Skocz do zawartości

*** Marek z Bielska ***


Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, Marek z Bielska napisał(a):

Patroszenie i rozbiór mięsa u Braci Rosjan plus 18 lat, trochę hardcore,ale cel osiągnięty.

Świetny filmik.

Widok rozbioru całej blondyny wart obejrzenia.

Udzielił mi się nastrój i trochę się denerwowałam, gdy gość wycinał wątrobę. Pomyślałam o uszkodzeniu woreczka żółciowego. Ale robota przebiegała z wielką znajomością rzeczy :thumbsup:

Mimo prymitywnych warunków rozbiór i elementy mięsa były relatywnie czyste.

Ciekawe było wycięcie całych polędwic w połaczeniu z karkówką.

No i ta błona otokowa ...:clap:

Spróbuję w podobny sposób rozebrać dzika, tego, którego mam na myśli i który na razie biega po lasach :laugh:

 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/18/#findComment-889895
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, EAnna napisał(a):

Spróbuję w podobny sposób rozebrać dzika, tego, którego mam na myśli i który na razie biega po lasach

Jak chcesz to spróbuj Ja tak skóruję i rozbieram, ale wolę na wisząco. Krzyż mniej boli.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/18/#findComment-889921
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, arkadiusz napisał(a):

ale wolę na wisząco.

Ja też, ponadto ja sobie wycinam precyzyjnie  takie elementy jak chcę. Pan który dokonał rozbioru "zrobił to jak zrobił" boczku zero , spora część polędwicy pozostała na kościach itd. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/18/#findComment-889947
Udostępnij na innych stronach

W dniu 28.12.2023 o 19:41, Marek z Bielska napisał(a):

Patroszenie i rozbiór mięsa u Braci Rosjan

Tak rozbierają świnkę na Ukrainie.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/18/#findComment-889959
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Witajcie Smoki

Już jutro co niektórzy będą mlaskać,

Dziś siedzi już w piecu boczunio z kminkiem tradycyjnie wersja sportowa gdyż jedzie w góry na narty:-)

Tak to to widać przed pieczeniem

IMG_20240306_162951.thumb.jpg.696ab20e6deae2ee0f8a4e7617a66909.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/18/#findComment-908045
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Marek z Bielska napisał(a):

Już można jeść

Zlej tłuszczyk z blachy jak zastygnie z razowym i ogórem duecik jak ta lala 😋, do tego zimny napitek i nic więcej do szczęścia nie potrzeba.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/18/#findComment-908081
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...

Witajcie Smoki 😀

Tym razem nic nie robię z wędlin,bo trzeba się ruszać,a najlepiej to w klubie disco z dobrą nutą.

Odwiedziłem najlepszy klub na Śląsku w Tarnowskich Górach Onyx i to w 21 urodziny klubu gościem specjalnym był Dj Cristian Marchi jeden z czołowych dj techno😀IMG-20241010-WA0001.thumb.jpg.868f93abce2e23848b7fda8397c1c863.jpgIMG-20241020-WA0001.thumb.jpg.fb3991b65ac34bc305d8b52325a94593.jpgIMG-20241020-WA0013.thumb.jpg.9f54c8530085841afaa81d4995a19d81.jpgIMG-20241020-WA0011.thumb.jpg.940c923d9f508b0f9cdc3f669a7a1d93.jpg

 

 

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/18/#findComment-963367
Udostępnij na innych stronach

Jego największy hit car car superstar na punkcie którego oszaleli w Korei i ja także 😀

 

https://youtu.be/7nwft7nS1UY?si=A04WkQf1st1ka1B3

Edytowane przez Marek z Bielska
Link
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/18/#findComment-963372
Udostępnij na innych stronach

 

Krótko co prawda ,bo dużo miejsca MB zajmuje ,ale bit jest niesamowity.

Kocham dobrą muzykę zabawę i piękne Panie,a jedzenie cóż też 😀😀😀🤪 ,kto chce zobaczyć klub to zapraszam na FB lub stronę klubu Onyx w Tarnowskich Górach Google tam jest pełna galeria,dwa poziomy super klub polecam.

3- majcie się Smoki i bawcie 😀

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/18/#findComment-963376
Udostępnij na innych stronach

Marku, kto wolnemu, młodemu, zdrowemu  zabroni hulanek(dobrej zabawy), no też bym może mógł....   :cool:  

  • Like 1
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/18/#findComment-963440
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

IMG_20250411_144010.thumb.jpg.ff4a3f6c0619df468c4761b3c60290ac.jpgIMG_20250411_144027.thumb.jpg.75f0b594eb8c5edc6fd27d67f1ccb7a6.jpgIMG-20250411-WA0010.thumb.jpeg.4223f06e83405802b687b56649a38ed1.jpegIMG_20250411_162416.thumb.jpg.fdd17317c1f8f9a7d489a7ed40987b26.jpgIMG_20250411_170423.thumb.jpg.3677eb779f70542eea995d4324dcea80.jpgIMG_20250411_174629.thumb.jpg.765db583c99d89ad2f0ba5ff4a85f54c.jpgIMG_20250411_185740.thumb.jpg.8c4bdb6af006ae0908c1aa75705948b0.jpgIMG_20250411_150215.thumb.jpg.58a089e676bee972ef8b348e2df0e3bb.jpgIMG_20250411_135600.thumb.jpg.ae4c6e9a92c12fb9615bd9f673051b0b.jpgIMG_20250411_135632.thumb.jpg.e675ccc7b456b1fe13760794a6a6e128.jpgIMG_20250411_135641.thumb.jpg.0b21a65778b8cc786d7d44a9add816d1.jpg

 

Witajcie Smoki

Karramba caracho & whisky😀

 

Miałem robić białą kiełbasę,ale stwierdziłem że za 9,95 za kg to nie opłaca się robić za samo sprzątanie, część została zamrożona,a reszta pozbawiona osłonki trafiła do puszek i będzie jako mielonka😀

Kiełbasa biała z firmy Skiba bardzo dobra w smaku, w planie do podgrzania jako biała lub po zdjęciu flaka jako mielone lub przesmażona jako dodatek do kaszy lub makaronu,chodzi mi też po głowie jako kiełbaska z sosem beszamelowym chrzanowym lub koperkowym z dodatkiem podsmażonych ziemniaczków.

Komu się nie chce robić może iść na leniucha tak jak ja lub zrobić wersję wędzoną tylko na patyk i wędzić, zero roboty polecam taką opcję.

Promocja jest w tv do niedzieli wiecie gdzie z foty.

Cóż mam zapas w razie godziny W i polecam także zrobić zapasy w sympatycznej cenie😀.

Smoki 3-majcie się zdrowo.

 

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/18/#findComment-1007062
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.