Perszing37 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #726 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Bo Ty jesteś moją mięsną muzą ale praskę będziesz miał dzięki mnie Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-596822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #727 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 burgery od podstaw burger jak burger ale Bułeczki PIERWSZA klasa Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-596826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #728 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Camembert pierwsza liga, mój ulubiony gatunek. Kabanosy i Emerycka mistrzostwo, przepis pozwoliłem skopiować. A o hamburgerze to i tak za mało pisać. Wzór do naśladowania dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-596832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #729 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Ja korzystałam z przepisu Elektry na hamburgery -bułeczki wyszły pyszne. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-596840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekq Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #730 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Ja korzystałam z przepisu Elektry na hamburgery -bułeczki wyszły pyszne.Kolego czy można poprosić o link. Jestem bardzo zainteresowany tymi bułeczkami z mięsem. Jesteś dobrym wzorem do naśladowania. Dzieki Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-596849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #731 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Ja zmodyfikowalem przepis z netu bo nie lubię dmuchanych bułek na mące 450 czy 500. Użyłem 350 g mąki pszennej chlebowej i 150 g mąki 1850 graham. 250 ml mleka, paczka suchych drożdży, łyżeczka soli i łyżeczka cukru i 50g roztopionego masła. 1 jajko i 1 żółtko. A potem jeszcze 1 żółtko do posmarowania. Bez zaczynu bo na suchych drożdżach. Procedura standard jak przy drożdżowym. Mniej więcej. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 29 kwi 2018 - 21:08]I dzięki za pozytywne słowa co do moich wyrobów Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 29 kwi 2018 - 21:09]Pszenna chlebowa 750 miało być. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-596853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #732 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 @Perszing37, wlasnie moje nie sa dmuchane , przepis jest dopracowany przez goscia co ma spore doswiadczenie w zarowno pieczeniu jak i hamburgerach wielakich@tomekq, tu jest przepis na moje bulki do hamburgerow https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-mąka-drożdże-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/?p=400690 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-596899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #733 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Dzięki. Na pewno skorzystam. Ja po prostu nie przepadam za pieczywem pszennym Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-596900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #734 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 @Perszing37, jatez jem malo przennego , ale hamburgery jakos mi nie pasuja z innym bo to jakbym nie jadla hamburgera a mielonego wypasionego Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-596903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #735 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 W teorii zapewnia .......... Jeśli chodzi o teorię to ją znam - chodziło mi raczej o Twoje praktyczne uzasadnienie - subiektywne odczucie różnic przy zastosowaniu tego dodatku. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-596949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #736 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Musiałbym porównać bez i z..... A że nigdy tego nie robiłem a glukozy mam od wafla bo czasem piwa robię to dodaję nie pamiętam tylko genezy.....jak masz to dasz a jak nie to pewnie nie będzie różnicy Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-596957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #737 Opublikowano 5 Maja 2018 Parówki u Seby właśnie wjechały na włości (siakieś 3,5 kg) trolle (sąsiedzi) wyjechali na łono natury i mogłem dokończyć to co mi zostało z ostatniego wędzenia......jak to dobrze, że parówek się za często nie robi - to jakaś masakra. Nawet porządna Ma-Ga się grzeje niemiłosiernie.......no i kolega leśnik mnie natchnął i przywiozłem wczoraj z 3 kg pędów z sosny...będą syropki i sosenkowy NAPALM ..