalnie niezbyt udane sugeruję manualne włączanie wszystkich funkcji Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 24 Lutego 2016 Dzisiaj kolejne podejście do chleba Pawła... Tym razem 100% ściśle z przepisem włączając w to mąkę z tego samego źródła Co ciekawe chleb spiekł mi się niemiłosiernie pomimo że umieściłem go tym razem na półce niżej. Obstawiam że piekarnik nie obniżył temperatury po zdjęciu pokrywy (a na pewno zadałem draniowi 220`C)...Jak ostygnie zobaczymy jak smakowo bo konsystencja powinna być OK - wyrósł ładnie. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 24 Lutego 2016 A gdzie Ty byles jak ten chleb sie piekl? a moze ustawiles tylko na gorne grzalke? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Wygląda jak tyłek murzyna po sepuku PSPo krzyżu wnioskuję że to się stało na Pogotowiu Edytowane 24 Lutego 2016 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 24 Lutego 2016 Też robię dziś swój pierwszy wypiek...... Pożyjemy, zobaczymy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 24 Lutego 2016 Nie zaglądałem w trakcie... po 30 minutach było OK, odkryłem pokrywkę jak zawsze a tu taki zonk A piekło się na automacie więc obie grzałki grzały... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 24 Lutego 2016 Po krzyżu wnioskuję że to się stało na Pogotowiu Chirurg się nie postarał Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 24 Lutego 2016 Poczekajcie zazdrosne dziady jak stycznik w robocie naprawię... Tam wchodzi 3 kg ciężkiego ciasta Pierdyknę bochen jak na dożynki Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 24 Lutego 2016 jak stycznik w robocie naprawię Eeeee taammmmm zepsty taki i w ogóle - ... a męskich nie było ? jak na dożynki Dożynki to będą jak Cie dorwiemy. aha do murzynka to jeszcze rodzynki się daje Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 24 Lutego 2016 aha do murzynka to jeszcze rodzynki się daje Tusiaczku i polewę możesz zrobić Czekam na przekrój ...Piekarnik widać mocno grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 24 Lutego 2016 Co ciekawe do tej pory problemów z piekarnikiem nie miałem... Jak smak będzie taki o jaki mi chodzi to mu wybaczę Dożynki to będą jak Cie dorwiemy. Ty weź mnie nie strasz bo będę musiał % dorobić dla takich znamienitych gościuff... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 24 Lutego 2016 bo będę musiał % dorobić Nie bój nie bój ... nie ma możliwości żeby zabrakło , prędzej się żarcie skończy Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 24 Lutego 2016 No fakt... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 24 Lutego 2016 Tusiaczek się zapatrzył w wczesnego Zbója kolor chlebka jak wedzonki Zbója na początku Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 24 Lutego 2016 A ja myślę że raczej idzie z duchem czasu i to nie jest "chleb szwajcarski" tylko "Chleb powszedni syryjski" PSBez podtekstów rasistowski o karnację mi chodzi ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 24 Lutego 2016 prędzej się żarcie skończy Teraz każdy na diecie Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.