eli55 Posted January 8, 2017 Report Share #26 Posted January 8, 2017 Wczoraj i przedwczoraj mialam bardzo pracowity dzien zrobilam pasztetowa i kaszanke z przepisu Arkadiusza ( z ta roznicz ze ja zrobilam tylo z wszystkich odkrawek mmiesnych , co mialam w zamrazalce , skorek , serca i watroby)przyprawy dodalam te co poleca Arkadiusz, kaszanka wyszla dobra , ladnie sie kroi , tylko zapomnialo mi sie dodac pieprzu , niestety nie sprobowalam przy mieszaniu surowcow i teraz musze dodac przy odgrzewaniu , nastepnym razem zrobie wszystko tak jak w przepisie , choc u mnie nie jest latwo znalezc wszystkie skladniki. , tak wyglada moja kaszanka Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535176 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted January 8, 2017 Report Share #27 Posted January 8, 2017 tylko zapomnialo mi sie dodac pieprzu Pieprz w kaszance to podstawa.Ja dodaję umiarkowana ilość , ale są forumowicze co dodają bardzo dużą ilość.Rzecz dustu. P.SPoprosiłem Maxella aby uzupełnił relację o film jak przygotować głowy wp. przed gotowaniem.Myślę, że też się przyda.Co prawda jest to film o przygotowaniu głów przed peklowaniem na salceson, ale obróbka jest taka sama przed peklowaniem na salceson jak i gotowaniem niepeklowanych do kaszanki. Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535180 Share on other sites More sharing options...
qba-69 Posted January 8, 2017 Report Share #28 Posted January 8, 2017 Poradnik "łopatologicznie" ukazujący proces produkcji kaszanki Pytania zbędne Arkadiuszu, wielkie uznanie za to, że chciało Ci się chcieć Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535183 Share on other sites More sharing options...
wojs40 Posted January 8, 2017 Report Share #29 Posted January 8, 2017 Arek gdybyś robił kiełbasę grubą, szynkową to koniecznie zatrudnij kogoś do fotorelacji, pliss. Quote Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535200 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 8, 2017 Report Share #30 Posted January 8, 2017 Arek gdybyś robił kiełbasę grubą, szynkową to koniecznie zatrudnij kogoś do fotorelacji, pliss. Pisałem Wam, że temat jest uzgodniony i na pewno powstaną nowe "odcinki" Porad dla początkujących. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535203 Share on other sites More sharing options...
wojs40 Posted January 8, 2017 Report Share #31 Posted January 8, 2017 Pisałem Wam, że temat jest uzgodniony i na pewno powstaną nowe "odcinki" Porad dla początkujących. Wiem, wiem, jestem niecierpliwy, sorry. Mimo że nad avatarem mam "początkujący" to jestem chyba uzależniony od tego forum Quote Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535211 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 8, 2017 Report Share #32 Posted January 8, 2017 Tak jak większość z nas. Machina ruszyła i będzie pędziła do końca. Projekt takich opracowań jest bardzo stary, ale zawsze coś stało na przeszkodzie. W końcu się udało. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535213 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted January 8, 2017 Report Share #33 Posted January 8, 2017 Arek gdybyś robił kiełbasę grubą, szynkową to koniecznie zatrudnij kogoś do fotorelacji, pliss. Pomyślę, ale na razie w kolejce czeka salceson. Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535267 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 8, 2017 Report Share #34 Posted January 8, 2017 Że o pasztetowej nie wspomnę. :D Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535268 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted January 8, 2017 Report Share #35 Posted January 8, 2017 Jak widać kolejka się wydłuża. Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535277 Share on other sites More sharing options...
wojs40 Posted January 8, 2017 Report Share #36 Posted January 8, 2017 Protestuje, Raz wyroby podrobowe, drugim razem kiełbasy. Quote Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535279 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted January 8, 2017 Report Share #37 Posted January 8, 2017 Protestuje, Raz wyroby podrobowe, drugim razem kiełbasy. Będę się starał zamieszczać a miarę jak będę robił poszczególne wyroby. Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535282 Share on other sites More sharing options...
