arkdom Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 24 Lutego 2016 Co ciekawe chleb spiekł mi się niemiłosiernie A mąką go posypałeś? Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 24 Lutego 2016 Na jakich grzałkach piec chleb? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 24 Lutego 2016 Ja piekę na termoobiegu. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 24 Lutego 2016 A mąką go posypałeś? No nie... Wygląd OK, struktura także ale smak jeszcze nie ten... A chlebek po upieczeniu wygląda tak... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 24 Lutego 2016 Dziękuję. Po upieczeniu ma zostać w piekarniku, czy go wyciągnąć? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 24 Lutego 2016 Ja tam się nie znam ale wszędzie piszą żeby wyciągać i studzić na kratce... Najlepiej zawinięty w ściereczkę podobno... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 24 Lutego 2016 Ty się nie znasz? Dziękuję. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 24 Lutego 2016 Akurat pieczenie to nie moja bajka... od tego mam siostrę. Jej to i z piasku by extra babka wyszła Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 24 Lutego 2016 Pieczemy 1 h bez względu na wielkość? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podwawelska Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 24 Lutego 2016 Tusiaczku, Jezusiemarianienazarenski! Ty nad wulkanem go piekłeś? Ja pierdziu! Ty chyba pińcet stopni nastawiłeś :/ Kurka wodna, weź no popracuj nad piekarnikiem, bo on cię chyba oszukuje :p @Miro: grzałki góra-dół, po upieczeniu od razu wyjmij i przez co najmniej godzinę studź na kratce (podczas studzenia on jeszcze dochodzi). Co do czasu to ja tylko tę wielkość robiłem. Jeżeli planujesz mniejszy to po prostu po zdjęciu pokrywy po 30 minutach kontroluj przyrumienienie. I ja zawsze go robię na najniższym poziomie piekarnika. Nie wspomniałem o tym w przepisie, a z tego co widzę może to być istotne Cytuj ...ani żadnej rzeczy, która jego jest. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 24 Lutego 2016 Wygląd OK, A ja lubię taką przypieczoną skórkę. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 24 Lutego 2016 A ja lubię taką przypieczoną skórkę. Nie Ty jeden... Martadelka najchętniej tylko skórkę by zjadała Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 24 Lutego 2016 Tusiaczku, ale masz ten sam blad co pisalam wczesniej tym razem juz na calym chlebku. Termostat chyba masz do wymiany w piekarniku cos mi sie wydaje. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 24 Lutego 2016 Tusiaczku, ale masz ten sam blad co pisalam wczesniej tym razem juz na calym chlebku. Ale że co? Bo składałem dokładnie jak na filmie... A że spalony słońcem to się wie Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 24 Lutego 2016 Dzięki Paweł. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 24 Lutego 2016 Tusiaczku, poczekamy na chlebus ze zreperowanego piekarnika. i kolejny straraj sie skladac kilkakrotnie . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 24 Lutego 2016 i kolejny straraj sie skladac kilkakrotnie . OK, zapisane Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 24 Lutego 2016 .... troszke podobny do orginau szwajcerskiego chleba w moim wykonaniu, Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 25 Lutego 2016 No..... narobilo nam sie nowych piekarzy ,ladne chlebusie :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 25 Lutego 2016 Mi też się udało upiec pyszny chleb (dzięki za przepis)trochę za głęboko naciąłem i się rozszedł za bardzo, ale smak i trochę przypieczony - trzeba obniżyć na najniższą półkęi już jako śniadanko: Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 25 Lutego 2016 Menzur, a Ty to Tusiaczkowi pozazdorsciles tego przypalenia? Krocej pieczcie w pierwszej fazie ( zmniejszcie czas do 25 minut ) mniej spieczony bedzie . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 25 Lutego 2016 tak, bo my to wielka rodzina było już 28 minut pieczenia, gdy mnie tknęło zobaczyć przed nastawionym czasem....i było już za późno, widocznie daje mocniej niż należy, ale nie narzekam jest - był pyszny Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-479510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek55 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 26 Lutego 2016 A czy ktoś wie co się stało z tymi obiecanymi bułkami ? ???????????? Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-480100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podwawelska Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 26 Lutego 2016 A czy ktoś wie co się stało z tymi obiecanymi bułkami ? Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu TapatalkaPrzepraszam, ale mam naprawdę kiepski okres teraz. Miałem je wrzucić parę dni temu, ale nawet 15 czy 20 minut nie mogę na to znaleźć. Naprawdę mam nadzieję, że niebawem się uda. Cytuj ...ani żadnej rzeczy, która jego jest. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-480110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podwawelska Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Dobra, obiecałem już dawno, trochę zwlekałem, ale jestem i robię co do mnie należy Przepis na bułki śniadaniowe. Są rewelacyjne, bardziej puchate od samego Kubusia Puchatka. Mięciutkie w środku, a na zewnątrz otoczone fajną rumianą skórką, lekko słodkawe, takie idealne na śniadanie. Przepis na 12 bułek:600 g mąki tortowej (typ 450)350 ml mleka2 płaskie łyżeczki drożdży instant (lub około 20 g świeżych)75 g cukru1 łyżeczka soli2 łyżki roztopionego masłajajko Wszystkie składniki za wyjątkiem jajka łączymy ze sobą i wyrabiamy gładkie ciasto (około 10 minut robotem kuchennym lub c najmniej 15 minut ręcznie). Następnie zostawiamy ciasto do wyrośnięcia pod przykryciem na 1 godzinę. Po tym czacie dzielimy ciasto na 12 części i formujemy okrągłe bułki. Ponownie pozostawiamy na 1 godzinę pod przykryciem do wyrośnięcia. Po drugim rośnięciu nacinamy na grzbiecie każdą bułkę w dwóch miejscach i smarujemy rozbełtanym w miseczce jajkiem. I pieczemy około 20 minut w 180 stopniach (do zrumienienia się). Prawda, że proste? A żebyście wiedzieli jakie pyszne A niedługo kolejne wypieki. Może coś na zakwasie znowu wrzucę. Edytowane 27 Lutego 2016 przez podwawelska Cytuj ...ani żadnej rzeczy, która jego jest. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/page/5/#findComment-480187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.