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-597349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #738 Opublikowano 5 Maja 2018 Piękniusie . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-597350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #739 Opublikowano 5 Maja 2018 Jako, że wczoraj wróciłem z Pragi to postanowiłem przygotować KNEDLIKI. Oczywiście z gotowej mieszanki. I niby wszystko ok - ale nie były takie puszyste jak u TUBYLCÓW.....i pytanie czy ktoś wie czemu ? za krótki odpoczynek ciasta ? za krótkie gotowanie ? za szybko cięte ?Pyszne ale konsystencja nieco za gliniasta..... "Gulasz" z podudzi kurczaka z chilli, marchewką, cukinią etc. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-597359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #740 Opublikowano 5 Maja 2018 Miałem już kolacji nie jeść , no ale po zobaczeniu parówek zjadłem Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-597377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #741 Opublikowano 5 Maja 2018 Dziś będę płodny. COPPA ponad 3 miesiące - utrata wagi 40%. Poszła do próżni.....ale nie mogłem nie spróbować - oj to chyba będzie moja ulubiona dojrzewająca. Tłuszczyk jak masełko. 35g peklo nieco dla mnie za mało. Będę testować na 40g. Emerycka dla testów podsuszana w dojrzewalni. Było ryzyko pleśni bo 80-82% to nieco za dużo na podsuszanie. Ale jest pięknie. Wychodzi tylko sól. Smak bajera. Obżarłem się heheheh - to chyba moja ulubiona kiełba:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-597380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #742 Opublikowano 6 Maja 2018 Pierwsza własnoręcznie zrobiona coppa .Bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-597482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #743 Opublikowano 6 Maja 2018 Twój spóźniony komentarz też ale wiem żeś pracował to będzie wybaczone.... Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-597489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #744 Opublikowano 9 Maja 2018 Halo halo - nie śpimy.....wyroby wymagają atencji sobie otworzyłem dziś polędwicę dojrzewającą. 2 tyg. peklowania, ok 2 miesięcy w dojrzewalni, ponad miesiąc w próżni. Fajny ciągutek...ale ciężko pokroić cieniutko - trzeba podmrozić i na maszynie zjechać....Kiełbasa Emerycka podsuszana w dojrzewalni - po 2 tygodniach doczekała się próżni....smaczna kurde beleks.....no i kindziuk po 3 miesiącach - dość dużo stracił na wadze bo z 4 kg spadł na 2,4 kg (40% jeżeli dobrze liczę). Czy tak ma być ? nie mam bladego pojęcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-597728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #745 Opublikowano 9 Maja 2018 Nawet nie wiem które Twoje wyroby lepsze i piękniejsze. Za te parówki dałbym się pokroić, karczek cudowny, emerycka epicka . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-597731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #746 Opublikowano 9 Maja 2018 Nawet nie wiem które Twoje wyroby lepsze i piękniejsze. Za te parówki dałbym się pokroić, karczek cudowny, emerycka epicka .Woytas - aleś mi humor poprawił bo był taki se fajnie, że to co robię i czemu się poświęcam komuś się podoba....Dzięki P.S. wędliny mi się znudziły. Jutro na sobotę zamawiam 50l białego złota..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-597732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #747 Opublikowano 9 Maja 2018 otworzyłem dziś polędwicę dojrzewającą. 2 tyg. peklowania, ok 2 miesięcy w dojrzewalni, ponad miesiąc w próżni. Fajny ciągutek. Ile poledwica straciła na wadze przed zapakowaniem do próżni? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-597733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #748 Opublikowano 9 Maja 2018 37% Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-597734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #749 Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Se wymyśliłem-se zrobiłem-se zjadłem ze smakiem Polędwiczka z indyka faszerowana świeżą bazylią, suszonymi pomidorami z zalewy, moim "mega śmierdzącym" 3 miesięcznym camembertem. Owinięta boczurem wędzonym na zimno i potem lekko dojrzewanym. Miód orzeszki. Leciałem 180C przez 30min pod folią ALU i 5 min dopiekania. Soczyste... Edytowane 16 Maja 2018 przez Perszing37 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-598126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #750 Opublikowano 16 Maja 2018 No smakowicie wyglada piers z indyka ..bo poledwiczki to nie wiem gdzie indyk ma dzieki za inspiracje bo tez mam i zastanawiam sie jak zrobic Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/30/#findComment-598127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.