wojs40 Posted January 8, 2017 Report Share #38 Posted January 8, 2017 (edited) Brawa dla Ciebie. Edited January 9, 2017 by EAnna lit. Quote Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535284 Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted January 8, 2017 Report Share #39 Posted January 8, 2017 (edited) Pieprz w kaszance to podstawa.Ja dodaję umiarkowana ilość , ale są forumowicze co dodają bardzo dużą ilość Arku co skarżysz ? 3,5 g/kg to nie bardzo dużo , ale 4g/kg , to by pieklo w gardle albo i nie :D . Pozdrawiam Edited January 8, 2017 by andrzej k Quote Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535289 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 9, 2017 Report Share #40 Posted January 9, 2017 Wszystkich, którzy ściągnęli już przepis na Kaszankę Arka, proszę o naniesienie poprawki: w miejsce gałki muszkatołowej, wpiszcie ziele angielskie. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-535378 Share on other sites More sharing options...
wojs40 Posted January 22, 2017 Report Share #41 Posted January 22, 2017 Arek zawiesiłeś działalność? Gdzie ta szynkowa? A tak na poważnie kupiłem osłonkę na szynkową i czekam cierpliwie na fotorelację. Quote Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-536997 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted January 22, 2017 Report Share #42 Posted January 22, 2017 Arek zawiesiłeś działalność? Nie, ale u mnie to trochę potrwa bo ja nie robię tak często a osłonki się na pewno przydadzą. . Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-537044 Share on other sites More sharing options...
AndrzejGdz Posted January 22, 2017 Report Share #43 Posted January 22, 2017 (edited) Arek zawiesiłeś działalność? Gdzie ta szynkowa? A tak na poważnie kupiłem osłonkę na szynkową i czekam cierpliwie na fotorelację. Przepis na szynkową znajdziesz na forum. Edited January 22, 2017 by Maxell Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-537051 Share on other sites More sharing options...
wojs40 Posted January 22, 2017 Report Share #44 Posted January 22, 2017 Przepis na szynkową znajdziesz na forum. Tak wiem, ale foto opracowania Arkadiusza są nie do zastąpienia, przynajmniej dla mnie, laika. Quote Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-537079 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 21, 2017 Report Share #45 Posted February 21, 2017 Przypominam, że w tym temacie prowadzimy dyskusje merytoryczne dotyczące przepisów podanych w tematach poradnikowych z tego działu.W miarę napływu materiałów typu krok po kroku lub dokładnych instrukcji z fotorelacjami na inne wyroby, będą one zamieszczane sukcesywnie w nowych tematach z serii "Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby". Zapraszam wszystkich do współpracy. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-541719 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 21, 2017 Report Share #46 Posted February 21, 2017 (edited) Do zamknięcia serii pomocowej potrzeba jeszcze: - pełnej fotorelacji z opisem z produkcji pasztetowej,- pełnej fotorelacji z opisem z produkcji salcesonu,- pełnej fotorelacji z opisem z produkcji każdego rodzaju wędzonki,- pełnej fotorelacji z opisem z produkcji kurczaka parzonego i wędzonego,- pełnej fotorelacji z opisem z produkcji ryb wędzonych.itp.Razem z początkującymi, liczę na Waszą pomoc. Edited February 21, 2017 by Maxell Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-541814 Share on other sites More sharing options...
Maciekzbrzegu Posted February 22, 2017 Report Share #47 Posted February 22, 2017 (edited) Proponowałbym bym jeszcze dołączyć do serii pomocowej : -wędlinę suszone a'la parmeńska (np karczek, polędwica) -prosty wyrób z szynkowarki .Jest to alternatywa dobrych wyrobów dla ludzi którzy nie mają możliwości, nie mogą robić z przyczyn logistycznych wędzonych lub pracochłonnych wyrobów np salceson . Edited February 22, 2017 by Maciekzbrzegu Quote Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-541853 Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted February 22, 2017 Report Share #48 Posted February 22, 2017 pełnej fotorelacji z opisem z produkcji salcesonu, Jak Bóg da i partia pomoże to za 3 tygodnie. Może uda mi się zrobić dwa różne, ale nie obiecuję. .Teraz walczę z dzikiem i się trochę zejdzie bo jest mrożony. Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-541857 Share on other sites More sharing options...
wojs40 Posted February 22, 2017 Report Share #49 Posted February 22, 2017 Czyli kiełbas w tym tak oczekiwana przeze mnie szynkowa nie będzie? Quote Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-541867 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 22, 2017 Report Share #50 Posted February 22, 2017 Przecież kiełbasę Dziadka już masz. O grubych pomyślimy. Na razie musimy wkleić poradniki na podstawowe artykuły. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13841-porady-dla-poczatkuj%C4%85cych-dyskusja/page/2/#findComment-541868 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.